Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dairis Bertāns: "Popovičs teica, ka labprāt redzētu mani "Spurs""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dairis Bertāns: "Popovičs teica, ka labprāt redzētu mani "Spurs""
Dairis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

"Sanantonio pārstāvji pēc otrās spēles Lasvegasā pateica, ka varu turpināt spēlēt Vasaras līgā, bet 2016. gada sezonā ar mani līgumu neparakstīs. Tajā pašā laikā viņi neiebilda, ka braucu mājās un gatavojos spēlēšanai Latvijas izlasē," pirmā pieredze vienā no titulētākajiem NBA klubiem beidzās ar atteikumu, taču Dairis Bertāns nav zaudējis izredzes spēlēt Atlantijas okeāna otrā pusē.

Dalasa, Sanantonio, Soltleiksitija, Lasvegasa... Laikā, kad lielākā daļa basketbolistu atpūtās, aizsargs spēra vēl vienu soli tuvāk spēlēšanai pasaules stiprākajā līgā. Līdz jūlija pirmās nedēļas beigām Bertāns izdarīja visu iespējamo, nopelnot iespēju spēlēt “Spurs” kreklā, bet neveiksmīgais Lasvegasas līgas sākums piespieda NBA cerības atlikt uz vēlāku laiku.

Bertāna rādītāji Soltleiksitijas līgā bija solīdi – vidēji 28 minūtēs gūti 11,3 punkti un izcīnītas 3,0 atlēkušās bumbas, bet spēlē pret mājiniekiem “Jazz” pārķertas četras bumbas. Vegasā dārgi maksāja septiņi netrāpītie metieni pret “Knicks” – nākamajā un pagaidām pēdējā spēlē pret “Bucks” latvietis laukumā pavadīja tikai deviņas minūtes. Nožēlas nav, jo mēnesis Amerikā aizvadīts ar pilnu atdevi.

Otrdienas vakarā (saruna notika trešdien, 22. jūlijā) izskanēja ziņa, ka Krasnodaras klubs piedāvājis Tev līgumu uz trīs sezonām.
Izskanēja pat ziņa, ka esmu parakstījis līgumu, bet tas vēl nav noticis. Parakstījis neko neesmu, taču “Lokomotiv-Kubaņ” ir viens no klubiem, kas par mani aktīvi interesējas. Kamēr neesi uzlicis parakstu, sportā viss var mainīties.

Ziņa par Tavu spēlēšanu NBA Vasaras līgā Soltleiksitijā un Lasvegasā parādījās 25. jūnijā. Vai par “Spurs” variantu zināji iepriekš?
Braucu uz mini-nometnēm Sanantonio un Dalasā ar mērķi gan patrenēties, gan parādīt sevi. Sanantonio nometnē labi veicās un mani uz sarunu pasauca (pieckārtējais NBA čempions) Gregs Popovičs. Viņš uzslavēja manu sniegumu, sakot, ka labprāt redzētu mani komandā, taču vispirms jāuzspēlē Vasaras līgā. Ja Gregs Popovičs pasaka, ka patīk mana spēle un grib redzēt savā komandā...nedomāju, ka kāds būtu tik stulbs un pateiktu nē. Man tas bija jādara jebkurā gadījumā.

Vasaras līgu iesāku ļoti labi (19 punkti pirmajā spēlē), taču... Nebija pienācis īstais laiks, vai šovasar nebija lemts. Nākamajās spēlēs neiekrita metieni. Tas ir NBA – tur uz tevi neviens negaidīs. Viņiem vajadzēja, lai vēl divās trijās spēlēs izdarītu to pašu, ko pirmajā. Tad viss būtu kārtībā.

“Spurs” pārstāvji pateica, ka varu turpināt spēlēt Vegasā, taču 2016. gada sezonā ar mani līgumu neparakstīs. Tajā pašā laikā viņi neiebilda, ka braucu mājās un gatavojos spēlēšanai Latvijas izlasē. Tas bija zolīdi – viņi runāja tiešu valodu un teica, ko domā.

