Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turkoglu noslēdz karjeru Turcijas izlasē

Rolands Eliņš

Turkoglu noslēdz karjeru Turcijas izlasē
Hidajets Turkoglu
Foto:AFP/Scanpix

Viens no Turcijas pazīstamākajiem basketbolistiem Hidajets Turkoglu paziņojis, ka Turcijas izlasi vairs nepārstāvēs.

"Paziņoju, ka noslēdzu savu karjeru Turcijas izlasē, kuru pārstāvēju kopš 1998. gada," izteiciesTurkoglu, kurš šobrīd pārstāv vienu no NBA spēcīgākajām komandām Losandželosas "Clippers". Savu lēmumu viņš motivējis ar vietas atbrīvošanu jaunajiem spēlētājiem. "Vienmēr būšu lepns par to, ka man bija iespēja pārstāvēt savu valsti izlases rindās."

Turkoglu paziņojums tika publiskots vien pāris dienas pēc tam, kad par Turcijas izlases treneri tika apstiprināts Ergins Atamans, kurš nomainīja ilggadējo treneri Bogadnu Tenjeviču. Turkoglu jaunajam trenerim novēlējis veiksmi un izteicies savu atbalstu gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā.

35 gadus vecaisTurcijas uzbrucējs, kurš savulaik tika iedēvēts par "Turcijas Maiklu Džordanu", palīdzējis savai izlasei iegūt sudraba medaļu 2001. gada Eiropas čempionātā un sudrabu arī 2010. gada pasaules čempionātā, kad finālā tika atzīts vien ASV pārākums. Viņš piedalījies astoņos Eiropas čempionātos, kas ir rekords šobrīd aktīvo spēlētāju vidū.

Pēdējos gados Turkoglu NBA karjera piedzīvo savu norietu, taču tās sākumā viņš pat tika iekļauts 2001. gada debitantu simboliskajā sastāvā, bet 2008. gadā ieguva progresējušākā spēlētāja balvu. Viņš bija pirmais Turcijas basketbolists, kurš draftēts NBA, un pavēra ceļu uz šo līgu arī saviem tautiešiem Memetam Okuram, Omēram Ašikam, Ersanam Iljasovam un Enesam Kanteram.

Izmantotie resursi:
End Of An Era For Turkoglu And Turkey | FIBA...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-26 18:44, pirms 10 gadiem
vai tiešāmtāds ir viņa vārds??? Hidajets???
biju dzirdējis par Hedo vai Hiedo!!!

     [+] [-]

, 2014-03-26 18:55, pirms 10 gadiem
kashakula rakstīja: vai tiešāmtāds ir viņa vārds??? Hidajets???
biju dzirdējis par Hedo vai Hiedo!!!
Hidajets ir viņa īstais vārds, bet Heido ir tikai saīsinājums priekš amerikāņiem, kuriem jebkurš neamerikānisks vārds sagādā problēmas.