Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Izraēla piesaka karu "Maccabi": spēlētāji par atteikumu izlasei tiks diskvalificēti

Izraēla piesaka karu "Maccabi": spēlētāji par atteikumu izlasei tiks diskvalificēti
Gals Mekels šovasar no Telavivas "Maccabi" pārgāja uz Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Gran Canaria"
Foto: FIBA.com

Izraēlas Basketbola asociācija vakar savā mājaslapā pauda publisku atbalstu FIBA valdei un tās jaunajai izlašu sistēmai, kā arī apstiprināja, ka asociācijas prezidents Amirams Halevi nosūtījis vēstuli FIBA.

"Mēs atbalstām jauno sistēmu un pievienojamies valstīm, kuras ir izlēmušas izsaukt visus izlasei nepieciešamos spēlētājus," teikts asociācijas paziņojumā. "Šodien Izraēlas Basketbola asociācijas vadītājs Amirams Halevi nosūtīja vēstuli FIBA pasaules un Eiropas nodaļu vadībām, kurā izteica savu un asociācijas atbalstu jaunajai sistēmai, saskaņā ar kuru Pasaules kausa un Eiropas čempionāta atlases spēles notiks sezonas gaitā."

"Halevi savā vēstulē raksta, ka jaunā sistēma palielinās izlases publicitāti, ļaus vairāk spēlētājiem pielaikot izlases kreklu, ļaus basketbola faniem izlasi daudz biežāk redzēt savā laukumā un ka jaunā sistēma ir ērtāka arī pašiem spēlētājiem," paziņojumā turpināts. "Halevi piebilst, ka jeburš spēlētājs, kuru treneris uzskatīs par nepieciešamu, saņems izsaukumu uz izlasi." Lai arī asociācijas mājaslapā ievietotais paziņojums ar to beidzas, Izraēlas mediji ziņo, ka vēstulē ir vēl viena ļoti svarīga piebilde: "Un spēlētāji, kuri tiks uzaicināti, bet neieradīsies uz treniņiem vai spēlēm, tiks diskvalificēti no Izraēlas čempionāta." Vēstule tika nosūtīta arī Izraēlas Kultūras un sporta ministrijai.

Šā gada Eiropas čempionātā Izraēla spēlēja bez Telavivas "Maccabi" pārstāvjiem (bija vairāki spēlētāji, kuri "Maccabi" pārstāvēja iepriekšējā sezonā, taču nu ir mainījuši klubu) un izgāzās, grupā paliekot pēdējā vietā. Vienīgo uzvaru Izraēla svinēja pār Vāciju (82:80), bet zaudēja Itālijai (48:69), Lietuvai (73:88), Gruzijai (91:104, pagarinājumā) un Ukrainai (64:88). Kvalifikācijā Izraēla spēlēs vienā grupā ar Lielbritāniju, Grieķiju un Igauniju, un paredzams, ka atlasē gan izlases treneru štābs vēlētos redzēt arī virkni Telavivas "Maccabi" spēlētāju. Tieši viņi ir galvenie šo draudu adresāti, jo ārzemju komandu spēlētājus diskvalificēt no citu valstu čempionātiem Izraēla, protams, nedrīkst.

Izraēlas granda prezidents Šimons Mizrahi atbildēja asociācijas paziņojumam: "Mēs darīsim to pašu, ko pārējās Eirolīgas komandas. Šis ir strīds starp FIBA un Eirolīgu, un nedomāju, ka asociācijai vajadzētu tajā iejaukties. Viņi ar savu paziņojumu ir pasteigušies, un viņiem vajadzēja konsultēties ar visām iesaistītajām pusēm." Ja Izraēla pārvarēs pirmo grupu turnīru, pēc tam būs jāspēlē ar trim labākajām komandām no kvarteta, kurā būs Vācija, Serbija, Austrija un Gruzija. Izraēlai kvalifikācijā nāksies iztikt bez uzbrucēja Omri Kaspi, kurš šovasar pievienojās NBA čempionei Goldensteitas "Warriors"

Izmantotie resursi:
eurohoops.net
eurohoops.net
איגוד הכדורסל תומך בלוח המשחקים החדש של...
ynet.co.il


