Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pļavnieks: "Treneris uzticēja veikt pēdējo metienu. Iemetu!"

Pļavnieks: "Treneris uzticēja veikt pēdējo metienu. Iemetu!"
Kristaps Pļavnieks
Foto: LU Basketbols

"Sedzām pretiniekus pa visu laukumu, mēģinājām maksimāli traucēt piespēļu atdošanu, neļāvām brīvi kustēties. Domāju, ka tieši tas arī nostrādāja," pēc uzvaras pasaules universiādes ceturtdaļfinālā pret Vāciju sacīja Latvijas studentu izlases basketbolists un uzvaras metiena autors Kristaps Pļavnieks.

"Sešas sekundes pirms beigām bija minūtes pārtraukums. Treneris uzzīmēja sadarbību un uzticēja man veikt metienu. Iemetu," uz izšķirošajiem notikumiem ceturtdaļfinālā atskatījās uzvaras metiena autors Kristaps Pļavnieks, kurš visā spēlē sakrāja 18 punktus. "Emocijas pēc mača bija vienkārši fantastiskas."

"Vācijas komandā visi spēlētāji bija gari, viss piecinieks ap diviem metriem augumā. Domāju, ka bijām labāki, pateicoties ātrumam un agresivitātei. Sedzām pretiniekus pa visu laukumu, mēģinājām maksimāli traucēt piespēļu atdošanu, neļāvām brīvi kustēties. Domāju, ka tieši tas arī nostrādāja," uz faktoriem, kas ļāva apspēlēt iepriekš nezaudējušo Vāciju norādīja Pļavnieks.

Kristaps 2013. gada vasarā spēlēja Eiropas U18 čempionāta pusfinālā, taču vilkt paralēles starp abiem pasākumiem basketbolistam bija grūti: "To nevar salīdzināt. Toreiz mēs zaudējām. Ja būtu uzvarējuši, varbūt šīs emocijas varētu salīdzināt. Toreiz bija liels rūgtums, bet tagad - milzīgs prieks."

Pusfinālā Latvijai pretī stāsies Lietuva, kas savā ceturtdaļfinālā uzveica Argentīnu. Pļavnieks atklāj, ka Lietuvas komandā zina lielāko daļu spēlētāju: "Diezgan daudzi ir zināmi, varbūt tikai kādi trīs četri nav redzēti. Pret pārējiem ir spēlēts un daudz maz zinu, ko viņi var un ko nevar."

Kristaps Pļavnieks pēc uzvaras pār Vāciju


, 2017-08-27 17:06, pirms 7 gadiem
Kad tu LBL spēlēsi kādā komē, kurai ir izšķiroši metieni izslēgšanas spēlēs...
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.