Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Viedoklis: Šķēle – vai tiešām tik melns, kā mālē?

Viedoklis: Šķēle – vai tiešām tik melns, kā mālē?
Armands Šķēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēdējo dienu laikā lielu ažiotāžu izpelnījies Latvijas Basketbola savienības (LBS) lēmums par vairāku basketbolistu diskvalifikācijām. Vai LBS varas vīri liekot roku uz sirds var teikt, ka lēmums bijis pamatots un pamatīgi izsvērts? Šo rindu autoram šķiet, ka dažam labam piešķirtās diskvalifikācijas varētu būt nedaudz par smagu.

Aizvadītajā nedēļā sporta ziņu portālus, TV sporta ziņas, laikrakstus un radiostacijas pāršalca ziņa, ka vairāki Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji ir diskvalificēti un dažādos laika griezumos izlasē spēlēt nedrīkstēs. Kristaps Valters diskvalificēts uz trijiem gadiem, Armands Šķēle uz diviem gadiem, bet Kasparam Bērziņam, Andrim Biedriņam un Kasparam Kambalam sods piespriests uz vienu gadu nosacīti.

Šoreiz tikai par vienu no iepriekš nosauktajiem vīriem Armandu Šķēli, kurš sava dzīvesveida dēļ iemantojis "sliktā puiša" tēlu un reizēs, kad sporta draugu vidū tiek runāts par tusētājiem Latvijas basketbolā viņa uzvārds izskan visbiežāk. Uzreiz uzsveru, ka nevēlos nevienu aizstāvēt vai attaisnot, taču paust savu viedokli.

Jau kopš pirmajām gaitām profesionālajā basketbolā Šķēle saskāries ar dažādiem dzīves vilinājumiem – azartspēlēm, alkoholu, meitenēm… (pēdējais gan šķiet ir tikai normāli). Savulaik, vēl pusaudža gados, devās spēlēt uz Poliju, lai tikai būtu tālāk no saviem "draugiem", kas lielākoties bija tikai un vienīgi uz bāru vilcēji.

"No policijas aizlaidos…", "Pirms spēles esmu iedzēris trīs reizes mūžā…, bet ir situācijas, kad gadās" – to visu teicis Latvijas izlases basketbolists, kurš nesenajā Latvijas basketbola izlases reklāmas kampaņā "Tagad vai nekad" teica vārdus "Man pie d*** ko par mani runā…" Protams, nav diez ko daiļrunīgi un jāpiekrīt, ka arī reizē, kad tika uzņemta šis reklāmas rullītis ar koku neviens viņu nedzina teikt tieši šos vārdus. Jā, jāatbild par saviem vārdiem, bet ir viens liels BET! Vai Šķēle tiešām bijis tik melns kā viņu mālē, īpaši atceroties pēdējo vasaru. Vai Armands arī aizvadītajā vasarā "deva virsū" klubos, muka no policijas un pāris stundas pirms mača sēdējā policijas iecirknī? Liekas, ka tomēr nē… Vai dzelteno avīžu slejās viņš aizvadītajā vasarā bija biežāk kā iepriekš (liekas, ka pat retāk), lai saņemtu divu gadu diskvalifikāciju spēlēšanai izlasē? Diez vai, ja ņem vērā, ka, piemēram, basketbolists, kurš iepriekš tika pieķerts kokaīna lietošanā aiz ausīm tika vilkts ārā no sū***m un no LBS puses stutēts kā vien var.

Pagaidām nekā vairāk kā "Spēlētājiem bija daudz iespēju laboties" vai "Dzelteno kartiņu laiks ir beidzies" no LBS puses nav nācies dzirdēt. Jā, visas aizkulises sabiedrībai nav jāzina, taču jācer, ka vismaz paši vaininieki uzzinās (iespējams kāds arī jau zina) par ko ir sodīti.

