Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bauermans turpinās vadīt Irānas izlasi līdz 2019. gadam

Andrejs Siliņš

Bauermans turpinās vadīt Irānas izlasi līdz 2019. gadam
Dirks Bauermans
Foto: AFP/Scanpix

Vāciešu basketbola speciālists Dirks Bauermans piekritis turpināt darbu ar Irānas valstsvienību, ar ko izcīnīja vietu Rio olimpisko spēļu papildus kvalifikācijas turnīrā.

57 gadus vecais Bauermans par Irānas izlases galveno treneri tika iecelts jūlijā, lai vadītu komandu Āzijas čempionātā. Tajā pēc trim pārliecinošām uzvarām grupu turnīrā otro kārtu izdevās pabeigt ar četrām uzvarām piecos mačos un izslēgšanas turnīrā pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār Dienvidkoreju pusfinālā tika zaudēts Ķīnai. Cīņā par bronzu gan uzveikta Japāna, garantējot vietu olimpisko spēļu papildu kvalifikācijas turnīrā.

Jaunās klubu sezonas ievadā tika runāts par Bauermana atgriešanos Volgogradas "Krasny Oktyabr" klubā, kur speciālists strādāja pagājušajā sezonā, taču tas nenotika.

"Esam izlēmuši parakstīt ar treneri līgumu uz četriem gadiem," Bauermana palikšanu pie Irānas izlases stūres apstiprinājis federācijas ģenerālsekretārs Ali Toufajs. "Mutisku vienošanos panācām jau pirms divām nedēļām. 6. decembrī viņš būs šeit [un tad parakstīsim līgumu]."

Bauermans ir deviņkārtējs Vācijas čempions un četras reizes atzīts par Vācijas gada labāko treneri. 2005. gadā Bauermana vadībā Vācijas izlase kļuva par Eiropas vicečempioni.

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...