Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagaram līgums beidzies, LBS apzinās pretendentus uz trenera amatu

Andrejs Siliņš

Vecvagaram līgums beidzies, LBS apzinās pretendentus uz trenera amatu
Arnis Vecvagars un Valdis Voins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Savējais vai ārzemnieks, klubā strādājošs vai atbrīvotais treneris, valstsvienības vadības modeļa maiņa, iedibinot ģenerālmenedžera amatu – vismaz līdz marta beigām nav idejām un diskusijai slēgtu tēmu," Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins sniedzis komentārus basket.lv par aizvadīto Pasaules kausa kvalifikāciju un turpmākajiem plāniem vīriešu valstsvienības galvenā trenera izvēles procesā.

“Pēc vīriešu valstsvienības pēdējās spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā izskanējuši daudzi interesanti vērtējumi un pretrunīgi viedokļi. Paldies visiem, kas nav bijuši vienaldzīgi, paldies gan par kritiku, gan īpaši konstruktīviem ieteikumiem, kurus ņemsim vērā, analizējot situāciju un pieņemot lēmumu par turpmāko darbību.

Arnim Vecvagaram līgums par darbu vīriešu valstsvienības galvenā trenera amatā beidzies līdz ar kvalifikācijas cikla noslēgumu. Paldies trenerim un viņa palīgiem par paveikto, strādājot unikāli sarežģītos apstākļos.

Milzīgs paldies spēlētājiem, kuri daudzu gadu garumā Latviju pārstāv bez papildu atlīdzības, valstsvienībai veltot ne tikai laiku un enerģiju, bet bieži arī veselību un savas intereses klubos.

Paldies līdzjutējiem, kuri ir novērtējuši spēlētāju meistarību un pašatdevi, piepildot “Arēnas” tribīnes un pavadot komandu izbraukumos. Esam centušies panākt, lai valstsvienības spēles būtu ne tikai basketbola notikums, bet arī NOTIKUMS un turpināsim strādāt, lai skatītājiem būtu jauni iespaidi un emocijas jau pavisam drīz – Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīra laikā.

Septiņas uzvaras 12 spēlēs un reālas izredzes izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru līdz pat pēdējās spēles pēdējai sekundei – tā ir cienījama bilance. Taču izšķirošie punkti netika iegūti, un rezultāts neapmierina nevienu. Ne spēlētājus, ne pašus trenerus, ne līdzjutējus, ne LBS vadību, kurai ir pienākums lemt par valstsvienības nākotni.

Nākamais pārbaudījums komandu sagaida pēc nepilniem deviņiem mēnešiem. Ir laiks izanalizēt notikušo un lemt par nākotni. Nav pamata steigai, taču arī lieki nevilcināmies.

Jau 26. februāra pēcpusdienā LBS Treneru komisija uzklausīja Arņa Vecvagara pārskatu par pēdējām spēlēm un visu darba ciklu. Bija iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes. Tuvākajās dienās ar trenera skatījumu varēs iepazīties portālā basket.lv.

Starp citu, jau spēļu laikā pamanītajai problēmai cīņā par atlēkušajām bumbām ir sistēmiski cēloņi, uz kuriem īpaši norādījuši gan jaunatnes izlašu treneri, gan Treneru komisijas dalībnieki. Ar fakta konstatāciju nepietiks, šim basketbola aspektam īpaša vērība tiks pievērsta jaunajā LBS Treneru attīstības programmā, kas sāk darboties pieredzējušā trenera Agra Galvanovska vadībā. Situāciju var labot nevis saukļi vai vainīgo meklēšana, bet konsekvents darbs ikdienām, sākot no sporta skolām.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pieredzes izvērtēšanu turpinās LBS valde, kuras tuvākā sēde paredzēta marta beigās. To darīsim, iepazīstoties ar komandas treneru, menedžeru un medicīniskā personāla, kā arī LBS ģenerālsekretāra un mārketinga nodaļas pārskatiem. Uzklausīsim spēlētāju viedokļus. Konstatēsim izdarīto un neizmantotās rezerves. Vienlaikus no saviem kolēģiem valdē sagaidu arī konkrētus priekšlikumus turpmākajam darbam, tai skaitā valstsvienības vadītāja izraudzīšanās procedūrai.

