Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kristers Zoriks: "Nekādi blakus apstākļi mūs nedrīkst ietekmēt"

Kristers Zoriks: "Nekādi blakus apstākļi mūs nedrīkst ietekmēt"
Kristers Zoriks Eiropas čempionātā ir iemetis 10 no 22 tālmetieniem
Foto: Romāns Kokšarovs

"Jāpacenšas labi nospēlēt ceturtdaļfinālā pret Vāciju. Par tālāko varēsim domāt tikai pēc tam," noslēdzot sešu spēļu ciklu Ogrē, teica Latvijas U16 vīriešu basketbola izlases kapteinis Kristers Zoriks (DSN).

Trenera Mārtiņa Fomina audzēknis Eiropas kadetu čempionātā spēlē otro reizi. Pērn Zoriks veica otrā saspēles vadītāja funkcijas, finālturnīrā Kijevā vidēji 17,0 minūtēs gūstot 4,6 punktus, izdarot 1,8 rezultatīvas piespēles un izcīnot 1,6 atlēkušās bumbas.

Ogrē aizsargs laukumā devās starta piecniekā, piesaistot uzmanību ar drošo un agresīvo spēli. Kad vajadzēja tikt galā ar sāncenšu presingu vai apdraudēt grozu no distances, Zoriks saņēma trenera Jāņa Gailīša uzticību. Pirmajās sešās spēlēs viņš vidēji 25,5 minūtēs guva 10,0 punktus, izdarīja 2,2 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,0 bumbas zem groziem.

“Eiropas čempionātam gatavojāmies septiņas nedēļas,” otrdien teica Zoriks. “Uzskatu, ka spēlēm esam gatavi. Nezinām, kā būtu bijis, ja Kārlis Garoza un Artūrs Strautiņš visu laiku varētu trenēties komandas sastāvā. Mums nebija iespēju par to pārliecināties. Pats jūtos ļoti labi, lai gan čempionātā neklājas viegli. Spēles ir smagas, jūtams nogurums.”

Ogres spēļu rezultātiem vairāk nav nozīmes, atzīst spēlētājs un pateicas līdzjutējiem. “Mēģinājām pēc iespējas ātrāk aizmirst spēli pret Turciju. Zinājām, ka esam iekļuvuši ceturtdaļfinālā, tāpēc treneri ieteica nomierināties. Nekādi blakus apstākļi mūs nedrīkst ietekmēt. Paldies Ogres līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja.”

Pirms ceturtdaļfināla atmiņas jānoliek malā. Cīņai pret Vāciju jāgatavojas ar pārliecību par saviem spēkiem, neņemot vērā pagātni. “Pēc pārbaudes turnīra Turcijā viss ir mainījies. Visas komandas kopš februāra kļuvušas labākas.”

IZSLĒGŠANAS SPĒĻU KALENDĀRS (Olimpiskais sporta centrs, Grostonas iela 6b)

Ceturtdiena, 28. augusts
13:30 Turcija – Itālija (51)
15:45 Francija – Bosnija (50)
18:00 Serbija – Spānija (49)
20:15 Vācija – Latvija (52)

Piektdiena, 29. augusts
13:30 Zaudētāji 50 – Zaudētāji 51 (62)
15:45 Zaudētāji 49 – Zaudētāji 52 (61)
18:00 Uzvarētāji 50 – Uzvarētāji 51 (64)
20:15 Uzvarētāji 49 – Uzvarētāji 52 (63)

Sestdiena, 30. augusts
13:30 Spēle par 7. vietu (69)
15:45 Spēle par 5. vietu (70)
18:00 Spēle par 3. vietu (71)
20:15 Fināls (72)

Dienas biļetes

Dienas biļetes uz ceturtdaļfināliem Olimpiskajā sporta centrā (OSC) maksā 7 eiro. Tirdzniecības punkti Biļešu Paradīze . Vietu skaits ierobežots, tāpēc rīkotāji aicina biļetes iegādāties savlaicīgi.

Čempionāts sociālajos tīklos

Twitter: @MarisNoviks
Atslēgvārdi: #LatvijaU16 #TrīsZvaigznes
Facebook: https://www.facebook.com/pages/U16-...


, 2014-08-27 12:34, pirms 10 gadiem
Prieks, ka "baigais siņaks līdz Rīgai" neapturēja Tevi no spēlēšanas DSN. Turi rajonu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.