Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Spēlētāji sajutuši iespēju ar lielo burtu"

Andrejs Siliņš

Bagatskis: "Spēlētāji sajutuši iespēju ar lielo burtu"
Rihards Kuksiks un Ainars Bagatskis
Foto: LTV7

Otrdien LTV 7 "Sporta studijā" ciemojās Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis un viens no izlases līderiem Rihards Kuksiks. Abi stāstīja par aizvadītajām spēlēm Eiropas čempionāta atlases ciklā, Rihards Kuksiks arī par savām studijām un spēli NCAA.

Pašā sākumā A.Bagatskis gan iebilda, ka Latvija vēl nebūt nav zaudējusi teorētiskās cerības piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā . Uzvarot Somiju un vēl esot labvēlīgiem rezultātiem citās grupās, vēl var būt iespēja pacīnīties par pēdējo ceļazīmi pirms paša finālturnīra. Viens no tagadējās komandas līderiem Rihards Kuksiks :”Esmu iejuties šajā izlasē diezgan labi, ir daudzi džeki no agrākās junioru izlases, izveidojas laba sadarbība, kaut nu rezultāts ir tāds, kā ir. Toties tā ir ļoti laba pieredze” Treneris piebilda, ka nav jau nemaz tik traki :”Vieta arī nav mazsvarīga, bet man gribējās treniņu un spēļu laikā šos spēlētājus redzam progresējam. Varēju salīdzināt šajā ciklā iespēto un visi jau ir jaunā līmenī, spēlē vīru basketbolu. Šīs situācijas ļoti norūda, arī sitiens pa muti pret Izraēlu- tā ir laba skola, varēs labāk sagatavoties pēdējai spēlei.”

Daudzi līdzjutēji pārmet, ka Latvijas izlase spēlējot bez jebkādas aizsardzības, jo ielaidusi visvairāk grozu. Uz to galvenais treneris atbildēja, ka bijuši dažādi varianti un tie arī izskatīti. Pirmais – spēlēt grieķu basketbolu ar izteiktu bumbas turēšanu un metienu pēdējās sekundēs, bremzēt spēles tempu .”Uzreiz varu pateikt, ka ar tādu spēles stilu mums nebūtu nekādu variantu, tad jābūt ļoti stipram centra spēlētajam, mūsu spēlētājus nedrīkst bremzēt, jādod brīvība”. Ātra spēle gan nenozīmējot uzreiz mest pa grozu. ”Aizsardzība ir gribasspēks, ir jāiemāca aizsardzības spēks un izpildījums, ļoti daudz punktus aizsardzībā zaudē individuāli un pēc pašu uzbrukuma, atgriežoties aizsardzībā.” Ja spēlētu izteiktu pozicionālu basketbolu, ielaistu mazāk, bet vai skatītāji arī nāktu, ja būtu 50 pret 55? A.Bagatskis :”Es domāju, ka tie pārmetumi par aizsardzību šoreiz ir nevietā, apskatieties pret ko un kādām komandām mēs spēlējam! Cik daudz mūsu spēlētājiem ir mikrotraumas!”

R.Kuksiks atzina, ka jaunajiem ir liels respekts pret tiesnešiem un tā arī esot – nedaudz pieskaras pretiniekam un dod sodu. ”Koledžas basketbolā mēs spēlējam zonu, viens otram palīdzam, pie tā strādājam ļoti daudz, kādus trīs mēnešus vismaz, te ir mazāk laika sagatavoties, pieredze tiek gūta jau spēļu laikā.”

A.Bagatskis atbildēja uz jautājumu, kādēļ pret Izraēlu bijušas tik daudz maiņas, arī brīdī, ka spēlētajam labi iet. Treneris teica, ka A.Šelakovs pats abas reizes prasījies uz maiņu un šie pārmetumi ir nevietā. ”Neesmu dzirdējis, ka kāds spēlētājs burkšķ par to, ka ir nomainīts, kaut kopumā jau visi grib spēlēt vairāk. Tajā pašā laikā spēlētājs var būt neapmierināts ar savu darbību. Mēs esam stipri, kad esam kopā”. Pret Izraēlu nācies spēlēt bez četriem spēlētājiem, kas jau iejutušies komandā, kā sākās maiņas, to juta it īpaši. ”Manuprāt katrai maiņai ir jānotur spēle vismaz iepriekšējā līmenī, ideāli – jāpastiprina.”