Esmu pārliecināts, ka Latvijas valstsvienība jāvada Latvijas trenerim, tomēr patlaban nebūtu pareizi ievilkt neizdzēšamas “sarkanās līnijas”. Savējais vai ārzemnieks, klubā strādājošs vai atbrīvotais treneris, valstsvienības vadības modeļa maiņa, iedibinot ģenerālmenedžera amatu – vismaz līdz marta beigām nav idejām un diskusijai slēgtu tēmu.

Aprīļa laikā izvērtēsim konstruktīvos priekšlikumus un iespējas, konceptuāli vienosimies par valstsvienības vadības modeli un apzināsim pretendentus uz galvenā trenera amatu. Ar galīgo lēmumu nevilcināsimies, sarunas ar konkrētiem speciālistiem var iekavēt tikai klubu sezonas beigas.”

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība

1 2 49 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 15:36, pirms 5 gadiem
Mēnesī viens lēmums? Par ko Jums maksā naudas? Tad jau līdz trenerim tiksim tad, kad visi būs aizņemti klubos! Zajebis!!!

 +19 [+] [-]

, 2019-02-28 15:40, pirms 5 gadiem
Redzot kāds ir iespējamais izlases līmenis un perspektīvas nākotnē, reāli nav citu variantu kā piesaistīt ārzemju speciālistu sadarbībā ar jaunajiem, latviešu treneriem - Gulbi, Visocki-Rubeni, Štālbergu, iespējams Feldmani. Nevēlos neko pārmest Arnim, taču bija skaidri redzams izlases vājais punkts kvalifikācijas ciklā.
Slēpts komentārs: sandis444444

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 15:47, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Bagatskis tak noteikti ka atkal būs.
Tas nebūtu sliktākais variants, bet diez vai būs gatavs uzņemties šoreiz. Ja nu vienīgi nedabon darbu VTB.

 +14 [+] [-]

, 2019-02-28 15:47, pirms 5 gadiem
....ukas LBS valdē. Nokāsa tādu iespēju ar Vecā iecelšanu un visi tīri un labi un lemj tālāk.

 +18 [+] [-]

, 2019-02-28 15:50, pirms 5 gadiem
Valde pati nekur nav vainīga?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 16:02, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Valde pati nekur nav vainīga?
Laikam jau ka nē. Kāpēc gan treneris jāmaina? Pa lēto tak bija... un gandrīz, gandrīz visu darīja pareizi, ja neskaita... visas tās nejēdzības, kas tika darītas! Bet nu... sliktie grīdu segumi un apšaubāmās tiesnešu svilpes šim laikam visu karjeru tagad sačakarēs

  +9 [+] [-]

, 2019-02-28 16:07, pirms 5 gadiem
Būtu jauki ja Tu, Voina kungs kratītos pie visiem čortiem un līdz paķer šnepeli un protams veco. lai nāk jaunas asinis vietā. Da vienalga kas. Sliktak jau nebūs.
Pa ilgi pie tās medus mucas vecās žurkas sēž....āāāā un ejot prom neaizmirstam sev kompensācijas piešķirt par labiem darbiem un centību....miskastnieki

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 16:08, pirms 5 gadiem
Vecvagars jāsūta atvaļinājumā, labi pastrādājis puisis!

 +13 [+] [-]

, 2019-02-28 16:12, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Valde pati nekur nav vainīga?
Valde nolēma ka nav

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 16:16, pirms 5 gadiem
Mums ir ļoti daudz metēju un arī iemetēju (grozā un arī ārpus laukuma), bet, jā, cīnītāju par atlēkušajām bumbām gandrīz neviena.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-28 16:23, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Mums ir ļoti daudz metēju un arī iemetēju (grozā un arī ārpus laukuma), bet, jā, cīnītāju par atlēkušajām bumbām gandrīz neviena.
Neviens, ko uz izlasi aicinātu! Bujankova 10bumbas kaut Krievijas otrajā līgā, Rozīša 10bumbas Spānijas otrajā līgā... nafig tādus testēt nopietnākā līmenī, papūtīsim trošakus!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 16:47, pirms 5 gadiem
markkomartins rakstīja: Būtu jauki ja Tu, Voina kungs kratītos pie visiem čortiem un līdz paķer šnepeli un protams veco. lai nāk jaunas asinis vietā. Da vienalga kas. Sliktak jau nebūs.
Pa ilgi pie tās medus mucas vecās žurkas sēž....āāāā un ejot prom neaizmirstam sev kompensācijas piešķirt par labiem darbiem un centību....miskastnieki
Tak viņi nekratīsies, viņiem pat pie vienas vietas, ka viņu opozīcija vēlējās gāzt....Tad jau viņiem vajadzēja saprast, ka uz neko labu neiet, bet nu neatkāpsies diemzēl viņi

