Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

FIBA piedāvā jaunu risinājumu, lai izlasēs varētu spēlēt labākie no Eirolīgas

FIBA piedāvā jaunu risinājumu, lai izlasēs varētu spēlēt labākie no Eirolīgas
Jānis Timma
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pavisam drīz sāksies 2019. gada Pasaules kausa basketbolā kvalifikācija, taču vārdu apmaiņa starp FIBA un ULEB nav rimusies. Galdā likts jauns risinājums.

2019. gada Pasaules kauss basketbolā notiks augusta un septembra mijā Ķīnā, un dalību turnīrā pašlaik garantējusi tikai laukuma saimniece, kamēr pārējām komandām būs jāsacenšas kvalifikācijā, tostarp Amerikas Savienotajām Valstīm, kuras triumfēja pirms trim gadiem.

Eiropā aizvadītas pirmās kvalifikācijas spēles, taču vadošās komandas laukumā dosies novembrī. Latvijas valstsvienība pirmo maču aizvadīs 23. novembrī, kad viesosies pie Turcijas. Tāpat mūsu grupā spēlēs zviedri un ukraiņi. Pēdējās divas spēles būs jāaizvada nākamā gada vasarā. Lai tiktu nākamajā posmā, jāiekļūst starp trim labākajām komandām.

Tomēr FIBA un ULEB strīda rezultātā Latvijas izlase var palikt bez virknes līderu. Eirolīga negrasās mainīt kalendāru, lai atbrīvotu vadošos spēlētājus. Iespējams, izlasei nevarēs palīdzēt Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma.

Tiesa, sarunas joprojām notiek, un FIBA pēc kārtējās kritikas šalts piedāvājusi jaunu risinājumu. Novembra un februāra izlašu logos paredzētās spēles no ceturtdienas tiktu pārceltas uz piektdienu, ja visas astoņas Eirolīgas spēles no ceturtdienas un piektdienas tiktu pārbīdītas uz tās pašas nedēļas otrdienu.

"Tas ļautu Eirolīgas komandām doties laukumā labākajos sastāvos, kamēr labākie spēlētāji varētu piedalīties arī izlašu mačos," teikts FIBA paziņojumā, kurā arī norādīts, ka plašāku komentāru šajā sakarā nebūs.


, 2017-09-26 14:43, pirms 7 gadiem
OK, tad varēsim spēlēt labākajā sastāvā, izņempot Porziņģi un Bertānu. Domāju, ka labs kompromiss beidzot atrasts.
, 2017-09-26 14:49, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: OK, tad varēsim spēlēt labākajā sastāvā, izņempot Porziņģi un Bertānu. Domāju, ka labs kompromiss beidzot atrasts.
Uzskatu, ka vēl nekas nav atrasts (kompromiss). FIBA tikai aizsita bumbu ULEB pusē. ULEB var būt principiāla un pateikt, ka kalendāru nemainīs. Bet vismaz lieta izkustas no nulles punkta.
, 2017-09-26 14:54, pirms 7 gadiem
Es joprojām nesaprotu, kā tas atvieglos spēlētāju noslodzi?
, 2017-09-26 14:58, pirms 7 gadiem
chankers rakstīja: Es joprojām nesaprotu, kā tas atvieglos spēlētāju noslodzi?
vasarā būs pilnvērtīga atpūta no basketbola
, 2017-09-26 14:58, pirms 7 gadiem
Vienā virtuvē nevar būt 2 šefpavāri
FIBA vēl cenšas, bet tiem naudas maisiem vienalga
Zāles tik vienas, bez piekāpšanās, klubu diskvalifikācijas visos līmeņos
Lai vārās savā naudas kaudzē
, 2017-09-26 14:59, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: vasarā būs pilnvērtīga atpūta no basketbola
Vasarā tā pat būs pāris kvalifikācijas spēles.
, 2017-09-26 15:08, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Vienā virtuvē nevar būt 2 šefpavāri
FIBA vēl cenšas, bet tiem naudas maisiem vienalga
Zāles tik vienas, bez piekāpšanās, klubu diskvalifikācijas visos līmeņos
Lai vārās savā naudas kaudzē
Es ceru, ka saproti to, ka tādejādi tiktu, rupji runājot, sapists klubu basketbols, jebšu izlases spēlētāju darba vietas utt. kas rezultātā noved, pie līmeņa graušanas

