Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

U-20 bronzu izcīna Spānija

U-20 bronzu izcīna Spānija
Spānijas basketbolistiem tika Eiropas U-20 bronzas medaļas.
Foto: fibaeurope.com

Eiropas čempionātā basketbolā U-20 vecuma grupā Grieķijā par bronzas medaļu ieguvējiem kļuvuši spāņi, kas aizraujošā cīņā ar 75:72 apspēlēja Itāliju, atstājot šo komandu bez godalgām.

Cīņa par U-20 Eiropas bronzu izvērsās aizraujoši, lai gan spāņi maču sāka ļoti pārliecinoši. Pirmo trīsarpus minūšu laikā Spānija panāca 14:3, un tikai tad atmodās arī itāļi. Līdz pirmajam pārtraukumam viņi savu situāciju krietni uzlaboja, tiekot viena metiena attālumā – 20:18. Lai gan varēja gaidīt, ka vismaz kādu laiku laukumā būs līdzīga spēkošanās, spāņu basketbolisti šos pieņēmumu pārliecinoši apgāza. Viņi guva 11 punktus pēc kārtas, neļaujot sāncenšiem gūt grozus gandrīz piecas minūtes. Beidzot trāpījuši, itāļu spēlētāji tomēr neuzsāka vēl vien pakaļdzīšanos, un divas minūtes līdz puslaika beigām Spānija jau bija vadībā 43:23. Līdz pārtraukuma situācija uz tablo būtiski nemainījās – 45:28.

Cerības uz bronzas medaļām itāļiem atgriezās trešās ceturtdaļas otrajā pusē, kad beidzot izdevās pieklusināt sāncenšus un arī pašiem regulāri gūt punktus. No Spānijas 20 punktu pārsvara pēc trim ceturtdaļām palika tikai astoņi punkti – 62:54. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Rikardo Trukalo tālmetienu un Nikolo Martinoni ar tālmetieniem panāca 60:64, un spāņi pieprasīja pārtraukumu. Itāļiem bija iespēja uz karstām pēdām tikt vēl tuvāk, taču uz Spānijas kļūdām viņi atbildēja ar savām. Ceturtdaļas vidū mērķi sasniedza jau trešais Itālijas tālmetiens, kas ļāva komandai tikt tik tuvu sāncenšiem, kā tā nebija bijusi kopš pirmās ceturtdaļas beigām – 67:65.

Īstajā brīdī veiksme atgriezās arī pie spāņiem, un arī viņi trāpīja no distances. Itāļiem nekā nesanāca atkal tikt viena metiena attālumā, tomēr sākoties pēdējai minūtei tas izdevās – trieciens no augšas un vairs tikai 75:72. Atlikušajās 55 sekundēs veiksme tomēr bija Spānijas basketbolistu sabiedrotā, jo rezultāts vairs nemainījās un bronzas medaļas tika spāņiem.

Eiropas čempionāts basketbolā U-20. 26.jūlijs

Spēle par 3. vietu
Spānija - Itālija 75:72(20:18, 25:10, 17:26, 13:18)

Izmantotie resursi
fibaeurope-u20men.com


, 2009-07-26 20:49, pirms 15 gadiem
bez rubio sastava 3! ta butu pirma es domaju!
, 2009-07-26 21:12, pirms 15 gadiem
garnett rakstīja: bez rubio sastava 3! ta butu pirma es domaju!
a varbut butu 5..nevajag domat ka butu ja....
, 2009-07-26 22:36, pirms 15 gadiem
skaudri!!!
bet Italijas vieta varejam but mees!
ka neka tikai nedaudz pietrukaaa!!!
un mes vinjus galu gala vinejam!!!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.