Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Arnis Vecvagars: "Radās problēmas aizsardzībā – pietrūka viena treniņa"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Arnis Vecvagars: "Radās problēmas aizsardzībā – pietrūka viena treniņa"
Arnis Vecvagars: pirmā uzvara ar Latvijas valstsvienību
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pēdējās divās naktīs gandrīz nesanāca gulēt. Bija maz laika atjaunoties. Tāds ir grafiks, nevaram žēloties. Paldies mūsu faniem," izcīnot pirmo uzvaru Pasaules kausa kvalifikācijas B grupā, teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Kristofers Čerapovičs, Zviedrijas valstsvienības spēlētājs

“Mēs spēlējām labi, solīdi. Neapjukām pēc kļūdām un piezīmēm. Mums nekad īsti neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru. Saņēmām pārāk daudz piezīmju. Latvieši guva daudz punktu ar brīvmetieniem, pievienoja dažus tālmetienus un tas mainīja spēles gaitu. Esmu sarūgtināts par to, ka neizdevās uzvarēt.”

Jānis Blūms, Latvijas valstsvienības kapteinis

"Paldies līdzjutējiem, izbaudījām šo spēli. Šai komandai vajadzēja vienu uzvaru, lai iegūtu pārliecību. Zviedri labi spēlēja. Otrajā puslaikā nospēlējām vīrišķīgi un panācām savu. Šodien izdarījām to, kas bija jāizdara.

Pēdējās divās naktīs gandrīz nesanāca gulēt. Bija maz laika atjaunoties. Braucām ar autobusu no Bursas uz Stambulu, bija agrais lidojums uz Viļņu, vēl trīs stundu brauciens līdz Rīgai. Tas bija smagi, taču nevarējām neko ietekmēt. Tāds ir grafiks, nevaram žēloties.

Spēlētāji treniņos viens otru pavilka. Uzvaru izcīnījām visi kopā. Mums jābūt kā vienam veselam. Nevienu neizcelšu, katrs spēlētājs ir svarīgs.”

Vedrans Bosničs, Zviedrijas valstsvienības galvenais treneris

“Apsveicu Latviju ar uzvaru! Aizvadījām ļoti labu spēli. Izpildījām plānā paredzēto, taču gadījās daži neparedzēti kritumi. Gandrīz katrā ceturtdaļā sasniedzām komandas piezīmju normu. Latvieši uz tā rēķina guva daudz papildus punktu.

Mums pietrūka trīs spēlētāju – Markuss Eriksons ir savainots, Simons Briganders trīs dienas slimo, nebija arī mūsu kapteiņa. Neraugoties uz to, puiši darīja, ko varēja. Ļoti cienu Latvijas basketbolu, taču arī mēs parādījām, ka varam spēlēt. Esmu ļoti lepns par puišiem.”

Arnis Vecvagars, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

“Smaga spēle, kā jau paredzējām. Zviedrijas komanda labi spēlēja. Pret Ukrainu viņiem bija lielas problēmas groza tuvumā un tās centāmies izmantot arī mēs. Spēles sākumā nenostrādāja sagatavotā aizsardzība – pietrūka sestdienas treniņa. Spēlētāji vēl nebija pilnībā apguvuši saņemto informāciju.

Paldies faniem, kuri turpināja mums ticēt. Viņu atbalsts ceturtajā ceturtdaļā deva spēku un palīdzēja nosvērt svaru kausu mūsu labā. Rolands Šmits pierādīja, ka ir augsta līmeņa profesionālis un mums daudz palīdzēja. Pirms svētdienas viņš aizvadīja trīs individuālos treniņus.

Aigars Šķēle pašreizējā izlases modelī ir ļoti svarīgs spēlētājs. Viņš spēlē Basketbola Čempionu līgā, jāuzticas. Mums ir nepieciešami spēlētāji, kuri var izveidot situācijas ar bumbu. Protams, Aigaram gadījās neveiksmīgas epizodes, taču viņa pienesums ir pienācīgs.

