Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Blogs: Ķīnā jāfano arī par Melnkalni, atlēkušās bumbas un trenera jautājums

Andrejs Siliņš

Blogs: Ķīnā jāfano arī par Melnkalni, atlēkušās bumbas un trenera jautājums
Latvijas valstsvienība minūtes pārtraukumā. Foto: FIBA

Ar bēdīgu uzvaru noslēdzies Latvijas basketbola valstsvienības ceļš uz Pasaules kausu - līdz ieejas durvīm tikām, tās arī pavērām un jau bijām gatavi likt soli pāri slieksnim, kad Melnkalne aizcirta durvis, atstājot mūs ar uzsistu zilumu uz pieres. Kāpēc tā notika? Kas notiks tālāk - vai mums ir izredzes tikt uz nākamā gada olimpiskajām spēlēm? Kurš mūs uz tām aizvedīs?

Atlēkušās bumbas pie sava groza...

Par Latvijas uzbrukumu šajā ciklā lielu pretenziju nav - bijām rezultatīvākā komanda savā grupā (vidēji mačā 78,6 punkti, kamēr, piemēram, spāņiem - 77,2) un septītā rezultatīvākā starp visām 32 komandām. Vidēji pieļāvām 11 kļūdas, kas bija sestais labākais (zemākais) rādītājs, spāņiem par nieka 0,2 kļūdām mazāk, turkiem - par 0,8 mazāk. Šodien groza bumbas spēle visā pasaulē daudz balstās uz individuālām darbībām, spēlētāju māku apspēlēt viens pret vienu un trenera galvenais uzdevums bieži vien ir izveidot uzstādījumu, kurā meistarīgākajam spēlētājam ir vislabākās iespējas izveidot punktu gūšanas situāciju. Ar 17,4 piespēlēm bijām otrā labākā savā grupā, turklāt Turcijai, kas ir pirmā, tikai par 0,1 piespēli vairāk. Salīdzinājumam - mūsu galvenā pāridarītāja Melnkalne ar 12,8 piespēlēm ir tikai 30. vietā no visām turnīrā uzspēlējušajām 32 komandām. Protams, vienmēr var vēlēties labāk un vairāk un arī man dažreiz būtu gribējies lielāku daudzveidību uzbrukumā, taču kopumā mēs pretinieku laukuma pusē nespēlējām slikti.

Komandas aizsardzība pirmajos mačos bija tuvu katastrofālai, bet no sabraukuma uz sabraukumu bija jūtams progress - apjukumu un izteiktu komunikācijas trūkumu nomainīja kopēja sapratne par rotācijām. Tomēr ar visu šo progresu mums tāpat bija otrais sliktākais rādītājs ielaistajos punktos savā grupā - vidēji 76,2 punkti un sliktāk bija tikai Slovēnijai (82,3). Mums bija devītā sliktākā aizsardzība starp 24 otrajā kārtā spēlējušajām komandām. Kā lielāko traucēkli labākais aizsardzībai jāmin cīņa par atlēkušajām bumbām pie sava groza.

Desmit no 12 spēlēm Latvija uzbrukumā izcīnīja mazāk bumbu nekā pretinieki. Deviņās no 12 spēlēm Latvija guva mazāk vai tikpat (mačā pret Zviedriju) otrās iespējas punktus nekā pretinieki. Īpaši izteikti tas notika pēdējās četrās spēlēs - pret Melnkalni Rīgā atdevām 21 bumbu pie sava groza, ko melnkalnieši pārvērta 16 no visā mačā gūtajiem 84 punktiem. Spānija Rīgā savāca 20 bumbas uzbrukumā, gandrīz trešdaļu (!) no visiem gūtajiem punktiem gūstot ar otrajām iespējām. Un pēdējā mačā Podgoricā devām Melnkalnei 18 otrās iespējas, no kurām tika savākti 17 punkti…

Cīņa par atlēkušajām bumbām Pasaules kausa kvalifikācijā

PretinieksRezultātsUzbrukuma bumbasOtrās iespējas punkti
viesos Turcija73:8511 - 1216 - 13
mājās Zviedrija82:738 - 135 - 11
mājās Ukraina68:8210 - 1310 - 11
mājās Turcija79:7012 - 1213 - 12
viesos Zviedrija82:723 - 84 - 4
viesos Ukraina93:717 - 1211 - 9
mājās Slovēnija85:7412 - 106 - 12
viesos Spānija82:856 - 169 - 11
mājās Melnkalne75:845 - 166 - 21
viesos Slovēnija82:7711 - 139 - 11
mājās Spānija62:6710 - 206 - 22
viesos Melnkalnē80:745 - 185 - 17

