Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Štelmahers: "Cieņa visiem spēlētājiem, kuri piekrita atbraukt uz Tallinu"

Štelmahers: "Cieņa visiem spēlētājiem, kuri piekrita atbraukt uz Tallinu"
Edmunds Elksnis spēlē pret Lietuvu. Foto: Hendrik Osula

"Motivācija nebija jāmeklē. Iespēju spēlēt izlasē gaidīju 29 gadus. Pārstāvēt savu valsti ir lieliska iespēja – augstākais gods katram basketbolistam," pēc "Baltijas ceļa" kausa spēles pret Lietuvu teica Latvijas vīriešu valstsvienības uzbrucējs Kristaps Dārgais.

Roberts Štelmahers, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris

“Cieņa visiem spēlētājiem, kuri piekrita atbraukt uz “Baltijas ceļa” kausu. Protams, jaunais sastāvs nav saspēlējies. Puiši saskārās ar lielu atbildību – to jāņem vērā un jāciena. Spēlēt ar astoņiem debitantiem sastāvā ir ļoti grūti, taču kādreiz tam jāiet cauri.

Nespēlēt četrarpus mēnešus un pirmajā spēlē iziet laukumā pret Lietuvas valstsvienību – tas ir diezgan smagi. Pēc tik ilga pārtraukuma šai būtu jābūt pārbaudes spēlei, taču “Baltijas ceļa” kauss ir oficiāls turnīrs.”

Kristaps Dārgais, valstsvienības spēlētājs

“Kā komanda kopā esam aizvadījuši sešus kontakta treniņus. Viena lieta ir (strādāt individuāli) – mest bumbu, skriet. Kontakta spēle piedāvā citu slodzi un noguruma līmeni. Divreiz kārtīgi nostrādā aizsardzībā, kājas paliek švakākas. Pietrūka treniņspēļu prakse.

Prieks, ka visa komanda spēlēja ar lielu enerģiju. Ar cīņas sparu un gribasspēku iespējams uzvarēt stipras komandas, taču vajadzīga arī veiksme – jāiemet savi metieni. Šodien pietrūka.”

Kārlis Šiliņš, valstsvienības spēlētājs

“Vajadzēja ieskrieties un iespēlēties. Beigās jutos nedaudz labāk – prieks, ka nospēlēta pirmā spēle valstsvienībā! Laukumā uztraukuma nebija. Kad saņēmu bumbu, domāju par sadarbību, kuru jāspēlē. Nenolažot, lai nebūtu jāsēž uz soliņa.

Tālmetiens? Esmu daudz pie tā strādājis, arī “Florida Atlantic” universitātē. Grūti pateikt, kurā situācijā būtu vieglāk ieiet spēlē – tagad vai, spēlējot kopā ar pieredzējušāko sastāvu. Varu teikt, ka bija ļoti interesanti pāris nedēļas patrenēties ar šiem džekiem.”


, 2020-07-26 00:32, pirms 4 gadiem
iespēju spēlēt izlasē gaidīju 29 gadus....Tā lūk ir apņēmība! Vēl neprotot staigāt,jau mērķē uz izlasi!
, 2020-07-26 10:01, pirms 4 gadiem
Hm,no virsraksta noprotu,ka bija arī tādi kas nepiekrita ... Dīvaini skan , izlases kontekstā ,dalībai starptautiskā turnīrā... kā tad ar saukli :
"Mūsu zeme , Latvija" ?
, 2020-07-26 10:02, pirms 4 gadiem
gan jau esti šito ņuņņu sastāvu arī uzvilks un godam nosvinēs savu 100 gadi
, 2020-07-26 10:47, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka lielākais varoņdarbs bija pati aizbraukšana.
, 2020-07-26 11:09, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Hm,no virsraksta noprotu,ka bija arī tādi kas nepiekrita ... Dīvaini skan , izlases kontekstā ,dalībai starptautiskā turnīrā... kā tad ar saukli :
"Mūsu zeme , Latvija" ?
Mums jau ir pietiekoši daudz "zvaigžņu", kuri atsaka izlasei. Ne tikai basketbolā, piemēram, arī hokejā un citos sporta veidos.
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.