Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krievijas paplašinātajā sarakstā NBA čempions Mozgovs un multimiljonārs Šveds

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas paplašinātajā sarakstā NBA čempions Mozgovs un multimiljonārs Šveds
Aleksejs Šveds 2015. gadā divus mēnešus pārstāvēja Ņujorkas "Knicks"
Foto: Scanpix

Krievijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Sergejs Bazarevičs trešdien, 26. aprīlī, nosauca 27 spēlētājus, kuri iekļauti izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā.

Skaļākie vārdi valstsvienībā pieder spēlētājiem ar NBA pieredzi. Centrs Timofejs Mozgovs kopā ar Aleksandru Kaunu 2016. gadā kļuva par pirmajiem NBA čempioniem no Krievijas, pārstāvot “Cleveland Cavaliers” un finālsērijā atspēlējoties no 1-3 pret “Golden State Warriors”.

Aizsargs Aleksejs Šveds trīs gadu laikā paspēja uzkavēties četros NBA klubos – Minesotas “Timberwolves” (2012-2014), Filadelfijas “76ers” (četrus mēnešus), Hjūstonas “Rockets” (divus mēnešus) un Ņujorkas “Knicks” (divus mēnešus).

Paviesojies “Lielajā ābolā”, Šveds nolēma atgriezties Eiropā. Viņš nebija zaudētājs – Maskavas apgabala “Khimki” aizsargam piedāvāja 10,2 miljonu dolāru līgumu par trīs sezonām. Šveds nepievīla, otrajā gadā tiekot atzīts par Eirokausa regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Trešo vīru – uzbrucēju Sergeju Karasjovu – 2013. gada NBA draftā ar 19. numuru izvēlējās Klīvlendas “Cavaliers”. Viņš līgā pavadīja trīs gadus, pēc debijas sezonas pārceļoties uz Ņujorkā bāzēto “Brooklyn Nets”. Pērn Karasjovs atgriezās Krievijā, lai kopā ar tēvu Vasiliju apvienotos Sanktpēterburgas komandā “Zenit”.

Neskaitot Losandželosas “Lakers” jauno vīru Mozgovu, 25 no 26 kandidātiem spēlē VTB Vienotās līgas komandās. Vienīgais izņēmums ir Irkutskas “Irkut” uzbrucējs Aleksandrs Zaharovs. Ārzemēs strādā arī galvenais treneris – Bazarevičs šosezon vadīja Turcijas klubu “Trabzonspor”.

Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko trenētā “Nizhny Novgorod” komanda deleģējusi divus spēlētājus – saspēles vadītāju Ivanu Strebkovu un garo spēlētāju Pjotru Gubanovu. Sarakstā ir trīs Jāņa Timmas kolēģi no Sanktpēterburgas “Zenit” – Karasjovs, Jevgeņijs Vaļijevs un Antons Puškovs.

Krievijas paplašinātais kandātu saraksts

PozīcijaSpēlētājsKlubs
AizsargsDmitrijs KulaginsCSKA
-Mihails KulaginsCSKA
-Vitālijs FridzonsCSKA
-Jevgeņijs BaburinsLokomotiv
-Dmitrijs HvostovsLokomotiv
-Sergejs BikovsAvtodor
-Maksims KoļuškinsAvtodor
-Vjačeslavs ZaicevsHimki
-Aleksejs ŠvedsHimki
-Ivans StrebkovsNizhny Novgorod
UzbrucējsSemjons AntonovsCSKA
-Andrejs VoroncevičsCSKA
-Ņikita KurbanovsCSKA
-Jevgeņijs VaļijevsZenit
-Sergejs KarasjovsZenit
-Andrejs ZubkovsLokomotiv
-Vladimirs IvļevsLokomotiv
-Pāvels AntipovsUNICS
-Aleksandrs ZaharovsIrkut
-Staņislavs IļņickisHimki
-Vladislavs TruškinsEnisey
CentrsPjotrs GubanovsNizhny Novgorod
-Artjoms KļimenkoUNICS
-Alans MakijevsAvtodor
-Timofejs MozgovsLos Angeles Lakers (NBA)
-Antons PuškovsZenit
-Dmitrijs SokolovsHimki

Krievijas basketbolisti Eiropas čempionāta D grupā Stambulā sacentīsies pret Turciju, Serbija, Latviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Četras spēcīgākās komandas kvalificēsies astotdaļfinālam. Krievijas treniņnometne sāksies 24. jūlijā Novogorskā.

Izmantotie resursi:
В расширенном составе мужской сборной 27...