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 16:48, pirms 5 gadiem
Izteikšu nepopulāru viedokli, bet, manuprāt, jākāpj letiņiem pāri savam lepnumam, un jānaturalizē kāds spēlētājs, kas var palīdzēt izlasei būt stiprākai: vai nu PG vai C pozīcijā. Iedomājieties, kas notiks, ja uz kādu atbildīgu, svarīgu čempionātu nebūs Strēlnieks vai Meiers. Godīgi? Viņus pagaidām nevar aizstāt neviens.
Par treneri: tiešām jālemj par nosacījumiem, kritērijiem, utt., bet ne uz ātro, lēto vai vieglāko variantu. Šeit ir jālemj ilgi un pamatīgi!

  -3 [+] [-]

, 2019-02-28 16:49, pirms 5 gadiem
Trenerim ir jābūt ar attiecību pieredzi labā līmenī....Ja vietējais, tad kādi pieci varianti: Bagatskis, Štelmahers, Gailītis Mazurs, Zībarts (ja skatāmies visu basketbola saimi)....Ārzemnieks arī nav slikts variants, tikai tad bez kluba, lai var redzēt basketbolistus un apzināt resursu.....Kā vienu no palīgiem Feldmani obligāti liktu

  +3 [+] [-]

, 2019-02-28 16:49, pirms 5 gadiem
quarterr rakstīja: Redzot kāds ir iespējamais izlases līmenis un perspektīvas nākotnē, reāli nav citu variantu kā piesaistīt ārzemju speciālistu sadarbībā ar jaunajiem, latviešu treneriem - Gulbi, Visocki-Rubeni, Štālbergu, iespējams Feldmani. Nevēlos neko pārmest Arnim, taču bija skaidri redzams izlases vājais punkts kvalifikācijas ciklā.
Piekrītu.Spēlētāju līmenis ievērojami pārsniedz vietējo treneru līmeni.Viss atkarīgs no tā cik biezs maciņš LBS.Bez tam laba ārzemju speca pirmais jautājums būs - kādi spēlētāji ir pieejami?Ja nav visu labāko, tad .......

  +5 [+] [-]

, 2019-02-28 16:51, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Neviens, ko uz izlasi aicinātu! Bujankova 10bumbas kaut Krievijas otrajā līgā, Rozīša 10bumbas Spānijas otrajā līgā... nafig tādus testēt nopietnākā līmenī, papūtīsim trošakus!!!
Nu ja tā paskatās, vismaz Butjankovu šosezon patestēja nopietnākā līmenī. Vef, kur viņš izskatījās pusapmaldījies. Vairāk tiešām - kāpēc nedeva iespēju Rozītim, vai tad tam pašam Zaķim - 4min pret Spāniju diez vai ir baigais rādītājs.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 16:54, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Trenerim ir jābūt ar attiecību pieredzi labā līmenī....Ja vietējais, tad kādi pieci varianti: Bagatskis, Štelmahers, Gailītis Mazurs, Zībarts (ja skatāmies visu basketbola saimi)....Ārzemnieks arī nav slikts variants, tikai tad bez kluba, lai var redzēt basketbolistus un apzināt resursu.....Kā vienu no palīgiem Feldmani obligāti liktu
Gailīti atmestu - viņš pēdējos gadus vairāk atgādina regresējošu treneri nevis augošu. Mazuru - ja ir audzis Rus līgā, tad no šiem varētu būt 2. labākais kandidāts aiz Bagija. Ja nav audzis un viņa dosjē joprojām ir "mazuriskie" kāsieni galotnēs, kā bija U-izlasēs un Vef, tad pie izlases nav ko darīt. Štelmaheru negribētu redzēt, kā izlases G.t., jo no laika pie Ventspils stūres radusies sajūta, ka viņš ļoti ierobežo kreatīvus spēlētājus un nemīl, ja spēlētājiem ir savs EGO. Tas radītu problēmas, ja viņš būtu pie stūres izlasei labākajā sastāvā.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-28 16:58, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Gailīti atmestu - viņš pēdējos gadus vairāk atgādina regresējošu treneri nevis augošu. Mazuru - ja ir audzis Rus līgā, tad no šiem varētu būt 2. labākais kandidāts aiz Bagija. Ja nav audzis un viņa dosjē joprojām ir "mazuriskie" kāsieni galotnēs, kā bija U-izlasēs un Vef, tad pie izlases nav ko darīt. Štelmaheru negribētu redzēt, kā izlases G.t., jo no laika pie Ventspils stūres radusies sajūta, ka viņš ļoti ierobežo kreatīvus spēlētājus un nemīl, ja spēlētājiem ir savs EGO. Tas radītu problēmas, ja viņš būtu pie stūres izlasei labākajā sastāvā.
Gailīša sakarā runājot, es viņu ārzemēs vēlētos redzēt, komndā ar lielāku algu budžetu....Pēdējās pāris sezonas sastāvs tur ir veidots uz viena līdera un kā izkrīt, tā ir auzas...Gailīša sakarā, man lielākais pluss šķiet tas, ka viņš māk "atvērt" spēletājus, kaut vai paskaties to pašu Ati, Gražuli, kā viņi spēlē pie viņa.

