Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Lietuvas mērķi: Eiropas "Top 5" un ceļazīme uz Pasaules kausu

Lietuvas mērķi: Eiropas "Top 5" un ceļazīme uz Pasaules kausu
Jons Kazlausks
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 26. februārī, Kauņā notika Lietuvas Basketbola federācijas izpildkomitejas sēde, kurā tika izvirzīti 2013. gada mērķi desmit Lietuvas valstsvienībām. Vīriešu izlasei Eiropas čempionātā jācīnās par vietu vadošo komandu piecniekā, kas ļautu kvalificēties pirmajai Pasaules kausa izcīņai Spānijā.

Lietuvas pieaugušo valstsvienību rēķinā ir četri Eiropas čempionu tituli, savukārt jaunatnes komandas zeltu izcīnījušas sešas reizes. Vīriešu valstsvienība pirmo reizi Eiropas čempionātā uzvarēja 1937. gadā Rīgā, pievienojot panākumus 1939. gadā Kauņā un 2003. gadā Stokholmā. Dāmas pirmo Eiropas titulu nopelnīja 1997. gadā Ungārijā. Vīriešu izlases rēķinā ir arī trīs Olimpiskās bronzas medaļas, pieci Olimpiskie pusfināli pēc kārtas un trešā vieta 2010. gada Pasaules čempionātā Turcijā. Daudzie panākumi nemazina lietuviešu apetīti un visām komandām izvirzīti augsti mērķi.

Jona Kazlauska vīriem Eiropas čempionātā Slovēnijā jāiekļūst labāko komandu piecniekā. Tāds rezultāts ļaus iegūt ceļazīmi uz 2014. gadā Spānijā rīkoto Pasaules kausa izcīņu (2014 FIBA World Cup). Grupu turnīrā lietuvieši spēlēs pret Serbiju, Latviju, Melnkalni, Bosniju-Hercegovinu un Maķedoniju, nākamajā kārtā iekļūstot trīs labākajām komandām.

Lietuvas sieviešu valstsvienībai izvirzīts uzdevums finišēt no trešās līdz piektajai vietai un kvalificēties 2014. gada Pasaules čempionātam Turcijā.

Četrām puišu komandām – U16 kadetiem, U18 junioriem un U20 jauniešiem Eiropā, kā arī U19 junioriem Pasaules čempionātā Čehijā – jācīnās par 1.-5. vietu. Lietuvas U19 juniorēm un U20 jaunietēm jāmēģina iekļūt ceturtdaļfinālos, U16 kadetēm jācīnās par 5.-7. vietu, savukārt juniorēm jāizcīna 1.-3. vieta B divīzijas turnīrā.

Lietuvas Basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis ierosināja prezidentūras termiņu saskaņot ar Olimpisko ciklu, nosakot to četru gadu garumā. Par izmaiņām statūtos tiks lemts 16. aprīlī rīkotajā LKF konferencē Kauņā.

Eiropas čempionāts notiks 4.-22. septembrī Slovēnijā.

EuroBasket 2013 izloze

GA grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaMaķedonijaSpānijaKrievija
2LielbritānijaLietuvaSlovēnijaGrieķija
3VācijaMelnkalneHorvātijaItālija
4UkrainaBosnijaPolijaSomija
5BeļģijaLatvijaGruzijaTurcija
6IzraēlaSerbijaČehijaZviedrija

Izmantotie resursi:
Lietuvos Krepšinio Federacija


, 2013-02-26 17:11, pirms 11 gadiem
Tikai loģiski...
, 2013-02-26 17:14, pirms 11 gadiem
Tas ir manuprat sasniedzams merkis vertejot,kadi resursi ir leisiem speletajos
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.