Var mācīt un iedvesmot, cik grib, bet liela daļa mūsu spēlētāju gluži vienkārši fiziski nav spējīgi noturēt savus pretiniekus. Atbloķēšanā ir svarīgs ne tikai tehniskais izpildījums un lēciens, bet arī fiziskais spēks, lai nezaudētu ieņemto pozīciju bumbas izcīnīšanai. Rūpīgāk pievēršot uzmanību tieši šim spēles elementam, labi varēja redzēt, ka ar katru nākamo spēli mūsu basketbolisti tehniski savu darbu paveic, taču tas nedod rezultātu, ja nosacīti atbloķētais pretinieks ir fiziski spēcīgāks, ar ķermeni (kāju spēku) iestumj mūsējo tuvāk grozam un nonāk ērtākā pozīcijā, lai izcīnītu bumbu, kas pēc atsitiena pret stīpu vai vairogu lido atpakaļ laukumā.

Treneris Vecvagars pēc spēles Melnkalnē vērsa uzmanību uz mūsu spēlētāju statistiku klubos - cik no izlases spēlētājiem, spēlējot savu klubu rindās, izcēlušies ar lieliem cipariem atlēkušo bumbu rādītājā. Ja viņi to nedara vai nespēj darīt ikdienā savos klubos, tad gaidīt, ka izlasē pēkšņi viņi to spēs, ir visai muļķīgi. No trenera šādā gadījumā varam gaidīt sastāva pagarināšanu, laukumā turot klasiskāku trešo numuru, kura augums pārsniedz divus metrus, bet Latvijas izlases gadījumā, iespējams, tas ierobežo uzbrukuma dažādošanas iespējas. Tā ir trenera izšķiršanās, par ko pēc tam jāuzņemas atbildība. Te gan ir vēl viens faktors - ja ar ceturtajiem numuriem lāpām caurumus piektā numura pozīcijā vai trešajiem numuriem lāpām caurumus ceturtajā pozīcijā, tad pieprasīt no viņiem kaut vai tādu pašu devumu, kādu spēlējot savās dabiskajās pozīcijās, nevar. Bet spēlē Podgoricā citu iespēju nemaz nebija, jo sastāvā bija tikai viens izteikts centrs, līdz ar to vairākiem spēlētājiem nācās spēlēt ne savās dabiskajās pozīcijās.

Redzot, ka pēdējā mačā no soliņa netika piecelti trīs otrie numuri, rodas jautājums par to, kāpēc Ronalds Zaķis bija tieši tas, kurš palika ārpus sastāva. Kā jau iepriekš rakstīju, tendence zaudēt savu grozu bija novērojama jau iepriekš un noteikti bija paredzams, ka tā varētu būt viena no lielākajām problēmām arī Podgoricā. Esmu pārliecināts, ka visu pretinieku komandu treneri savām komandām pirms mačiem pret Latviju uzsvēra - nepaļaujamies uz vienu metienu, ejam pakaļ otrajām iespējām. Melnkalne spēlē acij netīkamu, bet pret Latviju efektīvu basketbolu - maz skaistu sadarbību un izspēļu, bet daudz, tā teikt, “ar gaļu” gūtie punkti. Brīdī, kad jūti, ka šī spēles laikā kļūst par problēmu, tad uz soliņa sēdošs papildus spēks zem groza dod risinājumu, kaut vai uz dažām minūtēm, kaut vai brutālai cīņai savā soda laukumā.

Pamatota cerība uz olimpisko kvalifikāciju

Novembrī atkal sāksies izlašu sabraukumi, šoreiz notiekot cīņai par dalību 2021. gada Eiropas čempionātā. Līdz tam varam cerēt uz kaut kādas loģikas iestāšanos FIBA un Eirolīgas cīņas laukā, lai arī klubu sezonas laikā varam izlasē redzēt vismaz Eirolīgas spēlētājus. Tomēr mūsu sniegums Eiropas čempionāta kvalifikācijā nekādi vairs neietekmēs Latvijas izredzes tikt pie vietas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pirmā komanda, kas spēlēs Tokijā, jau zināma - tā būs mājiniece Japāna. Nākamās septiņas uzzināsim pēc Pasaules kausa izcīņas šī gada rudenī. Tomēr arī šeit ir nianse - olimpiskajām spēlēm kvalificēsies nevis vienkārši septiņas labākās komandas, bet pa divām labākajām no Eiropas un Amerikas, kā arī pa vienai no Āzijas, Āfrikas un Okeānijas.

Nākamajām 16 labākajām komandām, neraugoties uz pārstāvēto reģionu, būs iespēja piedalīties olimpisko spēļu kvalifikācijā, kas norisināsies no 2020. gada 24. jūlija līdz 9. augustam. Šīm 16 komandām pievienosies vēl pa divām no katra reģiona, lai 24 komandas, sadalītas četros turnīros pa sešām komandām katrā, izspēlētu vēl četras vietas uz Tokijas spēlēm.