Mazurs izskatās, ka pielicis ir, gan pērn, gan šosezon, ar jauniem spēlētajiem diezgan izspieda.

Štelmahers ir nedaudz to grožus palaidis šosezon.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-28 17:00, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Gailīša sakarā runājot, es viņu ārzemēs vēlētos redzēt, komndā ar lielāku algu budžetu....Pēdējās pāris sezonas sastāvs tur ir veidots uz viena līdera un kā izkrīt, tā ir auzas...Gailīša sakarā, man lielākais pluss šķiet tas, ka viņš māk "atvērt" spēletājus, kaut vai paskaties to pašu Ati, Gražuli, kā viņi spēlē pie viņa.

Mazurs izskatās, ka pielicis ir, gan pērn, gan šosezon, ar jauniem spēlētajiem diezgan izspieda.

Štelmahers ir nedaudz to grožus palaidis šosezon.
Ate un Gražulis labi izskatījās jau Ventspilī. Ja viņi tur būtu bijuši "aizvērti" diez vai Vef viņus būtu ņēmis.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-28 17:05, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ate un Gražulis labi izskatījās jau Ventspilī. Ja viņi tur būtu bijuši "aizvērti" diez vai Vef viņus būtu ņēmis.
Par Ates progresu VEFā varu piekrist, bet Gražulis gan jau BKV sastāvā atvērās un bija viens no līderiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 17:07, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Gailīša sakarā runājot, es viņu ārzemēs vēlētos redzēt, komndā ar lielāku algu budžetu....Pēdējās pāris sezonas sastāvs tur ir veidots uz viena līdera un kā izkrīt, tā ir auzas...Gailīša sakarā, man lielākais pluss šķiet tas, ka viņš māk "atvērt" spēletājus, kaut vai paskaties to pašu Ati, Gražuli, kā viņi spēlē pie viņa.

Mazurs izskatās, ka pielicis ir, gan pērn, gan šosezon, ar jauniem spēlētajiem diezgan izspieda.

Štelmahers ir nedaudz to grožus palaidis šosezon.
Pagājušosezon, jā, Mazuram maz pietrūka, lai tiktu play-ofos, bet šosezon rezultātu taču nav, tāpēc arī atlaida.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-28 17:07, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ate un Gražulis labi izskatījās jau Ventspilī. Ja viņi tur būtu bijuši "aizvērti" diez vai Vef viņus būtu ņēmis.
Nepiekritīšu. s ilgi sekoju basim un zinu kā abi spēlēja tur. Tagad viņi abi daudz lielāks drauds ir uzbrukumā kā tad. Ate tur bija ass defa spēlētājs, Gailītis viņam daudz vairāk lika un liek ar bumbu spēlēt. Es vēl tagad atceros kā dusmojos uz viņu par tiem asajiem panēmieniem defā, ko viņš tur izpildīja. Protams viņš tur arī uzbruka, bet ne tādā līmenī.

Gražuļa sakarā, paskaties, kā viņš pērn Parmā bija un kāds tagad. Viņš ir audzis. TIkai nezinu, kāpēc viņam izlasē neizdodas sevi pieteikt. Protams tur nespēlē uz viņu utt. bet tomēr...

Ne tikai mūsu spēlētajus paskaties, bet arī leģus, kas pie viņa bijuši, teiksim, tagad Durhems, kad ieradās Latvijā, tad maz uzbruka trīnim, un ja uzbruka, tad lielākoties neprecīzi, tagad viņš diezgan normāli uzbrūk. Vai tas pats Gadijs, identiska aina...Saproti, es tev pilnībā piekristu, ja nebūtu tādu vairāku spēlētāju, kuri tieši pie viņa ir sākuši labāk spēlēt.