Slēpts komentārs: kols00

  +4 [+] [-]

, 2017-04-26 20:15, pirms 7 gadiem
Multimiljonārs salīdzinot ar Mozgovu pelna kapeikas. Leikeri reāli iegrābās, bet tāpat ne tik ļoti kā Knicks.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 20:17, pirms 7 gadiem
Un kas tad ir Mozgovs? Ej diir..t māronkul

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 20:18, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: diezgan švaks sastāvs, nekas te nav tāds, lai, piemēram, Latvijas izlase satrauktos un nedomātu par kko citu kā uzvaru
Labi, nevajag te sadomāties, līdzko mums ir Porziņģis. Komanda faktiski sastāv no Eirolīgas spēlētājiem (kurš spēlē vairāk, kurš mazāk ir cits jautājums). Šāda domāšana - nu mēs visus tagad sitīsim - bija ''Tagad vai nekad'' izlases ahilleja papēdis. Nu, protams, arī dzeršana.

  -3 [+] [-]

, 2017-04-26 20:21, pirms 7 gadiem
teemusalami rakstīja: Labi, nevajag te sadomāties, līdzko mums ir Porziņģis. Komanda faktiski sastāv no Eirolīgas spēlētājiem (kurš spēlē vairāk, kurš mazāk ir cits jautājums). Šāda domāšana - nu mēs visus tagad sitīsim - bija ''Tagad vai nekad'' izlases ahilleja papēdis. Nu, protams, arī dzeršana.
Krievija nav basketbola lielvalsts, viņiem nauda tiek laba maksāta, neticu, ka viņiem ir lielāka motivācija kā mums, kas neko vēl nav sasnieguši un ir izsalkuši pēc uzvarām.
Nediskutēšu, pienāks čempionāts un visu saliks pa vietiņām Lv izlase

  +7 [+] [-]

, 2017-04-26 20:38, pirms 7 gadiem
Labs sastāvs krieviem, ja būs savests kārtībā treniņu process, mikroklimats un attieksme, būs smaga cīņa.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 21:07, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Krievija nav basketbola lielvalsts, viņiem nauda tiek laba maksāta, neticu, ka viņiem ir lielāka motivācija kā mums, kas neko vēl nav sasnieguši un ir izsalkuši pēc uzvarām.
Nediskutēšu, pienāks čempionāts un visu saliks pa vietiņām Lv izlase
Es domāju, ka tu palaid garām faktu, ka Krievija pēdējos gadus visu laiku mokās ar problēmām un nospēlē krietni zem sava līmeņa, tomēr sastāva un talanta ziņā viņi ir eiropas Top 8, top 5 komanda. Un sudrabs olimpiskajās arī nenāk no nekā, vai ne?

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:18, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Es domāju, ka tu palaid garām faktu, ka Krievija pēdējos gadus visu laiku mokās ar problēmām un nospēlē krietni zem sava līmeņa, tomēr sastāva un talanta ziņā viņi ir eiropas Top 8, top 5 komanda. Un sudrabs olimpiskajās arī nenāk no nekā, vai ne?
Bronza

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:22, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Es domāju, ka tu palaid garām faktu, ka Krievija pēdējos gadus visu laiku mokās ar problēmām un nospēlē krietni zem sava līmeņa, tomēr sastāva un talanta ziņā viņi ir eiropas Top 8, top 5 komanda. Un sudrabs olimpiskajās arī nenāk no nekā, vai ne?
Nevis sudrabs, bet bronza un tajā laikā bija gan Kiriļenko, gan lielākajai daļai bija pīķis(Švedam, Hrjapam, Kaunam, Mozgovam, Fridzonam, Moņam)

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:22, pirms 7 gadiem
Vismaz augumus varēja uzrkastīt arī(

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 21:33, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Nevis sudrabs, bet bronza un tajā laikā bija gan Kiriļenko, gan lielākajai daļai bija pīķis(Švedam, Hrjapam, Kaunam, Mozgovam, Fridzonam, Moņam)
Šveds, Karasjovs, Mozgovs, šiem čaliem pietiek gan talanta, gan varēšanas. Nevajag noniecināt kādu komandu tikai tāpēc, ka viņiem kādu laiku izlasē ir bijis bardaks, šobrīd federācijā valda Kiriļenko, izskatās, ka viņam visai labi sanāk, tāpēc es pieļauju iespēju, ka ar Krieviju būs viens no saspringtākajiem smagākajiem mačiem. Šveds un Karasjovs, abi var būt ļoti bīstami uzbrukumā, viņi ir nestabili, bet, ja viņiem aiziet spēle, tad īsti nosedzami viņi nav.