No Eiropas reģiona Latvija ar savu bilanci Pasaules kausa kvalifikācijā (7-5) ir priekšā visām citām ārpus Pasaules kausa palikušajām komandām. Līdz ar to mums jātur īkšķi par visām Eiropas komandām septembrī Ķīnā, lai tās nekļūtu par mūsu konkurentēm par vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā. Labu eiropiešu snieguma rezultātā Pasaules kausā varēsim cīnīties vienā no četriem olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem.

Jāatceras, ka tā būs vasara un izlases rīcībā teorētiski vajadzētu būt pieejamiem pilnīgi visiem labākajiem Latvijas basketbolistiem. Ko šāda izlase potenciāli var paveikt, mēs redzējām pēdējā Eiropas čempionātā (5. vieta), bet nākamvasar tā būs jau trīs gadus pieredzējušāka komanda, kurā spēlētāji būs sasnieguši vai pietuvojušies savu karjeru pīķim.

Nekvalificējušos komandu rangs PK kvalifikācijā

VKomandaBilance+/-
1.Latvija7-5+29
2.Ungārija6-6-13
3.Somija6-6-14
4.Ukraina5-7+16
5.Gruzija5-7-41
6.Izraēla5-7-49
7.Horvātija4-8-33
8.Bulgārija4-8-89
9.Igaunija4-8-129
10.Nīderlande3-9-49
11.Slovēnija3-9-79
12.Bosnija un Hercegovina3-9-86

Trenera izvēle

Arnis Vecvagars nonāca situācijā, kādā iepriekšējiem treneriem nebija jāstrādā - katrā no izlašu logiem minimālā laikā jāsagatavo komanda ļoti svarīgām spēlēm, turklāt ar sastāvu, kurā nevar būt virkne vadošo spēlētāju, turklāt Vecvagars ienāca kā jauns treneris ar savu spēles redzējumu, kas šur tur varbūt bija līdzīgs iepriekšējā trenera redzējumam, bet, protams, ne identisks, un tas nemaz nebūtu normāli. Ar tādām lietām, kāda, piemēram, ir atlēkušo bumbu izcīnīšana, izlases trenerim nebūtu jānodarbojas - tā ir pašsaprotama lieta, kas jebkuram spēlētājam tiek ielikta spēles pamatos jaunatnes vecumā. Protams, reizi pa reizei ir jāatsvaidzina zināšanas, varbūt var iedot kādas nianses, kādus mazus knifiņus no savas personiskās vai citu dzirdētās pieredzes.

Šobrīd Latvijas Basketbola savienībai ir gana daudz laika, lai pieņemtu lēmumu par galvenā trenera pozīciju. Lēmumu, ko nedrīkst sasteigt un kas jāpieņem rūpīgas izvērtēšanas rezultātā. Tai ir jābūt labi apmaksātai pozīcijai, uz ko ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu speciālisti būtu gatavi pretendēt ne vien prestiža dēļ (ko esam panākuši ar savu pēdējos gados saražoto spēlētāju produkciju), bet arī cienījama atalgojuma dēļ. Tā nav garantija piemērotākā kandidāta atrašanai, taču paplašinās reāli ieinteresēto speciālistu loku. Par to, ka Ainars Bagatskis neturpinās darbu ar izlasi pēc 2017. gada Eiropas čempionāta, runas bija dzirdamas jau labu laiku pirms turnīra un nepaslīdēja garām arī LBS ausīm. Arņa Vecvagara izvēlei redzu loģiku, jo bija jau iepriekš pieminētie apstākļi (jaunā kvalifikācijas sistēma vien pāris mēnešus pēc iepriekšējā turnīra beigām), un Vecvagars bija strādājis iepriekšējā treneru kolektīvā, kas, lai arī ne ar identisku spēles filozofiju, tomēr ir priekšrocība pret treneri, kas ienāktu pilnīgi no malas. Jā, publiskajam tēlam nebija piemērots laiks, jo Vecvagars nupat U20 izlasi bija izkritis no A divīzijas Eiropas čempionātā, taču ne viņa vainas dēļ tā U20 vecuma izlase bija palikusi bez teju neviena potenciālā pamata rotācijas spēlētāja. Savukārt iepriekš Vecvagars divus gadus ar U20 izlasēm bija sasniedzis attiecīgi 5. un 6. vietu Eiropā, vēl pirms tam - astotā vieta ar U18 izlasi (nākamajos četros gados tikai viena izlase iekļuva labāko astoņniekā - Visocka-Rubeņa vadītā U18 komanda pagājušajā vasarā).