Vai tiešām neviens nezināja, ko Šķēle darīja iepriekš un vai diskvalifikācija bija pelnīta brīdī, kad spēlētājs sācis laboties? Arī no izlases galvenā trenera izteikumus par basketbolista slikto uzvedību nav nācies dzirdēt. Ja diskvalifikācija piešķirta par iepriekšējiem "nopelniem", tad šo rindu autora prāt tas tomēr nav pārāk korekti. Spēlētājam šogad palika jau 26 gadi, kas nozīmē, ka brieduma gadi izlasē viņam ies secen.

LBS bija jāpieņem sāpīgi lēmumi, šaubu nav. Šķiet gan, ka dažam labam diskvalifikācijas varētu būt krietni vien par smagu.


, 2009-09-27 22:56, pirms 15 gadiem
neteiktu ka gluzi labojies, bet nu tieshaam par attieksmi darbu treninjos un visu citu kas saistiits ar basketbola speeleshanu, nekad neesmu dzirdeejis nevienu suudziibu par Sķēli...par to prieks
, 2009-09-27 22:56, pirms 15 gadiem
Es piešķiru diskvalifikāciju LBS....!
, 2009-09-27 22:56, pirms 15 gadiem
Es ar nesaprotu, kāpēc Šķēlem tika, tiešām, šogad jau viss bija līmenī, un izlases turnīros, kad tika vārīti sūdi, šī basketbolista uzvārds nefigurēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-27 22:57, pirms 15 gadiem
liekat tak vienreidz cilvēku mierā!
, 2009-09-27 22:57, pirms 15 gadiem
Gan jau LBS savu lēmumu mainīs LBS vadība ir nekāda, cīnas ar sekām nevis ar cēloņiem.
, 2009-09-27 22:57, pirms 15 gadiem
nu to, ka LBS visus nevērtē vienlīdzīgi, ir skaidrs. Ja nevis Biedriņš, bet kāds cits nenāktu trīs dienas uz treniņiem, diez vai viņš varētu atnākt ceturtajā
, 2009-09-27 22:58, pirms 15 gadiem
Piekritu sim viedoklim Manuprat EC laika vins jaunu nebija nekads lielakais grekazis..........
Slēpts komentārs: manic
, 2009-09-27 22:59, pirms 15 gadiem
Šķēlem vajag nosacītu uz 1 gadu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sandriņa_f1_bkv
, 2009-09-27 23:04, pirms 15 gadiem
Jus tak pasi visu laiku uz to uzkurinat,lai katrs sikais ieraksta ar ko redzejis kur bijis,vai nav smiekligi.Kemzuram japasaka kurs ir pelnijis sodu nevis tiem kas piesavinas valsts naudu un tad glabj savu d... ataisnojoties ar speletaju slikto uzvedibu.Glevi atlais pe EC.
, 2009-09-27 23:05, pirms 15 gadiem
manic rakstīja: piedodiet, bet muļķīgs viedoklis.

1kārt - pēc kaujas (kurā piedevām ir piedzīvots totāls fiasko) neviens kulakus vairs nevicina.
2kārt - pat īpaši nesekojot visām peripetijām atmiņā ir skaidrie vārdi - diskvalifikācija nav tikai par šo čempionātu un pēdējiem mēnešiem.
Phe, tad varbūt tam pašam Tumanovam un Vētram bija jāuzliek sods, ka nedrīkst trenēt nevienu klubu un izlasi Latvijā, par pagātnes nodevību... Ja nerīkojas uzreiz, tad kas nokāvēts, tas nokavēts!
, 2009-09-27 23:11, pirms 15 gadiem
es bi diskābeli iedotu pašam LBS
, 2009-09-27 23:12, pirms 15 gadiem
Kur te ir viedoklis?
, 2009-09-27 23:15, pirms 15 gadiem
vareetu liidzjuteeji savaakt ;parakstus lai atcell vismaz sso diskvalifikaaciju, armands atsskkiriibaa no kristapa V saprot ko dara un nebuksee virsuu LBS
, 2009-09-27 23:16, pirms 15 gadiem
Kemzuram pret Skeeli pretenziju nebija. Tad kaadaa sakaraa diskaabels? PAr veciem greekiem? Absurds!! Tad vajadzeeja dot agraak, vai arii uz izlasi neaicinaat! Nu bet tagad par veelu. Vispaar ar taam dsq sviests.Tikai skandaals un sponsoru baidiisana. Kemzuru par trenneri lai izveelaas sev asistentus, un speeleetaajus kuri piekritiis! Un nekaadas meediisanaas un klaigaasanas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-27 23:25, pirms 15 gadiem
K.Valteram un Šķēlem diskābeli iedeva par sūdīgajām botām, kas visu laiku slīdēja Varēja Polijā tirgū nopirkt tādas, kas mazāk slīd
, 2009-09-27 23:30, pirms 15 gadiem
Šnepam iepatikās Armanda jaunā draudzene drošvien.
, 2009-09-27 23:35, pirms 15 gadiem
un te parādās Latviešu mentalitāte, nepagāja vēl ne nedēļa, kad viss jau aizmirsts, lēnām noklust un redz, varbūt puisīši nemaz tik slikti nebija un tās jau tādas tik blēņas bija, ko masu mediji uzpūta.