Viņam protams ir arī mīnusi. Lai nav pārpratumu te nekādu.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 17:08, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par Ates progresu VEFā varu piekrist, bet Gražulis gan jau BKV sastāvā atvērās un bija viens no līderiem.
Neviens jau nenoliedz, ka viņš bija viens no līderiem tur. Es jau par to, ka viņš vienkārši ir pacēlis to savu spēli.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-28 17:09, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pagājušosezon, jā, Mazuram maz pietrūka, lai tiktu play-ofos, bet šosezon rezultātu taču nav, tāpēc arī atlaida.
Komandai ir snieguma kritums. Viņu nomainīja un praktiski rezultāti nav uzlabojušies, nesen astanai nozāģēja mājās, ar 5 puntki

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 17:12, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Komandai ir snieguma kritums. Viņu nomainīja un praktiski rezultāti nav uzlabojušies, nesen astanai nozāģēja mājās, ar 5 puntki
Treneris ir atbildīgs par rezultātu, es nesaku, ka Mazurs tur tikai vainīgs utt., bet nevajag te stāstīt pasaciņas, ka Koļa velns kur Parmu šosezon pacēlis.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 17:15, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Treneris ir atbildīgs par rezultātu, es nesaku, ka Mazurs tur tikai vainīgs utt., bet nevajag te stāstīt pasaciņas, ka Koļa velns kur Parmu šosezon pacēlis.
Es nekur, neko tādu neteicu. Draugs, atvaino, bet tā ir tava izdoma. Es teicu, ka Koļa pa šo laiku ir pielicis savā meistarībā repsketīvi pieredzi guvis.

     [+] [-]

, 2019-02-28 17:21, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es nekur, neko tādu neteicu. Draugs, atvaino, bet tā ir tava izdoma. Es teicu, ka Koļa pa šo laiku ir pielicis savā meistarībā repsketīvi pieredzi guvis.
Tu jau rakstīji, ka diezgan daudz šosezon pacēlis Parmu, nevis es. Pagājušosezon, jā, bet ne ŠOSEZON. Neraksti muļķības. Es netaisos kritizēt Mazuru, jo man tāda aizdoma, ka viņa klubam galīgi nav tas lielākais budžets, bet nevajag teikt, ka viņš šosezon ir kaut ko ievērības cienīgu sasniedzis...

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 17:21, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nepiekritīšu. s ilgi sekoju basim un zinu kā abi spēlēja tur. Tagad viņi abi daudz lielāks drauds ir uzbrukumā kā tad. Ate tur bija ass defa spēlētājs, Gailītis viņam daudz vairāk lika un liek ar bumbu spēlēt. Es vēl tagad atceros kā dusmojos uz viņu par tiem asajiem panēmieniem defā, ko viņš tur izpildīja. Protams viņš tur arī uzbruka, bet ne tādā līmenī.

Gražuļa sakarā, paskaties, kā viņš pērn Parmā bija un kāds tagad. Viņš ir audzis. TIkai nezinu, kāpēc viņam izlasē neizdodas sevi pieteikt. Protams tur nespēlē uz viņu utt. bet tomēr...

Ne tikai mūsu spēlētajus paskaties, bet arī leģus, kas pie viņa bijuši, teiksim, tagad Durhems, kad ieradās Latvijā, tad maz uzbruka trīnim, un ja uzbruka, tad lielākoties neprecīzi, tagad viņš diezgan normāli uzbrūk. Vai tas pats Gadijs, identiska aina...Saproti, es tev pilnībā piekristu, ja nebūtu tādu vairāku spēlētāju, kuri tieši pie viņa ir sākuši labāk spēlēt.