Tomēr šobrīd Vecvagars jāvērtē par darbu valstsvienības galvenā trenera amatā. Taktiskie risinājumi, lēmumi spēļu laikā, autoritāte spēlētāju acīs - darbs Treneru komisijai, LBS valdei un par labu nāktu arī pašu spēlētāju aptaujāšana, jo galu galā tieši spēlētāji ir tie, kuri dodas laukumā un veido rezultātu. Eiropas basketbols iet ASV pavadā un šodien trenerim jābūt ne tikai taktiķim, kurš apveltīts ar labu spēles izjūtu, bet arī iedvesmotājam, kurš spēj aizraut līdzi savām idejām un pārliecināt par tām spēlētājus. Visām iesaistītajām pusēm, uzklausot arī spēlētājus, jālemj par to, vai Vecvagars tāds ir. Tā kā izvirzītais mērķis nav sasniegts, būtu jārīko nopietna atlase ar daudzu kandidātu izvērtēšanu, tostarp arī līdzšinējā trenera.

Jāņem vērā arī tas, ka mūs no Pasaules kausa šķīra viens precīzs tālmetiens - ja tāds būtu, šodien lielā sarūgtinājuma vietā mēs aizvien svinētu vēsturisku sasniegumu. Vērtējot visu, tostarp trenera, darbu, jānoliek emocijas malā un jāskatās uz lietu pragmatiski. Pēdējā minūtes pārtraukumā uzzīmētā sadarbība tika izspēlēta nevainojami, taču brīvais tālmetiens nebija precīzs. Tā mēdz notikt - citreiz netrāpa arī labākie snaiperi. Var vērtēt, vai viens no labākajiem Eirolīgas snaiperiem Bertāns (tovakar no spēles 0/9) bija pareizā izvēle, uz ko veidot sadarbību, un to lai dara Treneru komisija - speciālisti, kas ar šādām situācijām saskaras ikdienā. Bet arī šis viens trūkstošais metiens nebūtu mazinājis mūsu problēmas ar atlēkušo bumbu savākšanu pie sava groza.

1 2 70 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2019-02-27 16:35, pirms 5 gadiem
Ir spēlētāji kas savos čempionātos labi lasa rebus Butjankovs 1 vieta Krievijas Superlīgā (10,1 rebs )Rozītis Spānijas Leb Gold LĪGA 2vieta (9,3 rebi) mierīgi kādā spēlē varēja izmantot.

 +12 [+] [-]

, 2019-02-27 16:39, pirms 5 gadiem
Ļoti labs raksts Siliņ!! Cerēsim un veiksmi ka sanāks tikt uz OS kvali..

  +5 [+] [-]

, 2019-02-27 16:42, pirms 5 gadiem
Manuprāt treneri vajag ārzemnieku, nav LV tiešām augstas raudzes treneru kurš varētu īstajā brīdī savākt komandu un aizvest pretī uzvarām.

Tomēr bumbas ir jāvāc, tas nozīmē jāmēģina ņemt spēlētājus kuri tās vara savākt. Nedrīkst būt situācija kad snaiperis sēž uz soliņa, kaut kādu iebildumu dēļ. Tur trenerim šis viss ir jāatrisina, lai nav jāmet izšķirošais metiens spēlētājam kurš pa spēli nevienu trejaci nevar iemest.. Šī bija mūža iespēja tikt uz PČ, basketbola savienībai tas ir jāsaprot un Arnis ir jānoņem no izlases vadīšanas!!!

  +6 [+] [-]

, 2019-02-27 16:44, pirms 5 gadiem
@MartinsLauva
Feb 25
More
Pirms ne tik ilga laika, @Sportacentrs bija diskusija kā Latvijā tiek ietekmēta sporta žurnālistika... Šodien/rīt, šajā kontekstā, būs interesanti palasīt to žurnālistu rakstus, kuri izmantoja LBS ielūgumus uz Melnkalni.

Vai tik Andrejs Siliņš nebija viens no tiem? Rakstā manāms atbalsts Vecvagaram un LBS.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-27 16:47, pirms 5 gadiem
Paldies par info.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-27 16:47, pirms 5 gadiem
KillerLoop rakstīja: @MartinsLauva
Feb 25
More
Pirms ne tik ilga laika, @Sportacentrs bija diskusija kā Latvijā tiek ietekmēta sporta žurnālistika... Šodien/rīt, šajā kontekstā, būs interesanti palasīt to žurnālistu rakstus, kuri izmantoja LBS ielūgumus uz Melnkalni.