Kā jau minēju, radās problēmas aizsardzībā, tai skaitā cīņā par atlēkušajām bumbām. Bija daudz tālu metienu, pēc kuriem bumba krita tālu laukumā un bieži pie tās tika zviedri. Cīņa par bumbām ir arī perimetra spēlētāju atbildība. Devām zviedriem pārāk daudz otro iespēju.

Domāju, ka visi var būt apmierināti ar Anžeja Pasečņika veikumu. Par viņu šajā izlases modelī var runāt kā par stabilu vērtību, lai gan valstsvienībā Anžejs ienācis samērā nesen. Rodionam Kurucam pietrūkst spēļu prakses. Bija epizode, kurā viņš apspēlēja pretinieku un varēja ietriekt bumbu grozā no augšas, taču sāka šaubīties.

Spēle Turcijā daļēji palīdzēja un daļēji nepalīdzēja apjaust optimālo sastāvu. Bursā nokļuvām iedzinējos, eksperimentējām. Izdevās daļēji, pietuvojāmies astoņu punktu attālumā. Šodien bija pretinieks ar citu spēles stilu, izmantojām astoņu spēlētāju rotāciju.”

  -2 [+] [-]

, 2017-11-26 20:27, pirms 6 gadiem
vaina ir tevī

  +3 [+] [-]

, 2017-11-26 20:44, pirms 6 gadiem
Novik, beidz sho iditiotismi - briivmetieni!

  +3 [+] [-]

, 2017-11-26 20:47, pirms 6 gadiem
galvenā problēma ir normāls trenneris. tas arī visu izsaka

  +4 [+] [-]

, 2017-11-26 21:07, pirms 6 gadiem
Skats bija bēdīgs godīgi sakot- tik daudz vieglo punktu zviedriem, briesmas. Uzbrukumā arī ir savas problēmas, bet nu aizsardzība bez attaisnojumiem.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-26 21:09, pirms 6 gadiem
Arnis kā treneris ir pilnīga nulle, spēlētāji pat pārtraukumā neklausās ko viņš tur saka, dara ko grib.
PIlnīgs bardaks laukumā, vinnējā tīri uz trejačiem 2 Blūmam , viens Siliņam pie tam ar sodu, šīs epizodes salauza Zviedrus jo no +3 kļuva , +9

  +4 [+] [-]

, 2017-11-26 21:11, pirms 6 gadiem
Kas, vecajam šīberis aizvēries???Vienā treniņa kardināli uzlabot.....Lej ūdeni kā Starkovs.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-26 21:22, pirms 6 gadiem
Ir nu gan rūgumpodi. Turcijā cienīgs zaudējums, Zviedrija uzvarēta. Vecvagars kā treneris novadījis tikai 2 spēles, komanda vēl nav saspēlējusies, bet dažiem jau skaidrs, ka viņš ir nulle.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-26 21:29, pirms 6 gadiem
Faktiski jau nav ko čīkstēt. Reti kurš ticēja, ka varam uzvarēt viesos Turciju bez NBA un EL spēlētājiem, pie tam, ka Turcija tomēr iemānīja 3 EL spēlētājus sastāvā! Pret zviedriem bija jāuzvar un tas tika izdarīts! Ko vēl vajag? Tālāk vismaz vienu vai pat divas vinnes pret Ukrainu un esam nākamajā kārtā! Protams, spēlei ar Turciju mājās būs izšķiroša nozīme un potenciāli par 1.vietu grupā. Savukārt ar zviedriem 2.aplī tas būs formalitāte, jo zviedri jau būs zaudējuši motivāciju, paliekot 4.vietā un aiz strīpas!
Tā kā vispār šobrīd viss ir pilnīgi tā, kā jābūt! Nav pamata ne slavināt,
ne arī totāli noliegt izdarīto darbiņu!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-26 22:04, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ir nu gan rūgumpodi. Turcijā cienīgs zaudējums, Zviedrija uzvarēta. Vecvagars kā treneris novadījis tikai 2 spēles, komanda vēl nav saspēlējusies, bet dažiem jau skaidrs, ka viņš ir nulle.
njā, ak šie visgudrie latvieši

