Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Štelmahers: "Grieķi provokatīvi līda un krita – nedaudz apjukām"

Štelmahers: "Grieķi provokatīvi līda un krita – nedaudz apjukām"
Roberts Štelmahers 2020. gada 27. novembrī. Foto: LBS

"Paldies Latvijas basketbola savienībai par ieguldītajām pūlēm un spēlētājiem, kuri atsaucās šajā sarežģītajā laikā," vīriešu valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc uzvaras pār Grieķiju neslēpa gandarījumu par komandas darba augļiem.

Tanasis Skortopuloss, Grieķijas valstsvienības galvenais treneris

“Diemžēl spēlējām nepareizi – bez nepieciešamās koncentrēšanās un neatlaidības. Atļāvām Latvijai spēlēt ar pārliecību, tikt pie metieniem un gūt daudz punktu. Mums jābūt psiholoģiski stiprākiem. Nav jādzīvo pagātnē un jāuzvar nākamā spēle pret Bulgāriju.

Trīspadsmit kļūdas un 15 zaudētas bumbas zem sava groza – dāvājām pretiniekiem pārāk daudz iespēju. Latvija guva 24 punktus pēc mūsu kļūdām un 16 otrās iespējas punktus – summā tie ir 40 zaudēti punkti.

Mārtiņš Laksa, Latvijas valstsvienības spēlētājs

“Tā bija grūta spēle, tāpēc ļoti priecājamies par panākumu. Spēlējām kā komanda, īpaši aizsardzībā. Vēlos visus apsveikt ar uzvaru.”

Roberts Štelmahers, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

“Paldies visiem spēlētājiem, kuri atsaucās šajā sarežģītajā laikā un spēja ierasties uz sabraukumu. Mums bija nepieciešamas labas emocijas, jo februārī piedzīvojām divus psiholoģiski nepatīkamus zaudējumus pēdējās sekundēs.

Mums nebija īpaša plāna izslēgt pretinieku garos spēlētājus (Gajoss Skordilis deviņās minūtēs saņēma četras piezīmes, Vasilis Kavadass 12 minūtēs saņēma četras piezīmes un Dimitrioss Agravanis atstāja laukumu ar piecām piezīmēm). Zinājām, ka Mārtiņš (Meiers) ir vērā ņemams spēlētājs un izmantojām savas stiprās puses.

Otrajā puslaikā grieķi sāka vairāk presēt. Provokatīvi līda, krita – tādās situācijās parādās tehniskās piezīmes, “nostaigāti” un sodi uzbrukumā. Nedaudz apjukām, jo pretinieki “hand-off” situācijās spēlēja ļoti agresīvi – uz bumbas pārķeršanas robežas. Domāju, ka varējām nospēlēt vēl labāk.

Ārējā līnijā bija grūti izvēlēties mazos spēlētājus – visi, kuri atbrauca, bija gatavi spēlēt (arī Ingus Jakovičs un Artūrs Ausējs). Treneri vadījās pēc sajūtām – Kristers Zoriks parādīja labu sniegumu Eirokausos (Basketbola Čempionu līgā). Vai treneriem vajadzēja piebremzēt Rihardu Lomažu? Viņu nevar piebremzēt – vajadzīgs vilciens.

Negribētu teikt, ka novembrī pulcējām spēcīgāku sastāvu nekā februārī – jāciena visi spēlētāji. Nedaudz citādāku gan. Arī februārī bijām ļoti tuvu uzvarām. Paldies Latvijas basketbola savienībai par ieguldīto darbu – klubi ne vienmēr, īpaši vīrusa laikā, grib palaist spēlētājus uz valstsvienību.


, 2020-11-27 21:48, pirms 3 gadiem
Ceru, ka šīs emocijas tiks panemtas uz svētdienas spēli
, 2020-11-27 22:13, pirms 3 gadiem
Laba spēle. Viena LV spēle atsver 20 futbola izlases spēles
, 2020-11-27 22:19, pirms 3 gadiem
Lomažu var kritizēt par kļūdām, bet čalis raujas uz izlasi pat ar visu to, ka nāk no Eirolīgas kluba - par to vien pelnījis cieņu. Jāizvēlas pareizais sastāvs uz svētdienu un jāspēlē sava spēle.
, 2020-11-27 22:31, pirms 3 gadiem
@marcello92
Piekrītu
Sliktāk vairs nenospēlēs!
Iejutīsies un pavilks mūs 7dien,ja vajadzēs
, 2020-11-27 22:39, pirms 3 gadiem
Kāpēc tik maz Bonis tika izmantots ?
, 2020-11-27 22:43, pirms 3 gadiem
Uzvarētājus netiesā!!! Tas attiecas arī uz šo vakaru un Latvijas izlasi. Malači!
, 2020-11-27 22:50, pirms 3 gadiem
Dienvidniekiem vienmēr ir problēmas ar cieņu zaudēt, gnīdas...
, 2020-11-28 00:15, pirms 3 gadiem
Lomaža enerģija nogalināja grieķus. Paldies Francijas klubam!
, 2020-11-28 09:38, pirms 3 gadiem
Grieķi tagad švaki .Nav vairs Papapandopulasa , kurš pat NBA bija līderis.
, 2020-11-28 12:57, pirms 3 gadiem
Kurā vietā LV izlasei jābūt, lai kvalificētos eiropas čempim?
, 2020-11-28 19:27, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Laba spēle. Viena LV spēle atsver 20 futbola izlases spēles
Latvijas uzvara pār Turciju 2004.gadā un dalība eiropas čempionātā atsver visas basketa spēlēs vēl nākamos 20.gadus
, 2020-11-29 07:35, pirms 3 gadiem
Streetman rakstīja: Kurā vietā LV izlasei jābūt, lai kvalificētos eiropas čempim?
Trešajā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.