Vai tik Andrejs Siliņš nebija viens no tiem? Rakstā manāms atbalsts Vecvagaram un LBS.
Lauva varēja parūpēties par neatkarīgu žurnālistu viedokli, pats uzsaucot dažiem braucienu uz Melnkalni!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-27 17:01, pirms 5 gadiem
Ja pareizi saprotu, PK būs 4 grupas pa 8 komandām katrā. Tas nozīmē, ka, lai LV tiktu uz OS kvali, vismaz 11 no 12 Eiropas komandām ir jāpaliek grupā ne zemāk kā 6.vietā. Manuprāt, Polijai, Čehijai un Melnkalnei tas varētu arī nebūt pa spēkam.

     [+] [-]

, 2019-02-27 17:04, pirms 5 gadiem
Mord rakstīja: Ja pareizi saprotu, PK būs 4 grupas pa 8 komandām katrā. Tas nozīmē, ka, lai LV tiktu uz OS kvali, vismaz 11 no 12 Eiropas komandām ir jāpaliek grupā ne zemāk kā 6.vietā. Manuprāt, Polijai, Čehijai un Melnkalnei tas varētu arī nebūt pa spēkam.
8 grupas pa 4 izlasēm katrā. 2. posmā iekļūs katras grupas 2 labākās izlases.

     [+] [-]

, 2019-02-27 17:09, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 8 grupas pa 4 izlasēm katrā. 2. posmā iekļūs katras grupas 2 labākās izlases.
Un tās, kas paliek pāri spēlē par pārējām vietām? Savādāk baigi skarbi būs noteikt to nelaimīgo deviņnieku.

  +9 [+] [-]

, 2019-02-27 17:10, pirms 5 gadiem
Vecvagara sakarā gribu atgriezties pie pirmās spēles pret Melnkalni savā laukumā. 28 sekundes līdz mača beigām Melnkalne iemeta divus punktus, panākot 84:75 (mačs tā arī noslēdzās) Ja FIBA mājas lapas spēles protokols nemelo, tad Latvijai vēl bija palicis minūtes pārtraukums, taču tas netika paņemts!!!!!!!! Kā var tādā situācijā, kurā pastāvēja liela varbūtība, ka būs jāskatās divu maču summa (šāda tipa turnīros principā katrā duelī ir jāņem vērā šo faktoru), vienkārši iežmiegt asti starpenē un neizmantot iespēju paņemt minūti, sapurināt komandu un uzzīmēt kombināciju?! Tā vietā Blūms pēc dažām sekundēm kļūdījās uz līdzenas vietas. Ja tiešām tajā epizodē vēl bija pieejams minūtes pātraukums, tad ir jautājums - vai šāds treneris ir spējīgs trenēt kaut ko labāku par LBL2 vidusmēra komandu (šobrīd tieši šāda līmeņa komandu Vecvagars Kazahstānā arī trenē...)?!

  +3 [+] [-]

, 2019-02-27 17:10, pirms 5 gadiem
A.Silinj, paldies par rakstu!

     [+] [-]

, 2019-02-27 17:16, pirms 5 gadiem
Mord rakstīja: Un tās, kas paliek pāri spēlē par pārējām vietām? Savādāk baigi skarbi būs noteikt to nelaimīgo deviņnieku.
Visas netikušās 16 izlases (3. un 4.vietu ieguvējas savās grupāš 1.posmā) tiks sadalītas 4 grupās pa 4 izlasēm un izspēlēs 17.-32. vietu.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-27 17:17, pirms 5 gadiem
Raksts labs, bet nevēlos aizvainot autoru- vakar identisks viedoklis izskanēja no Buļa “Ūdenszeļļos”..

  +4 [+] [-]

, 2019-02-27 17:18, pirms 5 gadiem
KillerLoop rakstīja: @MartinsLauva
Feb 25
More
Pirms ne tik ilga laika, @Sportacentrs bija diskusija kā Latvijā tiek ietekmēta sporta žurnālistika... Šodien/rīt, šajā kontekstā, būs interesanti palasīt to žurnālistu rakstus, kuri izmantoja LBS ielūgumus uz Melnkalni.

Vai tik Andrejs Siliņš nebija viens no tiem? Rakstā manāms atbalsts Vecvagaram un LBS.
Pilnīgi nepiekrītu par kaut kādu tur atbalstu. Tieši otrādi. Bet te jau eksperti, laikam, nesaprot, ja nenolamā pēdējiem vārdiem. Pārfrāzējot Freimani, vai tad žurnālistiem uz Podgorici bija jāiet kājām. Pabāziet tak galvu ārā no sava žults dīķa, - Siliņš kompetenti izanalizējis. Labs ierosinājums par spēlētāju aptaujas veikšanu.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-27 17:22, pirms 5 gadiem
stakirus rakstīja: Pilnīgi nepiekrītu par kaut kādu tur atbalstu. Tieši otrādi. Bet te jau eksperti, laikam, nesaprot, ja nenolamā pēdējiem vārdiem. Pārfrāzējot Freimani, vai tad žurnālistiem uz Podgorici bija jāiet kājām. Pabāziet tak galvu ārā no sava žults dīķa, - Siliņš kompetenti izanalizējis. Labs ierosinājums par spēlētāju aptaujas veikšanu.
Tīri subjektīvs viedoklis. Kurā ir dažas pretrunas un tas liek saraukt uzacis + Silinš, pa lielam, vienmēr cenšas LBS pieslieties....

