Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Medijs: OS atlases turnīra rīkošana izmaksās 2.1 miljonu eiro

Rolands Eliņš

Medijs: OS atlases turnīra rīkošana izmaksās 2.1 miljonu eiro
OS atlases turnīrā piedalīsies arī Lietuvas izlase. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīra kvalifikācijas izloze notiks 25. novembrī, vēsta basketbola portāls „Sportando”, norādot, ka katra atlases turnīra rīkošana izmaksās 2.1 miljonus eiro.

OS vīriešu basketbola turnīrā piedalīsies 12 izlases, no kurām skaidras ir astoņas. Atlikušās četras vietas tiks izspēlētas četros atlases turnīros, kuros piedalīsies 24 komandas, sadalītas pa sešām. Latvijas izlases to vidū nebūs.

„Sportando” vēsta, ka FIBA joprojām gaida pieteikumus četru atlases turnīru rīkošanai. Pieteikumus var iesniegt līdz ceturtajam oktobrim, un FIBA plāno nosaukt rīkotājvalstis novembra vidū. Savukārt 25. novembrī tiek plānota atlases turnīru izloze.

Minētie datumi gan vēl ir neoficiāli, taču jau iepriekš ziņots, ka atlases turnīri būs jāizspēlē nākamajā gadā no 23. līdz 28. jūnijam. „Sportando” arī vēsta, ka turnīra rīkošanas izmaksas būs 2.1 miljona apmērā.

No Pasaules kausā startējušajām komandām pie vietas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros tika 16 labākās komandas, starp tām arī deviņas Eiropas pārstāves (Tunisija, Brazīlija, Venecuēla, Puertoriko, Dominikāna, Kanāda, Serbija, Čehija, Polija, Lietuva, Itālija, Grieķija, Krievija, Vācija, Turcija, Jaunzēlande). 24 komandas tiks salozētas četrās grupās pa sešām komandām. No katras grupas tikai viena - uzvarētāja tiks pie ceļazīmes uz Tokijas spēlēm.

Ceļazīmes uz nākamā gada olimpiskajām spēlēm Tokijā Pasaules kausā uzreiz izcīnīja tikai divas labākās Eiropas komandas - Spānija (pasaules čempione) un Francija (pasaules bronza). Pa divām ceļazīmēm uzreiz ieguva arī divas no Amerikas (ASV un Argentīna), viena no Āzijas (Irāna), viena no Āfrikas (Nigērija) un viena no Okeānijas (Austrālija). Tāpat dalību olimpiskajās spēlēs garantējusi mājiniece Japāna.

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/oly...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-26 17:59, pirms 5 gadiem
Latvija varēja pieteikties uz rīkošanu un dabūt sev vietu kvalifikācijā.

     [+] [-]

, 2019-09-26 18:39, pirms 5 gadiem
Huļi tik dargi izmaksās turnīra rīkošana?
Tādu summu var atļauties maksāt Turki , ķīnieši, brazīliešu mafijozņiki un Itāļi

  +1 [+] [-]

, 2019-09-26 18:39, pirms 5 gadiem
Vai kāds var paskaidrot mazliet sīkāk?
Tā ir nauda, kas jāmaskā par rīkošanu+ atsevišķi vēl citu komandu uzņemšanas, halles utt. izdevumi? Vai tās ir paredzamās izmaksas? Jo man nav sajēgas.

     [+] [-]

, 2019-09-26 19:01, pirms 5 gadiem
kaut kāda dzēruma ziņa ..

2.1m jāmaksā FIBAi tikai par tiesībām ?

jo tikai rīkošanas org izmaksas nevar būt tik konkrēts skaitlis pilnīgi dažādās valstīs ar dažādu infrastruktūru, cenām utt

     [+] [-]

, 2019-09-26 19:31, pirms 5 gadiem
FIBA ir izspiedeju kantoris, ists mafijas midzenis

  +1 [+] [-]

, 2019-09-26 20:08, pirms 5 gadiem
Jācer, ka krievus diskvalificē no OS, tad rangā nākamie uz kvalifikāciju mūsējie

     [+] [-]

, 2019-09-26 21:11, pirms 5 gadiem
Čau visiem! Maz sekoju līdz, bet kāpēc Latvijas izlase netiek uz kādu no turnīriem?