Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Kalev"/"Cramo" mutiski vienojusies ar Štelmaheru un Vairogu turpināt sadarbību

Ints Megnis
Ints Megnis

"Kalev"/"Cramo" mutiski vienojusies ar Štelmaheru un Vairogu turpināt sadarbību
Roberts Štelmahers un Tallinas "Kalev/Cramo". Foto: VTB League

Igaunijas spēcīgākā basketbola komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo" mutiski vienojusies ar latviešu speciālistiem Robertu Štelmaheru un Akseli Vairogu par sadarbības turpināšanu, portālam Delfi.ee pastāstījis vienības menedžeris Ramo Kasks.

Kad sākās "Covid-19" krīze, "Kalev"/"Cramo" pārtrauca līgumus ar visiem spēlētājiem un treneriem, pavēstot, ka nākotne ir miglā tīta, tomēr tagad situācija uzlabojas un kā pirmo uzdevumu vadība uzstādījusi treneru piesaistīšanu. Esot jau panākta mutiska vienošanās ar Štelmaheru, kā arī viņa pagājušās sezonas palīgiem Vairogu un Indreku Reinboku. Pašlaik vēl notiek līguma nosacījumu apspriešana.

Štelmahera vadībā pagājušajā sezonā Tallinas komanda rādīja labu sniegumu un pirms to pārtrauca vīrusa krīze "Kalev"/"Cramo" soļoja pretim izslēgšanas turnīra sasniegšanai VTB Vienotajā līgā. Vienīga, ko pārstāvēja arī latvietis Aigars Šķēle, sezonu noslēdza ar astoņām uzvarām 20 spēlēs un tika klasificēta piektajā vietā. Tiesa, 11. pozīcijā palikušo "Nizhny Novgorod" tā apsteidza vien par uzvaras tiesu. Savukārt Latvijas-Igaunijas līgā bilance 20-3 deva trešo pozīciju. 27 gadus vecais Šķēle pagājušajā sezonā Vienotajā līgā aizvadīja vidēji 26 minūtes un 41 sekundes, gūstot 11,8 punktus, izdarot 3,9 rezultatīvas piespēles, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas un pieļaujot 1,7 kļūdas. Latvijas-Igaunijas līgā Šķēlem vidēji 23,3 minūtes, 11,1 punkts, 4,5 rezultatīvas piespēles un 2,8 atlēkušās bumbas.

Paredzams, ka kā ceturtais treneris kolektīvam tiks piesaistīts Alars Varaks, kurš iepriekš piecus gadus bija "Kalev"/"Cramo" galvenais treneris.

Pagaidām vēl nav zināms, kāda būs nākamā VTB Vienotās līgas sezona, jo pašlaik koronavīruss joprojām turpina plosīt Krieviju. Lielākai skaidrībai būtu jābūt 14. jūlijā, kad plānota atbildīgo amatpersonu video konference.

Štelmahers ir arī Latvijas izlases galvenais treneris un šovasar turpina cītīgi strādāt, jo valstsvienības kandidāti divas reizes nedēļā aizvada treniņus. Viņa atgriešanās Tallinā ieplānota jau pēc nepilna mēneša, jo izlase no 24. līdz 26. jūlijam Igaunijas galvaspilsētā piedalīsies Baltijas ceļa kausa izcīņas turnīrā, ko Igaunijas Basketbola federācija rīkos, atzīmējot 100. gadadienu kopš pirmajām basketbola spēlēm šajā valstī.

Izmantotie resursi:
https://sport.delfi.ee/news/korvpal...