  +4 [+] [-]

, 2017-11-26 22:21, pirms 6 gadiem
Bez Vecvagara ar Blūmu vai Peineru kā spēlējošo treneri komanda nebūtu nospēlējusi sliktāk. Pilnībā nejēdzīga izvēle. Tā viņi kādreiz, pirms 25 gadiem kopā trenējās Bonus sastāvā Šneps, Štelmahers, Vecvagars un Uvelis, tā viņi tagad trenējas vadīt dažādas komandas un izlases. Uvelis un Vecvagars jau sevi parādījuši kā bezjēdzīgus trenerus, bet arī nejēgām, bet čomiem tiek uzticētas komandas. Vasarā bija intervija ar Vecvagaru, kurā viņš teica, ka viņam vasaras vidū pēc izgāšanās ar junioriem nav neviena darba piedāvājuma, nezin ko darīs tālāk. Šneps izglāba čomu, iedeva labi apmaksātu darbu pie tam ar valsts izlasi. Pēc tāda paša principa viss Latvijā notiek arī politikā, viss čerez žopu, visu vada nevis speciālisti, bet čomi, radinieki, pofig ka nejēdz ko darīt

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 09:41, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Bez Vecvagara ar Blūmu vai Peineru kā spēlējošo treneri komanda nebūtu nospēlējusi sliktāk. Pilnībā nejēdzīga izvēle. Tā viņi kādreiz, pirms 25 gadiem kopā trenējās Bonus sastāvā Šneps, Štelmahers, Vecvagars un Uvelis, tā viņi tagad trenējas vadīt dažādas komandas un izlases. Uvelis un Vecvagars jau sevi parādījuši kā bezjēdzīgus trenerus, bet arī nejēgām, bet čomiem tiek uzticētas komandas. Vasarā bija intervija ar Vecvagaru, kurā viņš teica, ka viņam vasaras vidū pēc izgāšanās ar junioriem nav neviena darba piedāvājuma, nezin ko darīs tālāk. Šneps izglāba čomu, iedeva labi apmaksātu darbu pie tam ar valsts izlasi. Pēc tāda paša principa viss Latvijā notiek arī politikā, viss čerez žopu, visu vada nevis speciālisti, bet čomi, radinieki, pofig ka nejēdz ko darīt
Neesmu basketbolists, bet eirolīgu skatos jau kādus gadus 10, tādēļ kkāda saprašana ir izveidojusies. Nevērtēšu Helmani un Štelmaheru, jo pat nezinu, ko viņi trenē (cienu viņus kā spēlētājus), bet Vecvagara vadītās LV izlases aizsardzība šajās divās spēlēs bija totālā dirs@. Kamēr LV izlasei nebūs labs treneris ar uzvarētāja mentalitāti, tikmēr ir pamatotas bažas, ka pat ar šo supertalantīgo paaudzi neko neizcīnīsim, bet ceru, ka kļūdos, jo LBS nerada iespaidu, ka būtu tendēta uz rezultātu, bet čomu nodarbināšanu.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 10:23, pirms 6 gadiem
Dažas pārdomas:
1.Vecvagars kā treneris ir šaubīgs risinājums, un šajā sakarā mēs neko jaunu neuzzinājām.
2.Ja Latvijas mērogā labi spēlētāji nevar aizsardzībā (kāju darbībā) tikt līdzi vidusmēra pretspēlētājam, tad izlases treneris tur maz ko var palīdzēt.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 10:25, pirms 6 gadiem
Un vēl - ja izlases spēlētāji sistemātiski (pat pēc soda metieniem) neatbloķē pretspēlētājus, tad ko var darīt izlases treneris? Mācīt šo spēles elementu vienīgajā pirmsspēles treniņā?