Kurš kluba pārstāvis to pateica?
Tas nebija ģenerālmenedžeris Roberts Kenterberijs “R.C.” Bjufords, bet cits klubā strādājošs cilvēks. Viens no daudzajiem Popoviča palīgiem.

Vai kluba vadība apmeklēja Vasaras līgas spēles?
Soltleiksitijā nebija ne Popovičs, ne Bjufords. Zinu, ka treneris skatījās spēles neklātienē, jo saņēmu ziņu ar ieteikumiem, ko darīt savādāk. Pieņemu, ka Popovičs redzēja manu labāko spēli, tādējādi viņam ir zināms, ko varu izdarīt.

Minēji, ka Dāvim bija kontakts ar Popoviču. Vai tas nozīmē, ka treneris daudz sazinās ar spēlētājiem?
Tā nav. Cilvēki bija ļoti pārsteigti, uzzinot, ka Popovičs vēlējies ar mani runāt. Viņi teica, ka tas nenotiek bieži. Iespējams, komandas spēlētājiem ir savādāk, taču šajā gadījumā biju cilvēks no malas. Uzaicinājums uz sarunu kļuva par pārsteigumu.

Saruna bija interesanta. Man neviens neminēja, ar ko runāšu. Teica – pagaidi! Iegāju birojā, Popovičs saka – apsēdies. Pirmās divdesmit sekundes viņš mani vēroja bez emocijām. Skatījās virsū, neko neteica. Un tad... “You`re a helluva player!” (Tu esi varens spēlētājs!) Sākās interesanta saruna. Popovičs izteica nožēlu, ka Dāvim otro reizi pārplēstas krusteniskās saites, taču aicināja cīnīties, lai viss būtu kārtībā. Pateica, ka “Spurs” rēķinās ar Dāvi un palīdz viņam.

Lasvegasas līga beidzās aizvakar. Vai saņēmi apsveikumu pēc komandas uzvaras un vai Tevi var saukt par Vasaras līgas čempionu?
Domāju, ka apsveikums nepienāks. Tikai, ja paliktu līdz galam, taču es aizbraucu prom. Jā, būtu dabūjis minūtes arī “play-off” spēlēs, taču pirms valstsvienības nometnes man bija vērtīgāk atpūsties.

Soltleiksitijā un Lasvegasā komandu vadīja dažādi treneri. Vai izveidojās kontakts ar Bekiju Hemonu?
Jau treniņos pirms Vasaras līgas izveidojās ļoti laba saprašanās. Daudzi jautāja, kā bija spēlēt pie treneres – sievietes. Pats viņu tā nevērtēju. Vairāk skatos uz trenera domu un spēles izpratni, vai man patīk viņa lēmumi. Bekijas gadījumā tā bija. Viņa ir ļoti pieredzējusi basketbola zinātāja, daudz spēlējusi gan Amerikā, gan Eiropā. Viss bija kārtībā!

Vasaras līgā bija tikai lietišķā puse vai klubs organizēja arī kādu neformālu pasākumu?
Vasaras līga ļoti atšķiras no sezonas izbraukuma spēlēm. Regulārajā sezonā viss saplānots pa stundām. Vasaras līgā klubs iedeva dienas naudu, pateica treniņu un spēļu laikus, bet pārējais bija paša ziņā. Klubs apmaksā tikai viesnīcu.

Vai spēlēšanu Eiropā redzi kā nākamo iespēju tikt uz NBA?
Katra sezona ir iespēja pierādīt sevi arvien labāk. Spēlējot Eiropā, īpaši Spānijā, vienmēr ir izdevība taisnā ceļā nokļūt NBA. Tā arī uz to jāskatās. Tālāk jāvērtē piedāvājumi. Ja “Spurs” vēlreiz aicinās – neatteikšu. Man jau bija ļoti laba iespēja, tikai neizdevās to izmantot. Nepadošos! Ja viss būs kārtībā un veselība atļaus, turpināšu.