Kas saistās ar tām biļetēm, tad pazreizākais būtu, ka žurnālistam tā tiek neatkarīgi no tā, vai viņš uzraksta pozitīvu rakstu vai kritiku. Diemžēl, pie esošās sistēmas un cilvēkiem, es tam neticu....Ja Tu tici, tad ok, bet iepriekš tavs rakstītais īpaši pareizs nebūs.

  +9 [+] [-]

, 2019-02-27 17:35, pirms 5 gadiem
Un neviena kritiska vārda par federācijas darbu???

  +2 [+] [-]

, 2019-02-27 17:54, pirms 5 gadiem
labs raksts. Gaidisim vasaru un vismaz eiroligas speletajus ierindaa

     [+] [-]

, 2019-02-27 18:07, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Ļoti labs raksts Siliņ!! Cerēsim un veiksmi ka sanāks tikt uz OS kvali..
kā var tikt uz OS kvali , ja visu rezultātus skatās pēc PČ rezultātiem ,kur mūsējie nebūs?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-27 18:16, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: kā var tikt uz OS kvali , ja visu rezultātus skatās pēc PČ rezultātiem ,kur mūsējie nebūs?
Ar "Wild Card"

  -2 [+] [-]

, 2019-02-27 18:25, pirms 5 gadiem
Atkal ieliks Bagatskk

  +7 [+] [-]

, 2019-02-27 18:42, pirms 5 gadiem
Daudzi te cepas par pēdējo neiemesto trijnieku. Bet kā ar Timmas uzbrukuma piezīmi pēdējās minūtēs? Tika zaudēti potenciālie 2 punkti un spēles beigas tad arī būtu veidojušās citādāk.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-27 18:48, pirms 5 gadiem
Vispār tā wildcard cerība neizskatās tik liela, jo FIBA gan jau iedos vienu vietu Slovēnijai kā Eiropas čempioniem un tad uz otro vietu reālākie pretendenti varētu būt Latvija vai Horvātija. Nevaru atrast nekur, ka wild card noteiks pēc pk kvalifikācijas rezultātiem.
Es, piemēram, šaubos, ka mums būs priekšroka pret horvātiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-27 18:57, pirms 5 gadiem
Assasinss' rakstīja: Vispār tā wildcard cerība neizskatās tik liela, jo FIBA gan jau iedos vienu vietu Slovēnijai kā Eiropas čempioniem un tad uz otro vietu reālākie pretendenti varētu būt Latvija vai Horvātija. Nevaru atrast nekur, ka wild card noteiks pēc pk kvalifikācijas rezultātiem.
Es, piemēram, šaubos, ka mums būs priekšroka pret horvātiem.
1 , 23:08, pirms 9 minūtēm , ignorēt , atbildēt
Tomēr Latvijas komandai, kas sasniegusi labāko bilanci starp komandām, kuras PK kvalifikācijas turnīra grupās ieņēma 4. vietu, saglabājas reālas izredzes 2020. gada jūnijā spēlēt olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Pēc 2019. gada Pasaules kausa rezultātiem 7 komandas – pa divām labākajām no Eiropas un Amerikas, kā arī labākās Āfrikas, Āzijas un Okeānijas vienības iegūs ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Savukārt 16 komandas (bez zonu kvotām) iegūs ceļazīmes uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Uz to katra FIBA zona (Āfrika, Āzija Amerika un Eiropa) deleģēs vēl pa 2 komandām. FIBA jau paziņojusi, ka Eiropā vērā tiks ņemts sportiskais princips – ja vismaz 11 no komandām, kas Eiropu pārstāv Pasaules kausa izcīņā, jau Ķīnā iegūs tiesības spēlēt olimpiskajā kvalifikācijā, Eiropas papildus vietas tiks piešķirtas saskaņā ar PK kvalifikācijas noslēguma rangu tabulu un tā pirmkārt pienāksies 13. vietas īpašniecei Latvijas valstsvienībai.