Runājot par disciplīnu ārpus laukuma, treneris teica, ka netaisoties nevienu pārbaudīt. ”Spēlētāji ir sajutuši iespēju ar lielo burtu, sasniegt labu rezultātu arī sev.” Kad sācies treniņu cikls , tikai vienam basketbolistam esot bijis līgums un treneris apzinās, ko nozīmē šāda neskaidrība. ”Par katru spēlētāju, kas paraksta līgumu, es priecājos , jo viņš nomierinās. Ja nav līguma, meklē iespējas, zvana aģenti, nevar īsti koncentrēties, nevar domāt tikai par savu spēli, pats esmu bijis šādā situācijā, mēs neesam mentāli tik stipri.”

Nedaudz tika runāts arī par Latvijas sieviešu izlases sniegumu Eiropas čempionāta atlasē. Jau izskan kritika par grieķu treneri Georgi Dikeoulakosu, kaut A.Bagatskis apstiprināja, ka viņš ir labs speciālists un esot vērojis arī grieķa vadītos treniņus. Mums vienkārši nav Anetes Jēkabsones –Žogotas komandā un nu jāspēlē visām, nevar paļauties uz brīnumnūjiņu. ”Pret Izraēlu vien mūsu saspēles vadītājas kopā kļūdījās kādas12 reizes un ja beigās ir mīnus 2 punkti, tad kur tad meklēt vainīgos?”

Daudz jautājumu bija Rihardam Kuksikam, kuram atlikusi pēdējā sezona NCAA. Piedāvājumu NBA pagaidām vēl neesot, viss atkarīgs no nākamās sezonas Arizonas Universitātē. Basketbolists gan noliedza baumas, ka viņš pēc mācībām pievienosies VEF –Rīga, nekā konkrēta neesot. .”Mācībās jau mums atlaižu galīgi nav, bet tas viss ir paveicams un domāju, ka es arī to izdarīšu.” Kuksikam pagaidām nav sava aģenta, jo tas ir nelikumīgi NCAA normām, pretējā gadījumā nevarētu spēlēt. ”Liels plus toties ir tas, ka nav jāmaksā par mācībām.” A.Bagatskis piemetināja, ka ir viena lieta, ko viņš nedaudz nožēlojot – 26 gadu vecumā bija iespēja aizbraukt uz NCAA komandu, kas spēlēja ”Final Four”, bet pašam jau bija ģimene, vajadzēja pelnīt un Bagatskis uz ASV neaizbrauca.

Rihards Kuksiks smējās, ka pēc Latvijas karstās vasaras būs vieglāk adaptēties Arizonā, jo Fīniksas apkārtnē ir vēl lielāka svelme.”Bez basketbola ASV es vēl pasekoju līdzi amerikāņu futbolam , mums skolā ir komanda, liels stadions ar 80 tūkstošiem vietu, aizeju, paskatos. Pirmajās trīs spēlēs stadions ir pārpildīts, ja zaudē – sāk tukšoties, ja uzvar- tad paliek pārpildīts, ļoti interesanti.” Pats sportists dzīvo kopmītnēs, katram ir sava istabiņa, labi apstākļi dzīvot, par ēdamo nav jādomā.

” Latvijā man patīk ieēst zupas, Amerikā ar to neizraujas, tāpat kādu šašliku. Tur Amerikā vislabāk ieēst steiku.”

Kopumā Arizonas Universitātē studē ap 80 tūkstošiem, tā ir vesela pilsētiņa. Ārpus studijām iespējas ko darīt ir ļoti lielas – daudz laukumu un dažādu sporta zāļu.” Beigās es izdomāju, ka specializēšos komunikācijas zinātnē, tā izvēle ir pēdējā gadā vairāk, mācību atzīmes jau man diezgan normālas.” A.Bagatskis vēl piebilda, ka tā ir lieliska iespēja studēt ASV un gūt vēl labas basketbola iemaņas, taču par sevi varot teikt, ka pats ar prieku atceras studijas LU, bakalaura un maģistra programmās pedagoģijā. ”Man tiešām ļoti patika šie gadi, arī te var iegūt labas zināšanas.”

Informāciju sagatavoja:
LTV Sports

  +9 [+] [-]

, 2010-08-25 10:13, pirms 14 gadiem
No saakuma meemo sovu bisk uzspeeleeja!
Slēpts komentārs: egils34

  +8 [+] [-]

, 2010-08-25 10:17, pirms 14 gadiem
Turies Kuksik!