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:39, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Šveds, Karasjovs, Mozgovs, šiem čaliem pietiek gan talanta, gan varēšanas. Nevajag noniecināt kādu komandu tikai tāpēc, ka viņiem kādu laiku izlasē ir bijis bardaks, šobrīd federācijā valda Kiriļenko, izskatās, ka viņam visai labi sanāk, tāpēc es pieļauju iespēju, ka ar Krieviju būs viens no saspringtākajiem smagākajiem mačiem. Šveds un Karasjovs, abi var būt ļoti bīstami uzbrukumā, viņi ir nestabili, bet, ja viņiem aiziet spēle, tad īsti nosedzami viņi nav.
Viens ir būt lomas spēlētājam, otrs būt līderim! Ir pāris spēlētāji, kas var uzņemties līdera lomu un var vēl pavilkt, bet naudu neliktu uz Krievijas izlasi!

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:58, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Viens ir būt lomas spēlētājam, otrs būt līderim! Ir pāris spēlētāji, kas var uzņemties līdera lomu un var vēl pavilkt, bet naudu neliktu uz Krievijas izlasi!
nu neviens neliktu naudu uz krievijas izlasi pēc pēdējiem čempjiem, bet tur jau tas joks, ka pēdējie rezultāti nerāda viņu īsto spēku. Krieviem ir labs potenciāls uzbrukumā, iespējams, ne pārāk laba disciplina aizsardzībā. Viņiem ir kaudze spēlētāju, kas labi met, ļoti labi iet caurgājienos uz grozu. Laba trenera vadībā viņi var nospēlēt daudz labāk, ka pēdējos gados.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 22:11, pirms 7 gadiem
Kuras būtu tās komandas, kurās spēlē tikai Eirolīgas čaļi, ar NBA centru un mēs teiktu - ''jā, šos būtu kauns nepaņemt.''? Cilvēki, nolaižaties uz zemes! Kurbanovam, Voroncevičam, Antipovam Eirolīgā vidēji 20 minūtes, vairākiem ir pa padsmit minūtēm, Karasjovs un Šveds ar NBA pieredzi!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 22:14, pirms 7 gadiem
Nu starting 5 šiem labs būs - Šveds, Karasjovs, Kurbanovs, Voroncevičs un Mozgovs. Uz maiņu arī ir kam uznākt - Hvostovs, Fridzons, Kulagins, Zubkovs + kāds no Zenit garajiem. Manā skatījumā laba blice sanāk. Cits jautājums, vai spēlēs kā komanda?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 22:39, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: diezgan švaks sastāvs, nekas te nav tāds, lai, piemēram, Latvijas izlase satrauktos un nedomātu par kko citu kā uzvaru
ja neseko basketbolam, tad lūdzams tik aplamus izteikumus neizdari, tieši Krievija ir viena no grupas stiprākajām komandām ar labu sastāvu un ar jauno federācijas vadību, šogad viņi var daudz sasniegt

     [+] [-]

, 2017-04-26 22:41, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Viens ir būt lomas spēlētājam, otrs būt līderim! Ir pāris spēlētāji, kas var uzņemties līdera lomu un var vēl pavilkt, bet naudu neliktu uz Krievijas izlasi!
pāris? es ceru, ka tas bija domāts kā joks, jo, pat uz ātru roku pārskrienot tādi ir savi pieci seši kadri

     [+] [-]

, 2017-04-26 22:45, pirms 7 gadiem
Oho, Bikovs vēl dzīvs!

Bet vispār - VTB komandu līderu izlase nevar būt sliktāka par ļooooti daudzām Eiropas komandām. Atsevišķām ir padaudz NBA džeku, dažām vēl ir ACB+VTB pieraksti, bet nu top8 šādam modelim būtu jātiek, ja neviens neatsaka.

     [+] [-]

, 2017-04-26 23:28, pirms 7 gadiem
Šveds nepievīla, otrajā gadā tiekot atzīts par Eirokausa regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Kārtējais pierādījums NBA līmenim. Pabira, nekam nevajadzīgs, bet Eirokausa MVP.

Pirmais piemērs tam bija La Bomba. Bet viņš vismaz kādu cienīgu sezonu aizvadīja MEM, lai nesauktu par totālu izgāšanos, bet viņš bija Eiropas MVP, bet NBA role playeris.

     [+] [-]

, 2017-04-26 23:30, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: Un kas tad ir Mozgovs? Ej diir..t māronkul
Pie labas spēles un labas lomas, domāju, ka 10+10 džeks. Transfērojot status uz Eiropu = 20+10 vecis. Nevajag nolikt tik zemu viņu.

     [+] [-]

, 2017-04-27 00:09, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Šveds nepievīla, otrajā gadā tiekot atzīts par Eirokausa regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Kārtējais pierādījums NBA līmenim. Pabira, nekam nevajadzīgs, bet Eirokausa MVP.