  -1 [+] [-]

, 2017-11-27 10:59, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Dažas pārdomas:
1.Vecvagars kā treneris ir šaubīgs risinājums, un šajā sakarā mēs neko jaunu neuzzinājām.
2.Ja Latvijas mērogā labi spēlētāji nevar aizsardzībā (kāju darbībā) tikt līdzi vidusmēra pretspēlētājam, tad izlases treneris tur maz ko var palīdzēt.
Var gan. Ja trenerim spelētāju acīs ir autoritāte. Atbloķēt zem groza pretspēlētāju nav meistarības, bet gribasspēka jautājums. Spēlētāji paši ļoti labi zina, ka vecaajam šis darbs ir par blatu un ar tādu atdevi arī spēlē.

     [+] [-]

, 2017-11-27 11:29, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Bez Vecvagara ar Blūmu vai Peineru kā spēlējošo treneri komanda nebūtu nospēlējusi sliktāk. Pilnībā nejēdzīga izvēle. Tā viņi kādreiz, pirms 25 gadiem kopā trenējās Bonus sastāvā Šneps, Štelmahers, Vecvagars un Uvelis, tā viņi tagad trenējas vadīt dažādas komandas un izlases. Uvelis un Vecvagars jau sevi parādījuši kā bezjēdzīgus trenerus, bet arī nejēgām, bet čomiem tiek uzticētas komandas. Vasarā bija intervija ar Vecvagaru, kurā viņš teica, ka viņam vasaras vidū pēc izgāšanās ar junioriem nav neviena darba piedāvājuma, nezin ko darīs tālāk. Šneps izglāba čomu, iedeva labi apmaksātu darbu pie tam ar valsts izlasi. Pēc tāda paša principa viss Latvijā notiek arī politikā, viss čerez žopu, visu vada nevis speciālisti, bet čomi, radinieki, pofig ka nejēdz ko darīt
Pēc spēlētbeigšanas no viņiem kaut kas sanācis tikai Štelmaheram. Bez Uveļa un Vecā Šneps, piemēram, arī pa blatu savulaik trenējās vadīt Latvijas sportu Izglītības ministrijā un jau kuro gadu trenējas menedžēt Basketbola savienību. Jeez.

     [+] [-]

, 2017-11-27 12:07, pirms 6 gadiem
Tiešām daudzi fani baigie rūgumpodi.
Nezin par ko klūp virsū Vecvagaram? Sastāvs ir tāds kā ir. Nav ko salīdzināt ar to, kas spēlēja Eiropas čempionātā! Vecais tiko sācis, divas spēles. Neviens cits , arī Bagijs neko vairāk nebūtu izspiedis.
Kļudas, diskutējami lēmumi ir gandrīz katram trenerim. Nu nav mums neviens pasaules klases treneris!
Ar turkiem pārāk daudz spēles laika deva Ausējam, Gražulim, Jakovičam. Man neviens no viņiem neliekas atbilstoss izlasei, vismaz pagaidām. Bet bija arī pozitīvi momenti, negaidīja kā Bagijs kamēr iebrauc dzīļos mīnusos, bet savlaicīgi ņēma taimautus. Bet rezult';atu jau izšķir galvenokārt spēlētāji! Kur spēles liktenis izšķiras galotnēs, tur trenerim gan liela loma. Bagijs jau bija meistars spēles galotnēs atdoties!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-27 15:16, pirms 6 gadiem
Man liekas, ka Vecvagara zākāšanu varētu sākt pēc konkrēti izgāzta atlases cikla. Šobrīd atliek tikai novēlēt, lai viņš saglabā kodolu no tiem, kuri spēlē sekmīgi, uzlabo bumbas kustību un disciplīnu/atdevi aizsardzībā, kā arī jācer, ka viņam izdosies papildināt sastāvu uz nākamajām spēlēm ar kādiem no mūsu top spēlētājiem
Nav jēgas diskutēt par treneriem, kuri nevarētu vadīt izlasi dēļ savas aizņemtības klubā. tā ir tukša runāšana