Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ate: "Uzaicinājumu uz valstsvienību nebiju gaidījis"

Ate: "Uzaicinājumu uz valstsvienību nebiju gaidījis"
Artis Ate
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Kā treneris lems, tā būs. Un kā būs, tā būs labi. Esmu ļoti gandarīts jau par to vien, ka esmu iekļauts kandidātos," pēc debijas spēles Latvijas valstsvienībā Sportacentrs.com sacīja "VEF Rīga" uzbrūkošais aizsargs Artis Ate.

28 gadus vecais Ate aizvadītajā sezonā debitēja VTB līgā, sezonas gaitā kļūstot par svarīgu komandas sastāvdaļu gan Latvijas čempionāta, gan VTB Vienotās līgas mačos. Kā balvu par izdevušos sezonu Ate maija vidū tika iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā, bet vēlāk tika uzaicināts arī uz treniņiem.

Pirmoreiz Latvijas valstsvienības formu Ate, kurš arī nākamajā sezonā pārstāvēs "VEF Rīga", piemērīja jau ceturtdien treniņspēlē, bet pirmdienas vakarā oficiāli debitēja pieaugušo izlasē. Treneris Arnis Vecvagars izvēlējās debitantu sūtīt laukumā jau starta pieciniekā, bet visā mačā 11 nospēlēto minūšu laikā Artis atzīmējās ar trim atlēkušajām bumbām uzbrukumā un vienu rezultatīvu piespēli, taču vienīgo metienu netrāpīja.

Kāda bija debija valstsvienībā?
- Bija super! Vienīgi žēl, ka neizcīnījām uzvaru. Par to ir neliela rūgtuma sajūta. Bet nekas, šī ir pārbaudes spēle, skatāmies, ko uzlabot, kā spēlēt, turpināsim strādāt un skatīties, kā kļūt labākiem.

Vienubrīd bija +12, bet pēdējā ceturtdaļa zaudēta ar 11:24. Kāpēc ceturtdaļas vidū spēle apstājās?
- Sākām spēlēt pārāk statiski. Tā vietā vajadzēja turpināt jau iesāktajā ritmā, spēlējot sadarbības līdz galam. Jānis Strēlnieks dabūja piekto piezīmi, un spēle sāka buksēt.

Spēles laikā bija daudz pārtraukumu. Vai tas ietekmēja spēli?
- Varbūt, bet tāda šī situācija bija abām komandām. Protams, bija neierasti, ka ceturtdaļas vidū tik ilgi pārtraukumi, bet, kā jau teicu, abām komandās tas bija vienādi. Par to nevar sūdzēties. Domāju, ka skatītājiem tas patika.

Kā tiki uzņemts valstsvienībā?
- Manuprāt, viss ir ļoti labi. Visi džeki ir atsaucīgi, visi draudzīgi, viss kārtībā.

Vai uzaicinājums uz valstsvienību bija pārsteigums?
- Jā, noteikti! Neko tādu nebiju gaidījis. Esmu lepns par to, ka esmu uzaicināts, tas ir liels gods. Daru visu, ko varu, lai palīdzētu komandai. Ir tiešām baigais prieks!

Joprojām esat sastāvā 14 kandidāti. Ko saka priekšnojautas - būsi sastāvā uz oficiālajām spēlēm?
- Tiešām nezinu (smejas). Kā treneris lems, tā būs. Un kā būs, tā būs labi. Esmu ļoti gandarīts jau par to vien, ka esmu iekļauts kandidātos.


, 2018-06-26 11:22, pirms 6 gadiem
Kruti ir tas, ka jaunie spēlētāji redz, ka ir jēga censties un parādīt sevi pat te LBL, izsisties uz LV top klubiem un no turienes tomēr paveras iespējas startēt gan izlasē, gan uz citām līgām un klubiem. Pat tad, kad Tev vairs 18-22 gadi. Jo visu tomēr nosaka sniegums un atdeve
, 2018-06-26 11:45, pirms 6 gadiem
<---
, 2018-06-26 19:04, pirms 6 gadiem
Artim jābūt izlasē!
, 2018-06-29 09:01, pirms 6 gadiem
Neviens nebija gaidijis! Un nav skaidrs, kapec tu tur esi!
, 2018-06-29 11:52, pirms 6 gadiem
miconis rakstīja: Neviens nebija gaidijis! Un nav skaidrs, kapec tu tur esi!
Kur tu esi ticis, dīvānpirdēj?
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.