lielāks efekts būtu, ja vienkārši čempis citā laikā tiktu rīkots
, 2017-09-26 15:10, pirms 7 gadiem
Daudzi, lasot šo rakstu, visticamāk palaidīs garām to lietu, ka FIBA liekot mainīt Uleb kalendāru, sāk bojās nacionālo čempionātu kalendārus, jo esmu pārliecināts, ka ir federācijas, kuras salikušas spēles pirms pārtraukum un liekot uleb pārcelt, tiek likts arī federācijā mainīt savu kārtību, kas pamatā nav risinājuma piedāvājums, bet tieši otrādi vairāk darbs radīts
, 2017-09-26 15:59, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es ceru, ka saproti to, ka tādejādi tiktu, rupji runājot, sapists klubu basketbols, jebšu izlases spēlētāju darba vietas utt. kas rezultātā noved, pie līmeņa graušanas

lielāks efekts būtu, ja vienkārši čempis citā laikā tiktu rīkots
Ja neskaita naudu, tad neredzu nevienu iemeslu, kāpēc Eirolīgā jāspēlē katru nedēļu visas sezonas garumā. Var taču pamainīt formātu (spēlēt grupās pa 6 vai 8) un pietiks laika gan nacionālajiem čempionātiem, gan izlašu pauzēm.
, 2017-09-26 16:09, pirms 7 gadiem
tagad FIBA veiksmīgi pārmeta slikto tēlu uz ULEB, kam tagad adekvāti jāatbild, savādāk tieši viņi būs sačakarējuši izlašu turnīrus. ULEB grib tikai pelnīt piķi, FIBA dara melno darbu, izlasēm jābūt normālos sastāvos un ULEB jānāk pretī
, 2017-09-26 16:24, pirms 7 gadiem
Šis viss ir sviest pilnīgs, muļķigi ka tā dēļ neredzēsim labākos.

Kāpēc sievietēm viss ir vienkārši tiec labāko pieciniekā no eiropas brauc uz čempi.
Kāda velna pēc viss ir tik sasodīti jāsarežģī.
, 2017-09-26 16:32, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Ja neskaita naudu, tad neredzu nevienu iemeslu, kāpēc Eirolīgā jāspēlē katru nedēļu visas sezonas garumā. Var taču pamainīt formātu (spēlēt grupās pa 6 vai 8) un pietiks laika gan nacionālajiem čempionātiem, gan izlašu pauzēm.
tas ir viss līmeņa dēļ, viena liela grupa nozīmē, ka spēlē divu apļu turnīru un sezonā tiecies ar visiem pretiniekam, tas savukārt nozīmē interesantāku turnīru skatītājam, jo var redzēt visus turnīra dalībniekus, nevis kā pa grupām, kad tas īsti nav iespējams + grupas rada nevienlīdzīgu situāciju komandām, bet nu jā, pamatā ir tas, ka gan skatītājs, gan komandas un to spēlētāji zaud tajā brīdī, kad pa grupām jāspēlē
, 2017-09-26 16:36, pirms 7 gadiem
Aigaro rakstīja: tagad FIBA veiksmīgi pārmeta slikto tēlu uz ULEB, kam tagad adekvāti jāatbild, savādāk tieši viņi būs sačakarējuši izlašu turnīrus. ULEB grib tikai pelnīt piķi, FIBA dara melno darbu, izlasēm jābūt normālos sastāvos un ULEB jānāk pretī
nedara nekādu melno darbu, viņi vienkārši grib būt pirmais puika ciemā un viss šis tiktu izbeigts, ja pamainītu čempja datumus un atlases datumus un bez logiem mierīgi iztiktu, viņu nostāju mierīgi parāda tas, ka pieprasīja klubus diskvalificēt no čempionātiem, tikai tā dēļ, ka izvēlējās uleb eirokausu nekā čl....pašlaik izskatās tā, ka FIBA vēlas kopēt futbolu un cer uz to naudu, reālā situācija ir tā, ka tādas naudas tur nebūs + visu šo mierīgi atrisinātu, ja FIBA neieciklētos tik ļoti uz saviem logiem un abas iestādes piekāptos, tikai redz FIBA to negrib pieļaut, ka viņai jāpiekāpjas, jo tas nozīmēs, ka viņi nav top organizācija
, 2017-09-26 20:08, pirms 7 gadiem
Reāli šis lēmums un priekšlikums neko daudz nemaina. Arī tad tiem izlašu spēlētājiem tāds saraustīts treniņu process klubos būs. Nesaskatu atrisinājumu šādu. Reāli FIBA paši vainīgi, ka no paša gala nekādu spēcīgu turnīru Eiropas klubiem nepiedāvāja.
, 2017-09-26 20:20, pirms 7 gadiem
Ledus sakustējies!
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.