Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Abas komandas bija cienīgas uzvarēt, bet tas nav iespējams"

Rolands Eliņš

Čukste: "Abas komandas bija cienīgas uzvarēt, bet tas nav iespējams"
Foto: FIBA

Latvijas U19 basketbola sieviešu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste pēc neveiksmes pret Austrāliju (56:61) atzinīgi novērtēja savas komandas parādīto cīņassparu.

“Laukumā bija divas stipras komandas, abas bija cienīgas uzvarēt, diemžēl basketbolā tas nav iespējams, " portālā Basket.lv citēts Ainārs Čukste. "Diena sākās ar otrdien pret Kanādu 19 punktus guvušās Dinijas Pāvelsones deguna savainojumu treniņā, kas jūtami ietekmēja mūsu uzbrukuma potenciālu. Ai, kā pietrūka viņas agresivitātes un precīzo tālmetienu..."

"Iesildīšanās laikā austrāliešu 15.numurs ielika bumbu grozā no augšas un arī citas pretinieces izcēlās ar spēku un atlētismu. Tāda spēka, ko likt viņām pretī, mums nav," atzina Čukste. "Tāpēc uzbrukumā spēli vajadzēja veidot no perimetra un aizsardzībā spēlēt ļoti disciplinēti. Otrais izdevās, jo Austrālijas komandai 61 gūtais punkts ir zem viņu normas.

Uzbrukumā (divpunktnieki 13/35, trīspunktnieki 5/23)... Protams, mūsu līderēm bijušas veiksmīgākas spēles. Gan metienu precizitātes ziņā, gan izvairoties no dažas kļūdas, kas piezagās galotnē. Bet kopumā par basketbola kvalitāti nav jāsarkst un meitenes pelnīti saņēma arī neitrālo skatītāju aplausus.

Par cīņassparu – cepuri nost. Meitenes nepadevās arī tad, kad uzbrukums iebuksēja un pretinieces panāca 30:39 (29.minūte). Nepilnas trīs minūtes pirms beigām bija 51:49, pēc tam 53:53, 54:55, 56:57. Taču svarīgā brīdī austrālietes ar spēka pārsvaru savāca atlēkušo bumbu pie mūsu groza (visā spēlē 36-56)...

Pēc divām labi aizvadītām, bet neveiksmīgi pabeigtām spēlēm nebūs viegli savākties turnīra turpinājumam. Visticamāk būs jāspēlē ar Mali komandu, kas būs ciets riekstiņš. Ātra, atlētiskas, labi koordinētas – Mali basketbolistes sagādāja problēmas arī amerikānietēm un ķīnietēm. Mums tā būs jauna, interesanta pieredze," noslēdza Čukste.

Izmantotie resursi:
U19 PK. Čukste: “Basketbolā abas stiprās...

     [+] [-]

, 2017-07-27 10:18, pirms 7 gadiem
Pilnīgi PAREIZI Treneris saka- ar spēka pārsvaru pie groza savāca bumbas - 36/56 - starpiba ir ta ka vinjas bija kustibaa uz bumbu .. musejas staav un gaida - un l;ukt;as pussekundes sekundes arii pietruukst - jo pārejais viss bija līdzīgi. Nu un es nezinu kā Austrālietem, bet bez Dinijas un Aleksas.....pavisam labi.