Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ojārs Siliņš: "Finālā vairs nebija ko atlikt"

Ojārs Siliņš: "Finālā vairs nebija ko atlikt"
Ojārs Siliņš un ULEB Kausa ieguvējs Roberts Štelmahers
Foto: Mikus Kļaviņš, Swedbank LJBL

"Treneris mūs labi noskaņoja spēlei, cīnījās kopā ar mums visu sezonu un rezultāti ir. Finālā mērķis bija spēlēt agresīvi un neaizrauties ar trīspunktu metieniem," izcīnot uzvaru Swedbank LJBL B1 grupas čempionātā zēniem, teica "Daugavas sporta nama" uzbrucējs un finālu MVP Ojārs Siliņš.

Basketbolists piedalījās 36 LJBL regulārās sezonas spēlēs, vidēji gūstot 15,9 punktus un kļūstot par otru rezultatīvāko basketbolistu DSN sastāvā. Trīs „play-off” spēlēs uzbrucējs vidēji laukumā bija 30:11 minūtes, guva 12,0 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlēja 0,7 reizes, pārtvēra bumbas 2,0 reizes, kļūdījās 1,3 reizes un bloķēja pretinieku metienus 1,3 reizes. Jāpiebilst, ka nedēļu pirms fināliem spēlētājs saslima, taču atgriezās, lai palīdzētu komandai un svētdien aizvadīja labāko spēli „play-off”, gūstot 16 punktus un izcīnot 8 bumbas zem groziem.

„Labi noskaņojāmies, agresīvi nospēlējām, dabūjām pretinieku līderi ārā no spēles un ceturtajā ceturtdaļā bija vieglāk,” teica Siliņš, raksturojot DSN panākumu. „Valmieras uz maiņu nākošie spēlētāji nebija tik labi, spēlēt aizsardzībā kļuva vieglāk.”

DSN finālturnīru sāka ar vieglu uzvaru pār Limbažu komandu 88:48. Vietu finālā Mārtiņa Fomina trenētajiem puišiem nācās izcīnīt smagākā cīņā, ar 66:61 pārspējot BS „Rīga”, bet finālā Valmiera tika pieveikta ar 67:50. „Sestdien aizvadījām ļoti grūtu spēli ar BS „Rīga”. Finālā vairs nebija ko atlikt, jākapājas!”

Swedbank LJBL, EYBL, debija LBL „Ķeizarmeža” rindās, MasterCard BBL Izaicinājuma kauss VEF skolu superlīga, Rīgas domes kausa izcīņa, starptautiskie turnīri – 2010. gada sezona bijusi spēlēm bagāta, atzīst Siliņš. „Gads bijis pozitīvs. Galveno izdarījām, tikai EYBL (Eiropas jaunatnes basketbola līga) turnīrā neizdevās izcīnīt pirmo vietu. Pašam uz turieni neizdevās aizbraukt savainojumu dēļ. Slodze bijusi milzīga. Jānis Timma teica, ka sezonā bijušas vairāk nekā 100 spēļu, man apmēram tāpat.”

Decembrī Ojārs Siliņš Romas kluba „Stella Azzurra” sastāvā sacentās jauniešu Eirolīgā, palīdzot Itālijas galvaspilsētas komandai izcīnīt trešo vietu tūres posmā, februārī atrādījās citai Itālijas vienībai "Reggio Emilia". Priekšā jaunas cīņas Eiropā. „Vasarā jācīnās par vietu U18 sastāvā, lai tiktu uz Eiropas čempionātu Viļņā. Uzzinot, ka 2011. gadā Latvijā notiks U19 Pasaules čempionāts, radās vēl lielāka motivācija (spēlēt basketbolu). Domāju, tā ir visiem.”

Jānis Bērziņš, B1 čempionāta simboliskā piecnieka dalībnieks, Valmiera

„Pirmās divas spēles, manuprāt, bija ļoti vieglas. Varbūt spēlējām ļoti labu basketbolu un tāpēc pēdējā dienā tik viegli vairs negāja. Svētdien zuda koncentrācija,” iespaidos par finālturnīru dalījās viens no Valmieras līderiem Jānis Bērziņš.

Svētdien uzbrucējs kļuva par rezultatīvāko spēlētāju vidzemnieku rindās, 30:48 minūtēs gūstot 14 punktus (MNS 4/11, 3p 2/3, 1p 4/6). Papildus Bērziņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 6 reizes izprovocēja sāncenšus pārkāpt noteikumus un saņēma 5 personiskās piezīmes. Priekšlaikus spēli beidza cits valmieriešu motors Visvaldis Bikše un pēdējā ceturtdaļā komanda vairs nespēja turēt līdzi pretiniekiem.

„Salūzām, Visvaldis nogāja malā, es dabūju piekto piezīmi. Uzbrukums apstājās, bet DSN uzbrukumā spēlēja ļoti labi. Negājām tuvāk grozam, bet metām samocītus trīspunktniekus. Treneris teica, lai spiežam uz apakšu, bet neklausījām norādījumiem,” sarūgtināts par neveiksmi bija Bērziņš. Gandarījuma balvā basketbolists nopelnīja vietu turnīra simboliskajā piecniekā.

Regulārajā sezonā Bērziņš 18 spēlēs guva vidēji 29,1 punktu, bet vēl 10 spēlēs pievienojās A grupas komandai, kuras labā savāca vidēji 15,0 punktus.


, 2010-05-27 21:19, pirms 14 gadiem
Brīnums, ka raksta autors bija Noviks, nevis Andrejs!
, 2010-05-27 21:51, pirms 14 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Brīnums, ka raksta autors bija Noviks, nevis Andrejs!
Ja arī būtu Andrejs,kāpēc gan nerakstīt par vienu no perspektīvājiem jaunajiem basketbolistiem,kaut arī bračka?
Slēpts komentārs: Onslovs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-28 15:54, pirms 14 gadiem
G.Basile rakstīja: Ja Siliņš 5dienu vakaros nestaigātu pa klubiem tad varētu kaut kas labs sanākt..
vecais, ne reizi viņš nav redzēts kādā klubā
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
39

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.