bļaa tie taču ir jau pieauguši veči teju 30 gadīgi, bet uzvedās kā tīņi. Ko tur vēl žēlot vai diskutēt. Tā jau tas viss brieda gadu no gada, nu beidzot diskvalifikācija un miers. ne viņi pirmie ne pēdējie basketbolisti, kas var spēlēt izlasē.
, 2009-09-27 23:42, pirms 15 gadiem
ja lai tik visus diskvlifice tad jau pajols sneps vares atkal kedas vilkt kajas un glabt izlasi,jo tas kreslins tad skobigs klust
, 2009-09-27 23:43, pirms 15 gadiem
cik var ņemties .. autors nav pievērsis uzmanību lēmumu pieņēmēju skaidrojumiem - sods nav tikai par kautkādiem šīs vasaras (ne)darbiem, bet par visu pēdējo gadu uzvedību, attieksmi, piemēra rādīšanu jaunajai paaudzei ..

un esmu diezgan drošs, ka pēc gada mierīgi tiks apsvērta sodu mīkstināšana utt.
, 2009-09-27 23:49, pirms 15 gadiem
Da mulkiibas visas taas diskvalifikaacijas ir... K.Valters taapat pateica ka visticamaak peedeejais chempis vinjam izlasee... Shkelem 2 gadu diskvalifikaacija un uz EČ vinsh jau var kapaat kvalifikaacijaa vinsh arii shoreiz nespeeleeja... Un nekaads jau super vilceejs vinsh nebija vairaak podus gaaza... Kambala Biedrs Berzinsh...
Takaa beidziet cepties un aizmirstam
, 2009-09-27 23:51, pirms 15 gadiem
(iespējams kāds arī jau zina) - es zinu labaak lai spelee chalji kas tieshaam iet un dara visu ar attieksmi... nevis taadi, kas pat Polijaa nevar notureeties neiedzerot un nesataisot meeslus viesniicaa !
, 2009-09-27 23:54, pirms 15 gadiem
+ Par to ko es dzirdeeju ko ir darijushi Berzinsh ar Biedrinju turcija viesniicaa vispaar abus vajadzeetu patriekt ar suudainu mietu!!!
, 2009-09-28 00:17, pirms 15 gadiem
Mazos var diskvalificēt kaut vai uz mūžu LBS jo viņi mums ir un būs...(JB,Strēlnieks, Jeromanovs, Bertāns, Jurevičus,KJ u.c.) bet garajiem(AB,KK,KB) ja iedotu uzreiz 2-3 gadus DSQ tad pagaidām neredzu kas varētu nākt viņu vietā???!! vismaz uz n;akamo EČ nepaspētu sagatvot.. un ja vēl apskatās cik veci ir AB un KB salidzinot ar Valteru... viņiem vēl spēlēt un spēlēt izlasē...
, 2009-09-28 00:24, pirms 15 gadiem
LBS ir LOHI!
, 2009-09-28 02:03, pirms 15 gadiem
Kaads tur labi samaksaajis ir.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.