Viņam protams ir arī mīnusi. Lai nav pārpratumu te nekādu.
Gražulim Permā bija kritums (kas ir loģiski, ja pirmā sezona ārzemēs) labākā sezona ne statistiski, bet no snieguma viedokļa bija pēdējā V-Pils sezona
Teksts par to, ka pie Gailīša atverās arī leģionāri - vispār jau pie jebkura trenera, kāds atverās un kāds aizverās. Tas pats Mejeris šosezon izskatās pablāvi. Arī Ausejām salīdzinot ar Pieno Zvaigzdes un Liepāju ir spēles kvalitātes kritums.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-28 17:26, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu jau rakstīji, ka diezgan daudz šosezon pacēlis Parmu, nevis es. Pagājušosezon, jā, bet ne ŠOSEZON. Neraksti muļķības. Es netaisos kritizēt Mazuru, jo man tāda aizdoma, ka viņa klubam galīgi nav tas lielākais budžets, bet nevajag teikt, ka viņš šosezon ir kaut ko ievērības cienīgu sasniedzis...
Es atkal nekur ko tādu neraksti, izlasi tak pareizi....Pērn viņš diezgan izspieda ar jaunajiem kadriem, ne tā? Es neteicu, ka ir kur pacēlies...

  -3 [+] [-]

, 2019-02-28 17:27, pirms 5 gadiem
Paldies Arni un uz redzēšanos.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 17:27, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es nekur, neko tādu neteicu. Draugs, atvaino, bet tā ir tava izdoma. Es teicu, ka Koļa pa šo laiku ir pielicis savā meistarībā repsketīvi pieredzi guvis.
Tu norādīji, ka Mazurs abas sezonas ir baigi izspiedis no jaunajiem. Nu pagājušajā sezonā 7 uzvaras un 11. vieta. Šajā sezonā nomainījušies leģionāri (gribētos domāt ka ja ne labāki tad līdzvērtīgi) un palikusi lielākā daļa krievu spēlētāju - gan pieredzējušo gan jauno. Tātad ja leģi nav sliktāki un vietējie ir pieredzējušāki, kāpēc tikai 3 uzvaras izcīnītas? Tas tā kā rādītājs, ka vismaz šosezon maksimumu neizspiež.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 17:28, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es atkal nekur ko tādu neraksti, izlasi tak pareizi....Pērn viņš diezgan izspieda ar jaunajiem kadriem, ne tā? Es neteicu, ka ir kur pacēlies...
Tu gribētu redzēt pie izlases stūres Gailīti, Kosuškinu, Feldmani?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 17:31, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Trenerim ir jābūt ar attiecību pieredzi labā līmenī....Ja vietējais, tad kādi pieci varianti: Bagatskis, Štelmahers, Gailītis Mazurs, Zībarts (ja skatāmies visu basketbola saimi)....Ārzemnieks arī nav slikts variants, tikai tad bez kluba, lai var redzēt basketbolistus un apzināt resursu.....Kā vienu no palīgiem Feldmani obligāti liktu
Mnuprāt, variants - ārzemnieks ar klubu,vai maz ir iespējams?Kurš nopietns(bagāts)klubs to pieļaus.Protams, ir bijuši izņēmumi,bet kurš spēs un gribēs apvienot šīs divas lietas?

     [+] [-]

, 2019-02-28 17:32, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Gražulim Permā bija kritums (kas ir loģiski, ja pirmā sezona ārzemēs) labākā sezona ne statistiski, bet no snieguma viedokļa bija pēdējā V-Pils sezona
Teksts par to, ka pie Gailīša atverās arī leģionāri - vispār jau pie jebkura trenera, kāds atverās un kāds aizverās. Tas pats Mejeris šosezon izskatās pablāvi. Arī Ausejām salīdzinot ar Pieno Zvaigzdes un Liepāju ir spēles kvalitātes kritums.
No snieguma viedokļa, viņam tagad ir labākā sezona....
Mejeris izskatās otro sezonu pablāvi, jo viņš vairs nav rezervists, bet ir viena no pirmajām opcijām, respektīvi, viņa loma komandā mainījās, tikai diemžēl, viņām ir problēmas ar to, kas ir diezgan loģiski.

Sākumā jau Ausējam bija tas kritums, tagad es teiktu, ka pat labāk spēlē. Es taču pats viņu par to kritizēju un teicu, ka labak, lai leģionāri spēlē, bet pēc tam viņš saņēmās un lika man atvainoties un ņemt savus vārdus atpakaļ, jo viņa sniegums uzlabojās. Par sezonas pirmo pusi, jā piekrītu, bija slikts sniegums viņam...

Tas ir sava veida rādītājs, ja spēlētāji ar problēmām, pie kāda trenera sāk spēlēt labāk....Ja tikai ar spēlētaju piesaisti viņam labāk veiktos...Domāju, ka dažiem leģionāriem ar viņu ir grūti, jo ja strīdēsies ar viņu, tad atlaidīs.
1 2 49 komentāri