Pirmais piemērs tam bija La Bomba. Bet viņš vismaz kādu cienīgu sezonu aizvadīja MEM, lai nesauktu par totālu izgāšanos, bet viņš bija Eiropas MVP, bet NBA role playeris.
par līmeni tikai nedaudz, jo tomēr te tas spēles stils unnforma ir cita

     [+] [-]

, 2017-04-27 00:50, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: par līmeni tikai nedaudz, jo tomēr te tas spēles stils unnforma ir cita
Par ko tieši runā?

Atbrauca Dragičs - novaldīja

Atbrauca Šroders - novaldīja

Ir bik viņiem šķirba no kaut kādiem VTB līgas? Vai nepiekritīsi un teiksi, ka nav? (nemaz nerunāšu par Pārkera performanci EČ).

     [+] [-]

, 2017-04-27 00:57, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Par ko tieši runā?

Atbrauca Dragičs - novaldīja

Atbrauca Šroders - novaldīja

Ir bik viņiem šķirba no kaut kādiem VTB līgas? Vai nepiekritīsi un teiksi, ka nav? (nemaz nerunāšu par Pārkera performanci EČ).
to es nenoliedzu, bet tai pašā laikā ir spēlētāji, kuriem nba spēles stils vienkārši neder, teiksim tas pats Teodosičs neiederas nba un tā stila basī pazustu

     [+] [-]

, 2017-04-27 01:27, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: to es nenoliedzu, bet tai pašā laikā ir spēlētāji, kuriem nba spēles stils vienkārši neder, teiksim tas pats Teodosičs neiederas nba un tā stila basī pazustu
Nu tāpat kā La Bomba. Rezerves džeks būtu labs.

Bet nedomāju, ka Navarro baigi raud, ka spēlēja Barcelonā. Naudu saņēma. Un bija mājās. Un tas jau katram atsevišķi jāskata. Ja ar 5M pietiek dzīvei, tad nafig rauties, kur esi nekas.

     [+] [-]

, 2017-04-27 01:49, pirms 7 gadiem
Tas tā bik par virsrakstu. Mozgovs nav multi miljonārs? Un citi ar nav?

     [+] [-]

, 2017-04-27 02:18, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Par ko tieši runā?

Atbrauca Dragičs - novaldīja

Atbrauca Šroders - novaldīja

Ir bik viņiem šķirba no kaut kādiem VTB līgas? Vai nepiekritīsi un teiksi, ka nav? (nemaz nerunāšu par Pārkera performanci EČ).
Atbrauca dragičs, atbrauca šroders, novaldīja, jā, novaldīja, tikai kas? tādi paši NBA vai ex NBAdžeki, komandas, kur viņu ir vēl vairāk. Spānija, Francija. Vai nav aizdomīga tendence?
Vienīgais riktīgais izņēmums visā šajā ir Lietuva, varbūt vēl Serbija, kur daudziem reāli ir iespēja uz NBA pierakstu tomēr izvēlas spēlēt Eirolīgā.

     [+] [-]

, 2017-04-27 07:29, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Šveds nepievīla, otrajā gadā tiekot atzīts par Eirokausa regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Kārtējais pierādījums NBA līmenim. Pabira, nekam nevajadzīgs, bet Eirokausa MVP.

Pirmais piemērs tam bija La Bomba. Bet viņš vismaz kādu cienīgu sezonu aizvadīja MEM, lai nesauktu par totālu izgāšanos, bet viņš bija Eiropas MVP, bet NBA role playeris.
lai nu kas, bet Šveds NBA izgāzās kā veca sēta no kuras visi gribēja atbrīvoties. Absolūts čīkstulis un pilnīgi neattaisno savu līgumu arī Krievijā.

https://www.youtube.com/watch?v=b43...

     [+] [-]

, 2017-04-27 11:42, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: lai nu kas, bet Šveds NBA izgāzās kā veca sēta no kuras visi gribēja atbrīvoties. Absolūts čīkstulis un pilnīgi neattaisno savu līgumu arī Krievijā.

https://www.youtube.com/watch?v=b43kQsPNN4s
Nu bet redz, ka balvu dabūja par MVP. Bet reāli uz pasaules skatuves ir 0.

Gan jau ir tā, kā daudzi raksta, ka Eirolīgas komandas var konkurēt ar NBA komandām. Top3 komandas droš iederētos. Pārējie būtu Sixeri vai Bruklina.

Līdzīgi jau NHL. Pirmās 5 komandas varētu kaut ko darīt līgā. Pārējām vnk nebūtu jēga. Kā domā mūsu Dinamo uztaisītu 0-72 sezonu?