Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mirotičs nepalīdzēs Spānijai un izlaidīs Eiropas čempionātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mirotičs nepalīdzēs Spānijai un izlaidīs Eiropas čempionātu
Nikola Mirotičs
Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempionei Spānijai aizstāvēt titulu nepalīdzēs spēka uzbrucējs Nikola Mirotičs, kurš joprojām nav vienojies ar Nacionālās basketbola asociācijas klubu Čikāgas "Bulls" par jaunu līgumu.

2015. gada Eiropas čempionāta finālā Spānijas valstsvienība ar 17 punktu pārsvaru sakāva lietuviešus, triumfējot trešo reizi pēdējo četru turnīru laikā. Pusfinālā izdevās pagarinājumā pieveikt Francijas izlasi, kam 2013. gada pusfinālā tika zaudēts pagarinājumā ar 72:75.

Starp zelta medaļniekiem bija arī spēka uzbrucējs Nikola Mirotičs, tomēr aizstāvēt titulu viņš nepalīdzēs. 26 gadus vecais spēlētājs šovasar kļuva par brīvo aģentu, un starp viņu un Nacionālās basketbola asociācijas klubu Čikāgas "Bulls" turpinās sarunas par jaunu līgumu.

Mirotičs nolēmis koncentrēties notikumiem Ziemeļamerikā, tāpēc šoreiz talkā nenāks, paziņojusi Spānijas Basketbola federācija. Spāņi spēlēs vienā grupā ar Horvātiju, Čehiju, Melnkalni, Ungāriju un laukuma saimnieci Rumāniju.

Pagājušajā sezonā Mirotičs piedalījās 70 spēlēs, 15 sākot starta sastāvā. 24 laukumā pavadītajās minūtēs viņš guva 10,6 punktus un izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu, kā arī realizēja 34,2% tālmetienu. Uzbrucējs Čikāgas "Bulls" pievienojās 2014. gadā.

2013. gadā Mirotičs kļuva par Spānijas čempionu un tika atzīts par turnīra MVP. Pārstāvot Madrides "Real", viņš guva 12,6 punktus un savāca 5,5 bumbas zem groziem. Savukārt ULEB Eirolīgā rezultatīvākā bija pēdējā sezona – 15,9 punkti vidēji spēlē.

2017. gada Eiropas čempionāts norisināsies no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar mājiniekiem turkiem, beļģiem, serbiem, krieviem, kā arī Lielbritānijas komandu.

Izmantotie resursi:
Nikola Mirotic won't play at Eurobasket 2017

  +1 [+] [-]

, 2017-07-27 21:31, pirms 7 gadiem
Būtu patīkami ja ieliktu spānijas satāvu rakstā.
Mirotičš izkrīt,un latvijai pievelk piecus punktus.Pēc trešās trešdaļas -8 Latvijai.Gaidam jaunumus no abām komandām citos rakstos.Teksta tiešraide no manis

  +1 [+] [-]

, 2017-07-27 23:52, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: ...Pēc trešās trešdaļas...
Tiešām?! Tiešām?