, 2017-09-25 11:12, pirms 7 gadiem
Jaunups jau berzē rokas, droši vien gatavo līdzīgu vēstuli!
Slēpts komentārs: Trapss
, 2017-09-25 13:13, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Jaunups jau berzē rokas, droši vien gatavo līdzīgu vēstuli!
Sakars? Mums LBL nav nevienas komandas, kura spēlēs pauzē
, 2017-09-25 13:14, pirms 7 gadiem
Turpina FIBA garā ar šantāžām, kā redzams, tad amatpersonām ir pie vienas vietas, ka tas ir spēlētāju pamatdarbs un viņiem ir oficiālas saistības ar klubu
, 2017-09-25 13:23, pirms 7 gadiem
Nesaprotu basketbolistus, izlasē spēlēšans nav prestižs pats par sevi saprotams pienākums, ka atsaka? Kāpēc futbolisti tā raujas uz izlases spēlēm, nav dzirdēts, ka atteiktu.
, 2017-09-25 13:28, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Jaunups jau berzē rokas, droši vien gatavo līdzīgu vēstuli!
Tas pidærs?
, 2017-09-25 13:38, pirms 7 gadiem
Spāņi un franči jau izdomāja, kā apiet šito stulbi FIBA nosacījumu, un varu saderēt, ka Izraēlas klubu spēlētāji izmantos to pašu:
1. spēlētāju uz izlases mačiem nevar aicināt, ja oficiāli ir beidzis karjeru izlasē. Aicinājums spēlētājam pievienoties izlasei ir spēlētāja izvēle nevis izlases opcija.
2. jebkurā laikā var paziņot, ka ir pieejams izlases aicinājumam pārstāvēt valsti kādā turnīrā.
3. spēlētājam algu maksā klubs nevis izlase + visās trijās valstīs ir daudz NBA spēlētāji, diskriminācija ir aizliegta, līdz ar to, nav iespējams piemērot kaut kādus sodus, diskābeļus Eirolīgas spēlētājiem, ja tie netiek piemēroti NBA spēlētājiem. Eiropas cilvēktiesību tiesa jau ir skatījusi prasības sportā, un tās visas ir bijušas par sliktu atbildētājiem federācijām un klubiem. Tāpēc arī gan Spānijas, gan Francijas federācijas vadītāji pieprasīja FIBA mainīt izspēles kārtību. Tagad nav korekti salīdzināt, bet 10 gadus atpakaļ pie šādas kārtības brāļi Gasoli izlasi varētu pārstāvēt tikai čempionātā, jo atlases turnīros NBA pasūtītu FIBA un federāciju aiz trejdeviņiem kalniem un trejdeviņām jūrām.
, 2017-09-25 15:09, pirms 7 gadiem
banankoks rakstīja: Nesaprotu basketbolistus, izlasē spēlēšans nav prestižs pats par sevi saprotams pienākums, ka atsaka? Kāpēc futbolisti tā raujas uz izlases spēlēm, nav dzirdēts, ka atteiktu.
Klubi nelaiž, nejau spēlētāji negrib. Un tas ir tikai saprotami no klubu puses.
Kamēr sistēma sāks strādāt kāda tā ir futbolā, paies kāds laiciņš.
, 2017-09-25 15:55, pirms 7 gadiem
Onslovs rakstīja: Klubi nelaiž, nejau spēlētāji negrib. Un tas ir tikai saprotami no klubu puses.
Kamēr sistēma sāks strādāt kāda tā ir futbolā, paies kāds laiciņš.
neaizmirsti, ka futbola klubiem arī kāda naudiņa par to atlec
, 2017-09-25 18:16, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: neaizmirsti, ka futbola klubiem arī kāda naudiņa par to atlec
Šis vispār ir labs, ko neviens laikam neviens nav iedomājies. Ja fiba maksātu kompensācijas vai tā teikt dopingu klubiem par spēlētājiem, kas spēlē izlasēs, tas būtu, kaut kas interesants. Protams summas nevarētu salīdzināt ar futbolu, bet tomēr.
, 2017-09-25 19:04, pirms 7 gadiem
diskvalificēs no spēlēšanas izlasē?? ja jau spēlētājs atsakās viņs taču pats negrib un tam dikābelim nav spēka
, 2017-09-25 19:09, pirms 7 gadiem
Pag es kaut ko nesapratu, kāds sakars Jaunpupam?!! Viņš taču Vef nevis izlasi pārvalda? Es nevaru iedomāties to Jaunpupu pie LBL federācijas stūres, tak šitam puikam vēl mātes piens uz lūpām.
, 2017-09-25 19:11, pirms 7 gadiem
Izraēla bez Macabi večiem vairs pat uz Eiropas čempionātu varētu arī netikt, viņiem šitajā čempī tiešām tagad vai nekad.
, 2017-09-25 23:06, pirms 7 gadiem
Kurš to Eirolīgu izcepa, ar šitām ambīcijām un iegribām
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
39

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.