 +39 [+] [-]

, 2010-08-25 10:24, pirms 14 gadiem
Kuksiks , protams ,malacis !
Bet ,ko teikt par SPORTA STUDIJU ? nekur civilizētajā pasaulē šāds raidijums neietu gaisā ...bez SKAŅAS ...LABI ,KA PASTĀV raidijuma interneta versija !
Un ,lidz šim bridim neesmu dzirdejis atvainošanos no LTV 7 PĀRSTĀVJIEM (GAIDIJU TO ari raidijuma laikā no Rīmeņa k.)

  +9 [+] [-]

, 2010-08-25 10:25, pirms 14 gadiem
Neko raidijuma laikā nedzirdēju , jebšu pēkšni esmu bez dzirdes !?

 +14 [+] [-]

, 2010-08-25 10:36, pirms 14 gadiem
Regbists rakstīja: Kuksiks , protams ,malacis !
Bet ,ko teikt par SPORTA STUDIJU ? nekur civilizētajā pasaulē šāds raidijums neietu gaisā ...bez SKAŅAS ...LABI ,KA PASTĀV raidijuma interneta versija !
Un ,lidz šim bridim neesmu dzirdejis atvainošanos no LTV 7 PĀRSTĀVJIEM (GAIDIJU TO ari raidijuma laikā no Rīmeņa k.)
Klauns esi ? Kādā sakarībā Rīmenim būtu tev jāatvainojas un par ko ?
Par skaņas kvalitāti atbild skaņas režisors, nevis raidījuma vadītājs ! FOOL

  +1 [+] [-]

, 2010-08-25 10:37, pirms 14 gadiem
egils34 rakstīja: mums skolā ir komanda, liels stadions ar 80 tūkstošiem
nevis stadiona ietilpība, bet gan studentu skaits
tu esi glups wai kaa...
winjsh teica ka stadions ir ar 80 tukstoshiem wietu un skolaa arii maacaas apmeeram 80 tuukstoshi...!!

tad labaak padomaa, kaapeec tik liels stadions, unj kas notiek, ja winji winnee....

 +27 [+] [-]

, 2010-08-25 10:39, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Klauns esi ? Kādā sakarībā Rīmenim būtu tev jāatvainojas un par ko ?
Par skaņas kvalitāti atbild skaņas režisors, nevis raidījuma vadītājs ! FOOL
ES tā ,ka neesmu vakar piedzimis ,bet man škiet ,sporcmeniit, ja reiz raidijuma laikā nav skaņas ,tad ne jau skanu vecis ies kadrā un atvainosies ,bet gan raidijuma vaditājs

 +10 [+] [-]

, 2010-08-25 10:41, pirms 14 gadiem
Raidījums sporta studija ir ok, bet tikai ar steigu jāmaina tā vadītājs, nu drausmas...nevar žurnālists sēdēt saliecies studijā, ar muguru pret TV skatītājiem, kā arī uzdot jautājums pats nesaprotot par ko... un jautājumi nāk, bez dikcijas, kā zem deguna burbināšana. Un studijā krēsls jāmaina, tas regulāri čīkst
Rīmeņa kungs Jūsu vieta ir teniss, tur arī palieciet Ir tak tik daudz jaunu profesionālu sporta komentētāju dodiet iespēju džekiem kas mācās RSU, LU žurnālistikā!

  -3 [+] [-]

, 2010-08-25 10:42, pirms 14 gadiem
Jātur īkšķi par Kuksiku gaidāmajā sezonā. Tā viņa karjerai būs vissvarīgākā.

 +14 [+] [-]

, 2010-08-25 10:44, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Klauns esi ? Kādā sakarībā Rīmenim būtu tev jāatvainojas un par ko ?
Par skaņas kvalitāti atbild skaņas režisors, nevis raidījuma vadītājs ! FOOL
Klauns esi TU ,ja nesaproti šadas elemetāras un pieklājīgas lietas Un jāatvainojas nevis man vai TEV ,BET ...VISIEM TV skatiitajiem un sporta draugiem !

 +13 [+] [-]

, 2010-08-25 10:45, pirms 14 gadiem
Rīmenis brīžiem jau sāk Ainu atgādināt...

 +13 [+] [-]

, 2010-08-25 10:51, pirms 14 gadiem
isteniba mema sova laikā visticamak tika ari pateiktas interesantakas domas un secinajumi par speli un komandas darbu kurus tik ljoti gribejas dzirdet no abiem studijas viesiem, bet taa vietaa uzzinaju ko Kuksiks pusdienas ed un kadas vinjam ir atzimes skola..vnk pi*dec, lai neteiktu ko vairak!

