Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānija pēdējā pārbaudē sagrauj Argentīnu, Ukraina nosauc sastāvu

Rolands Eliņš

Spānija pēdējā pārbaudē sagrauj Argentīnu, Ukraina nosauc sastāvu
Marks Gasols
Foto:AFP/Scanpix

Spānijas un Argentīnas izlases noslēgušas savas pārbaudes spēles ar savstarpēju cīņu, kurā pārliecinošu uzvaru guva spāņu (86:53). Savukārt Turcijas un Ukrainas izlases paziņojušas savus galīgos sastāvos gaidāmajam Pasaules kausam.

Spānija ar vakardienas uzvaru gatavošanos Pasaules kausam basketbolā noslēgusi nevainojami - astoņas uzvaras astoņās spēlēs, turklāt pēdējā bija īpaši salda un pārliecinoša. Tās pretiniece Argentīna ar Luisu Skolu un Andresu Nočioni priekšgalā spāņiem nespēja likt pretim gandrīz neko un piekāpās ar 33 punktu starpību.

Pau Gazols izcēlās ar 13 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un pieciem blokiem, viņa brālis Marks pievienoja 14 punktus, bet ar atlētiskiem blokiem, dankiem un 13 punktiem sevi parādīja arī Serdžs Ibaka. Spānijas sastāvā šajā spēlē nebija Rudija Fernandesa un Felipes Reisa, kas gan tās sniegumu īpaši nepasliktināja, turklāt Spānijas pārsvars bija īpaši nospiedošs zem groziem (atlēkušās bumbas 55:28).

Abas šīs izlases tradionāli tiek uztvertas kā ASV valstsvienības nopietnākās pretinieces starptautiskajos turnīros, tiesa, grupu turnīrā šo izlašu ceļi nešķērsosies. Taču ar ASV apakšgrupā spēlēs Turcijas un Ukrainas izlases, kuras paziņojušas savus galīgos sastāvus.

Ukrainas galvenais treneris Maiks Fratello uz Spāniju sūtīs teju to pašu izlasi, kura pagājušajā gadā pamanījās zaudēt Latvijai ar 34 punktu starpību, taču sasita Serbiju un Itāliju, iegūstot sesto vietu. Vienīgā izmaiņa ir Dmitrija Gļebova vietā iekļautais 17 gadus vecais talants Svjatoslavs Mihailoks. Ierindā ir arī naturalizētais un šobrīd Ķīnā spēlējošais Jūdžins Džeters, kā arī divi Ainara Bagatska pagājušajā sezonā vadītās "Budivelnik" spēlētāji - Dmitro Zabirčenko un Maksims Pustozvonovs.

Pasaules kauss sāksies jau 30. augustā Spānijā un norisināsies līdz 14. septembrim.

Ukrainas sastāvs

Poz.SpēlētājsKlubs
ASergijs GladirsNancy
AJūdžins DžetersShangdong
ADmitro ZabirčenkoBudivelnik
AOleksandrs Ļipovijs-
ASvjatoslavs MihaiļuksKanzas (NCAA)
AOleksandrs MišulaDnepr
UMaksims KorņenkoHimik
UMaksims PustozvonovsBudivelnik
CIgors Zaicevs-
CVjačeslavs Kravcovs-
CKirilo NatjažkoLietuvos Rytas
CAtrjoms PustovskisHimik

Izmantotie resursi:
Майк Фрателло назвав 12 гравців, котрі поїдуть...
Spain-Argentina 86-53

  +1 [+] [-]

, 2014-08-26 14:06, pirms 10 gadiem
Sūds ar ukraiņiem, bet turku sastāvs ir vnk smieklīgs.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-26 14:24, pirms 10 gadiem
Šī sāpe laikam nesadzīs līdz tam laikam kad Latvijas izlase kvalificēsies PČ vai OS!

     [+] [-]

, 2014-08-26 22:09, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Sūds ar ukraiņiem, bet turku sastāvs ir vnk smieklīgs.
8 vicečempioni tev liekas smieklīgi?

Man smiekli parasti nāk par Lietuvas sastāvu tikai visi zinam viņu rezultātus.