Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Valančūnam "double-double", Lietuva sagrauj Angolu; Serbijai astotā uzvara pēc kārtas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Valančūnam "double-double", Lietuva sagrauj Angolu; Serbijai astotā uzvara pēc kārtas
Jons Valančūns ar bumbu. Foto: krepsinionamai.lt

Pārbaudes turnīrā Dienvidkorejā Lietuvas basketbola izlasei ar rezultātu 91:56 bez problēmām izdevās pārspēt Angolu, ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izceļoties Jonam Valančūnam. Savukārt jau astoto panākumu pēc kārtas augustā svinēja Serbija, kas Ķīnā ar 88:78 pieveica Jaunzēlandi.

Grūtākā spēlē pret Angolu lietuviešiem padevās pirmā ceturtdaļa, kurā Lietuva bija pārāka tikai ar viena punkta pārsvaru. Savukārt turpinājumā jau pilnīga dominance piederēja mūsu dienvidu kaimiņiem, kuri cīņā ar atlētiskajiem angoliešiem bija krietni pārāki arī atlēkušo bumbu ziņā (46:26).

Lietuvai Dienvidkorejā paredzēta vēl viena cīņa ar Čehiju, kas šodien no rokām teju izlaida vairāk nekā 20 punktu vadību, taču beigās ar 97:89 salauza mājinieces Dienvidkorejas pretestību. Čehu uzvaru ar 23 un 21 gūtu punktu kaldināja attiecīgi Jaromīrs Bohačīks un Tomāšs Satoranskis. Korejiešu rindās 29 punktus guva Ra Guna jeb naturalizētais amerikāņu basketbolists ar savu iepriekšējo vārdu Rikardo Retlifs.

Viena no gaidāmās FIBA Pasaules kausa izcīņas favorītēm Serbija gatavošanās posmā finālturnīram izcīnījusi astoto panākumu astoņās spēlēs. Serbu uzvara (88:78) pār Jaunzēlandi būtu bijusi vēl pārliecinošāka ja Serbija nebūtu atslābinājusies aizsardzībā pēdējā ceturtdaļā, kurā jaunzēlandieši bija pārāki ar 28:20.

Rītdien Serbija lūkos gatavošanās posmu pabeigt ar uzvaru pār Franciju, kamēr Jaunzēlande spēkosies ar Itāliju.

Citās spēlēs visnotaļ negaidītus panākumus svinējušas Dominikānas Republikas un Senegālas izlases. Dominikānieši ar 87:72 sakāva mājinieci Ķīnu, kamēr senegālieši ar 90:61 samala miltos Puertoriko.

Pārbaudes spēles (25. augusts)

SpēleLaiks/Rez.
Dienvidkoreja - Čehija89:97
Lietuva - Angola91:56
Ķīna - Dominikānas Rep.72:87
Senegāla - Puertoriko90:61
Serbija - Jaunzēlande88:78

Izmantotie resursi:
https://krepsinionamai.lt/naujienos...
https://www.cbf.cz/ostatni/kratke-z...