 +18 [+] [-]

, 2010-08-25 10:51, pirms 14 gadiem
Tā sporta studija ar Rīmeni vispār ir nebaudāma - liekas ka viņš tulīt nosprāgs tajā studijā. Jautājumi nesakarīgi, diskusija nekāda

Viņa vieta ir tenisa un BMX komentēšana

  -2 [+] [-]

, 2010-08-25 10:54, pirms 14 gadiem
vinegrets rakstīja: Tā sporta studija ar Rīmeni vispār ir nebaudāma - liekas ka viņš tulīt nosprāgs tajā studijā. Jautājumi nesakarīgi, diskusija nekāda

Viņa vieta ir tenisa un BMX komentēšana
Skatieities, par šo tēmu rakstiet ar pratu ,jo ..LTV -7 ar SPORTANTRU COM sadarbojas ,tāpēc ,ka tik nesākas cenzura ,jo šeit jau nevienam nepatik ja acīs pasaka taisnību

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 10:55, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Klauns esi ? Kādā sakarībā Rīmenim būtu tev jāatvainojas un par ko ?
Par skaņas kvalitāti atbild skaņas režisors, nevis raidījuma vadītājs ! FOOL
Tu laikm esi pats Rīmenis ...Ja tas tā ,atd man pret TEVI CIENAS VISPAR NAV

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 10:55, pirms 14 gadiem
Neredzeju diemzel sporta studiju pec spriezot pec atreferejuma tika liets konkrets udens no Bagija puses. Udens un atmazas (mikrotraumas utt. varetu padomat, ka citam izlasem tadu nav. Redz Kalderonam ne tikai mikrotrauma, bet viss cempis iet garam). Un par aizsardzibu ari pilnigs bullshits, varetu padomat, ka tas, ka Latvija nespele "grieku basketbolu" uzbrukuma ir pie vainas tam, ka dzeki aizsardziba halture. Patreiz no visam spelem daudzmaz normala aizsardziba ir redzeta tikai majas speles ar Italiju un Melnkalni (no ~ 2 ceturtdalas vidus), pareja laika aizsardziba ir ka caurstaigajama seta.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 10:55, pirms 14 gadiem
Kur var interneta atkartojumu redzet ?

 +12 [+] [-]

, 2010-08-25 10:55, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Klauns esi ? Kādā sakarībā Rīmenim būtu tev jāatvainojas un par ko ?
Par skaņas kvalitāti atbild skaņas režisors, nevis raidījuma vadītājs ! FOOL
Šad tad TV sanāk ķibeles ar skaņu vai bildi,bet nekad dzīvē vēl neesmu dzirdējis, ka skaņu režisors atvainotos. Normālos TV kanālos to dara raidījuma vadītājs vai spēles komentētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 11:12, pirms 14 gadiem
Rokets rakstīja: Raidījums sporta studija ir ok, bet tikai ar steigu jāmaina tā vadītājs, nu drausmas...nevar žurnālists sēdēt saliecies studijā, ar muguru pret TV skatītājiem, kā arī uzdot jautājums pats nesaprotot par ko... un jautājumi nāk, bez dikcijas, kā zem deguna burbināšana. Un studijā krēsls jāmaina, tas regulāri čīkst
Rīmeņa kungs Jūsu vieta ir teniss, tur arī palieciet Ir tak tik daudz jaunu profesionālu sporta komentētāju dodiet iespēju džekiem kas mācās RSU, LU žurnālistikā!
arī to pamanīju, kā tāds no ielas ienācis vecis, kurš nesaprot, kur atrodas!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 11:18, pirms 14 gadiem
vakardienas Sporta studijas vadībai lielais...fuj...par skaņas kvalitāti

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 11:22, pirms 14 gadiem
"Ja spēlētu izteiktu pozicionālu basketbolu, ielaistu mazāk, bet vai skatītāji arī nāktu, ja būtu 50 pret 55?"

Droši vien vairāk skatītāju nāks, ja pakāsīs 56:92?!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-25 11:23, pirms 14 gadiem
karstgalvis rakstīja: Skaņa bija sūdīga, bet laikam jau neviens te nemāk uzgriezt 3x skaļāk
es ar pagriezu skalāk un bija ok

  +1 [+] [-]

, 2010-08-25 11:27, pirms 14 gadiem
Rīmenis nav basketbola eksperts, nu galīgi nav

  +4 [+] [-]

, 2010-08-25 11:39, pirms 14 gadiem
pilnīgi pievienojos, nekur pasaulē raidījums neietu gaisā, ja nebūtu skaņas, tā vien liekas, ka par vīriešu izlasi ir tāds "poveri", ka nav nozīmes kādā kvalitātē ir raidījums.
visi spēlētāji ir cīnījušies slapjām mugurām, jo tas ir liels darbs ko viņi katrs iegulda un tādu attieksmi viņi nav pelnījuši.
malacis Bagatskis, viņš nevienā no savām ientervijām publiksi nav nosodījis kādu no spēlētājiem, viss paliek komandas iekšienē un tas ir uzteicami.
varu tikai pateikt paldies gan trenerim, gan spēlētājiem par viņu darbu!!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 12:06, pirms 14 gadiem
Bagatskis kā vienmēr runāja daudz un ar patiku, Kuksiks bija tāds sakautrējies bet Rīmenis tiešām galīgi neiederējās šajā raidijumā. Bija amizanti klausīties kā Ainārs sāka vilkt paralēles izlases spēles stilam ar antibasketbolu ko demonstrē aizokeāna Goldensteitas bračkas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-25 13:45, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Klauns esi ? Kādā sakarībā Rīmenim būtu tev jāatvainojas un par ko ?
Par skaņas kvalitāti atbild skaņas režisors, nevis raidījuma vadītājs ! FOOL
Rīmenis pārstāv TV, viņš, nevis režisors izies ēterā!!! Tā kā viņam jāatvainojas, vai jāmaina darbs untad var neatvainoties, jo TV vairs nepārstāvēs!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-08-25 13:54, pirms 14 gadiem
ATBILDE PAR LTV7 SKAŅAS KVALITĀTI "SPORTA STUDIJAS" LAIKĀ:
-Par vakardienas LTV7 raidījuma "Sporta studija" skaņas kvalitātes nenodrošināšanu ir atbildīgi attiecīgie kabeļoperatori, kuri Jūs apkalpo.
Piemēram, LTV7 saņēma informāciju, ka IZZI digitālajā TV "Sporta studijai" bija skaņa, bet savukārt IZZI kabeļtelevīzijas lietotājiem bija problēmas ar skaņu raidījuma laikā.
Lūdzu turpmāk uzreiz zvaniet saviem pakalpojumu sniedzējiem!!!

  +9 [+] [-]

, 2010-08-25 14:07, pirms 14 gadiem
kurā brīdī tad skaņas nebija?!man it kā visu laiku bija!!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-25 15:38, pirms 14 gadiem
ltv7 rakstīja: ATBILDE PAR LTV7 SKAŅAS KVALITĀTI "SPORTA STUDIJAS" LAIKĀ:
-Par vakardienas LTV7 raidījuma "Sporta studija" skaņas kvalitātes nenodrošināšanu ir atbildīgi attiecīgie kabeļoperatori, kuri Jūs apkalpo.
Piemēram, LTV7 saņēma informāciju, ka IZZI digitālajā TV "Sporta studijai" bija skaņa, bet savukārt IZZI kabeļtelevīzijas lietotājiem bija problēmas ar skaņu raidījuma laikā.
Lūdzu turpmāk uzreiz zvaniet saviem pakalpojumu sniedzējiem!!!
Lūdzu komentāru arī par Rīmeņa sniegumu!! Tiesam ieteikums ltv7 beidzot izvertet raidijuma vaditaja atbilstibu, kurs jau kuro parraidi pec kartas skaidri redzams ka nav sagatavojies konkretai raidijuma temai...jautajumi parsvara izskan no 10g veciem sportacentrs lietotajiem, kuri velas uzzinat kads ir Kuksika miljakais ediens vai cik Bagatskis var iemest 3p pec kartas.

     [+] [-]

, 2010-08-25 16:07, pirms 14 gadiem
Rokets rakstīja: Raidījums sporta studija ir ok, bet tikai ar steigu jāmaina tā vadītājs, nu drausmas...nevar žurnālists sēdēt saliecies studijā, ar muguru pret TV skatītājiem, kā arī uzdot jautājums pats nesaprotot par ko... un jautājumi nāk, bez dikcijas, kā zem deguna burbināšana. Un studijā krēsls jāmaina, tas regulāri čīkst
Rīmeņa kungs Jūsu vieta ir teniss, tur arī palieciet Ir tak tik daudz jaunu profesionālu sporta komentētāju dodiet iespēju džekiem kas mācās RSU, LU žurnālistikā!
tā jau ir, ka Rīmenim interesē tikai tennis, šis taču vienreiz bija atnesis un ēterā rādīja savas tennisa raketes pat. Kā raidījuma vadītājs, Ērenštreits noteikti ir labāks.

     [+] [-]

, 2010-08-25 17:58, pirms 14 gadiem
traki mums iet