Tas viss no basket.lv

     [+] [-]

, 2019-02-27 19:02, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 1 , 23:08, pirms 9 minūtēm , ignorēt , atbildēt
Tomēr Latvijas komandai, kas sasniegusi labāko bilanci starp komandām, kuras PK kvalifikācijas turnīra grupās ieņēma 4. vietu, saglabājas reālas izredzes 2020. gada jūnijā spēlēt olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Pēc 2019. gada Pasaules kausa rezultātiem 7 komandas – pa divām labākajām no Eiropas un Amerikas, kā arī labākās Āfrikas, Āzijas un Okeānijas vienības iegūs ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Savukārt 16 komandas (bez zonu kvotām) iegūs ceļazīmes uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Uz to katra FIBA zona (Āfrika, Āzija Amerika un Eiropa) deleģēs vēl pa 2 komandām. FIBA jau paziņojusi, ka Eiropā vērā tiks ņemts sportiskais princips – ja vismaz 11 no komandām, kas Eiropu pārstāv Pasaules kausa izcīņā, jau Ķīnā iegūs tiesības spēlēt olimpiskajā kvalifikācijā, Eiropas papildus vietas tiks piešķirtas saskaņā ar PK kvalifikācijas noslēguma rangu tabulu un tā pirmkārt pienāksies 13. vietas īpašniecei Latvijas valstsvienībai.

Tas viss no basket.lv
Smieklīgi, ka es meklēju fiba mājaslapā, kur ir tikai tā infografika, kas sc rakstos par šo tēmu bieži tiek ielikta. Un vienīgaisl links, ko es atrodu ir šis : Qualification for Olympic Games - FIBA.basketball
Vismaz retā pozitīvā lieta, ko viņi ir izdarījuši pēdējā laikā.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-27 19:10, pirms 5 gadiem
Nezinu, man liekas varēja Rozīti paņemt Meiera vietā no Vef, ne uzbrukumā viņš bija produktīvs ne aizsardzībā

  -1 [+] [-]

, 2019-02-27 19:12, pirms 5 gadiem
Assasinss' rakstīja: Smieklīgi, ka es meklēju fiba mājaslapā, kur ir tikai tā infografika, kas sc rakstos par šo tēmu bieži tiek ielikta. Un vienīgaisl links, ko es atrodu ir šis : Qualification for Olympic Games - FIBA.basketball
Vismaz retā pozitīvā lieta, ko viņi ir izdarījuši pēdējā laikā.
Zinot FIBA, tad viņi gribēs nopelnīt uz tām 2 vietām

     [+] [-]

, 2019-02-27 19:24, pirms 5 gadiem
Ārzemēs ir gan labāki treneri, gan zaļāka zāle, gan resnāki zvirbuļi. Cik laika vajadzēs tādam ārzemniekam, lai iepazītos ar spēlētājiem un to, ko viņi var un nevar? Lai iespēlētu savas taktiskās shēmas? Un kas var garantēt, ka basketbolā nenotiks līdzīgi kā futbolā ar Pātelainenu, kurš ne ar ko nebija labāks par Starkovu?Esmu skeptisks par ārzemniekiem, ja mums pašiem ir labi treneri - Bagatskis, arī Vecvagars u.c., bet autora domu par atklātu konkursu atbalstu.

     [+] [-]

, 2019-02-27 19:25, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Ārzemēs ir gan labāki treneri, gan zaļāka zāle, gan resnāki zvirbuļi. Cik laika vajadzēs tādam ārzemniekam, lai iepazītos ar spēlētājiem un to, ko viņi var un nevar? Lai iespēlētu savas taktiskās shēmas? Esmu skeptisks par ārzemniekiem, ja mums pašiem ir labi treneri - Bagatskis, arī Vecvagars u.c., bet autora domu par atklātu konkursu atbalstu.
Atlase skaidri parādīja, ka Vecvagaram nav attiecīgās pieredzes, lai izlasi trenētu. No viņa ir tikai atrunas nevis atbildības uzņemšanās. Ciklu izgāza mazpieredzējis treneris.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-27 19:33, pirms 5 gadiem
Par izlases treneri vajag paņemt Trinkjēri. Viņš uztaisīja tādu komandu Bambergā! Melli pirms tam tika uzskatīts par gandrīz norakstāmu basketbolistu. Bet tagad viņš ir stabila Fenerbahce vērtība. Un vēl pie viņa spēlēja Strēlnieks, Vanamaker, Theiss (abi tagad NBA), Causeur (Madrides Real). Viņš prot izmantot spēlētāju potenciālu. Vienīgi ir nedaudz psihs.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-27 19:34, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Atlase skaidri parādīja, ka Vecvagaram nav attiecīgās pieredzes, lai izlasi trenētu. No viņa ir tikai atrunas nevis atbildības uzņemšanās. Ciklu izgāza mazpieredzējis treneris.
Vecvagaru, kurš ir treneris jau no 2012.gada, ir trenējis klubus Latvijā, tagad trenē ārzemju klubu, ir vadījis U18, U20 izlases, bijis trenera asistents galvenajā izlasē, beidzot pats vadījis šo izlasi, tu sauc par mazpieredzējušu? Nosauc treneri Latvijā, kuram ir lielāka pieredze par viņu!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-27 19:36, pirms 5 gadiem
Par savu grozu atkārtoties nav vērts, to zināja visi visa cikla garumā. Nu, vienīgi treneru kolektīvs laikam ne. Pretējē gadijumā būtu meklējuši variantus problēmas atrisināšanai. Vairākkārtīgi jau minēts Rozītis, Butjankovs... Pat nepamēģināja. Toties bija Freimanis, kurš tā arī praktiski nespēlēja, un arī zem groza nekāds dižais palīgs nebūtu bijis. Zaķa atstāšana malā - tīrā kaitniecība, tas arī nav jaunums. (Diez, kurš bija šīs spīdošās idejas autors?) Un A.V - ne tikai vājš treneris, bet arī gļēvulis. Atlūgumam bija jābūt galdā jau pēcspēles preses konferences laikā. Īsts vīrs tā būtu rīkojies. LBS - bišku atsit asociācijas ar 1935. gada kolēģiem. Vai vispār bija doma, kvalificēties? Vai tomēr Minhenes alus dzeršanas čempionāts svarīgāks.