Slēpts komentārs: LA-BOS antifans

  -3 [+] [-]

, 2015-07-27 14:17, pirms 9 gadiem
ar to Labprat bija domats savadak...

  +6 [+] [-]

, 2015-07-27 14:48, pirms 9 gadiem
Tuvaka,talaka nakotne.
Ja Dairim butu stabilitate tad bez problemam.Spanija ar viena iemet 20+ nakosaja zem 10,un ta visu sezonu.

  +7 [+] [-]

, 2015-07-27 15:02, pirms 9 gadiem
Varēja būt garāka intervija.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-27 16:14, pirms 9 gadiem
Labāk neņem Krievijas kluba piedavajumu, labāk tā pati Spānija vai kāds cits Eirolīgas klubs, kas būtu tuvāk, lai tiktu atkal NBA,

  +7 [+] [-]

, 2015-07-27 16:30, pirms 9 gadiem
pirdeejs rakstīja: Dairis: Maikls man teca, ka vina dels teca, ka atdos man Bobcats klubu.
tāds klubs vairs nepastāv

  +2 [+] [-]

, 2015-07-27 17:11, pirms 9 gadiem
Tā ir tā saucamā rietumu pieklājība, ja krievs uzreiz pateiks ej na..j, tad jeņķi caur puķēm-cik tu labs, tu esi izcils, tu labi strādā, mēs tevi gribam.Un viss a principā kā pie krieviem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-27 22:22, pirms 9 gadiem
your_ufo rakstīja: Lai noārdās izlasē un ja vēl tiks uz olimpiādi tad būs lielā iespēja sevi parādīt plašākā mērā.
pirms Dāvja un Ojāra traumā vēl varēja pasapņot par Olimpiādi, bet tagad... 2 tik labi uzbrucēji vēl kaut cik varēja kompencēt mūsu trūkumus ar centriem.

  +5 [+] [-]

, 2015-07-27 22:26, pirms 9 gadiem
"Popovičs teica, ka labprāt redzētu mani "Spurs" ... vasaras līgā (ko Noviks neuzrakstīja). bet nopietns darbs - šo interviju gatavot 5 dienas ...

bet pēc sarunas izklāsts redzams, ka Dairis tur ir kā Dāvja brālis - Spurs cer uz Dāvi un ir gatavi darīt maksimālo viņa labā, gan brālim patusēties, gan ja vajadzēs fāteri noformēs par vēl vienu no trenera palīgu palīgiem - lūk tā ir profesionāla pieeja!

  -4 [+] [-]

, 2015-07-27 23:41, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: "Popovičs teica, ka labprāt redzētu mani "Spurs" ... vasaras līgā (ko Noviks neuzrakstīja). bet nopietns darbs - šo interviju gatavot 5 dienas ...

bet pēc sarunas izklāsts redzams, ka Dairis tur ir kā Dāvja brālis - Spurs cer uz Dāvi un ir gatavi darīt maksimālo viņa labā, gan brālim patusēties, gan ja vajadzēs fāteri noformēs par vēl vienu no trenera palīgu palīgiem - lūk tā ir profesionāla pieeja!
Ja viņi cerētu uz Dāvi, tad Dāvis spēlētu NBA. Uz komandas 10. nr cer un gaida varbūt, ne varbūt. Ja Dāvis būtu normāls materiāls, tad viņš jau spēlētu NBA.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-28 09:30, pirms 9 gadiem
nasingspešl. Nevis "helluva" player, bet "hell of a" player !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-28 13:42, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Nav starpības, kurā eirolīgas klubā esi
Ir gan, ja spēlē Polijā vai Beļģijā tur ne tuvu vietējais čempionāts nav tik spēcīgs un līmenis tuvojas tuvu nullei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-29 16:41, pirms 9 gadiem
Nu tad nevajadzēja skriet uz kāzām...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-31 16:01, pirms 9 gadiem
traumas liedz spēlēt NBA,taču pirmais nr viņš nebūtu Pārkers ir labāks...diemžēl un kā 2 Spurs ir! Tāpēc nezinu vai Dairim ir izredzes!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja