Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Bērziņš

Pianidžiani pieprasa no itāļiem labāku attieksmi

Pianidžiani pieprasa no itāļiem labāku attieksmi
Marko Belinelli un Simone Pianidžiani
Foto: fip.it

Itālijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Simone Pianidžiani pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem pārbaudes spēlēs ar Horvātiju atklāja, ka nav apmierināts ar savu padoto sniegumu laukumā. Kā uzsver treneris, itāļiem, kuri būs Latvijas izlases pretinieki gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, dažbrīd pietrūkstot entuziasma, un no šīs īpašības jātiekot vaļā pēc iespējas ātrāk.

Jau ziņots, ka Itālijas basketbolisti nesen aizvadītajos pārbaudes mačos ar horvātiem cieta divus zaudējumus ar 72:89 (Andrea Barnjani 28, Marko Belinelli 23) un 71:80 (Barnjani 23, Belinelli 15). ''Protams, ir patīkami, ja tev mača laikā izdodas atspēlēties un atgriezt līdzsvaru uz tablo, taču, lai sasniegtu iecerētos rezultātus, mums jādemonstrē krietni stabilāka spēle,'' uz itāļu trūkumiem norāda Pianidžiani. ''Kritiskajos brīžos jāspēlē ar lielāku entuziasmu un labāku attieksmi!''

Pēc mačiem ar Horvātijas izlasi Itālijas valstsvienība jau atgriezusies Romā, kur turpinās gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kurā bez latviešiem itāļiem pretiniekos ielozēti arī basketbolisti no Somijas, Melnkalnes un Izraēlas.

Pirmo spēli ar itāļiem Ainara Bagatska trenētā izlase aizvadīs 5. augustā Rīgā pulksten 20:30. Otrais abu izlašu savstarpējais mačs paredzēts 20. augustā.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe


Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.