     [+] [-]

, 2019-02-27 19:40, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Par izlases treneri vajag paņemt Trinkjēri. Viņš uztaisīja tādu komandu Bambergā! Melli pirms tam tika uzskatīts par gandrīz norakstāmu basketbolistu. Bet tagad viņš ir stabila Fenerbahce vērtība. Un vēl pie viņa spēlēja Strēlnieks, Vanamaker, Theiss (abi tagad NBA), Causeur (Madrides Real). Viņš prot izmantot spēlētāju potenciālu. Vienīgi ir nedaudz psihs.
Man arī baigi patika Trinkjērī komanda. Bauda skatīties, ar neTop spēlātājiem tad.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-27 19:40, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Vecvagaru, kurš ir treneris jau no 2012.gada, ir trenējis klubus Latvijā, tagad trenē ārzemju klubu, ir vadījis U18, U20 izlases, bijis trenera asistents galvenajā izlasē, beidzot pats vadījis šo izlasi, tu sauc par mazpieredzējušu? Nosauc treneri Latvijā, kuram ir lielāka pieredze par viņu!
VECVAGARAM NAV PIEREDZES AUGSTĀ LĪMENĪ KĀ GALVENAJAM TRENERIM, LAI VARĒTU IZLASI VADĪT. IZLASE NAV VIETA, KUR PIEREDZI KLAT, VISMAZ NE ŠAJĀ POSMĀ! Un tas ārzemju klubs ir barsy, kas, pēc mūsu standarta būtu LBL2 klubs...

Atbildot uz tavu jautāju, kuram ir lielāka pieredze:
Mazurs, Štelmahers, Gailītis, Štālbergs, Muižnieks, ja ņemam visu basketbola saimi, tad ņem klāt vēl Zībartu

Un kādas taktiskās shēmas tieši Vecvagars ieviesa? Viena ejošā izspēle, bija no Bagatska izspēlēm, ne viņa.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-27 19:45, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: VECVAGARAM NAV PIEREDZES AUGSTĀ LĪMENĪ KĀ GALVENAJAM TRENERIM! Un tas ārzemju klubs ir barsy, kas, pēc mūsu standarta būtu LBL2 klubs...

Atbildot uz tavu jautāju, kuram ir lielāka pieredze:
Mazurs, Štelmaher, Gailītis, Štālbergs, Muižnieks, ja ņemam visu basketbola saimi, tad ņem klāt vēl Zībartu

Un kādas taktiskās shēmas tieši Vecvagars ieviesa? Viena ejošā izspēle, bija no Bagatska izspēlēm, ne viņa.

Štālbergs pašlaik ar Liepāju nevar tikt galā. Diezin vai viņam vajag uzticēt izlasi. Par Mazuru arī stipri šaubos. Nākamais izlases treneris par palīgu varēja paņemt Gulbi. Viņam ir iespējas kļūt par ļoti labu treneri, ja sakārtos nervus.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-27 19:45, pirms 5 gadiem
Nepiekritīšu, ka zaudētajām bumbām iemesls tieši fiziskais spēks. Bet tieši izpratnes trūkums par atbloķēšanu. Zaķis, Meiers tikpat vāji kā pārējie, peld zem groza..
1 2 70 komentāri