Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbijas izlase vīrusa dēļ spiesta atcelt ieplānoto treniņnometni

Andrejs Siliņš

Serbijas izlase vīrusa dēļ spiesta atcelt ieplānoto treniņnometni
Milošs Teodosičs. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Serbijas vīriešu basketbola izlase koronavīrusa uzliesmojuma dēļ atcēlusi ieplānoto treniņnometni, kurā piedalīties bija gatavas teju visas lielākās zvaigznes.

Izlasei bija plānota treniņnometne Kopaonikas kalnos desmit dienu garumā, bet, tā kā vairākiem komandas dalībniekiem tika konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu, nometni nolemts atcelt. Jau iepriekš rakstījām, ka inficējies Belgradas "Partizan" uzbrucējs Nikola Jankovičs, bet vēlāk pozitīvs tests konstatēts arī Belgradas FMP uzbrucējam Stefanam Džordževičam.

Basketbols nav vienīgais sporta veids, kas cietis Serbijā. Pieciem "Crvena Zvezda" futbolistiem konstatēti pozitīvi koronavīrusa testi, ūdenspolo federācija atcēla visus ieplānotos pasākumus, tāpat arī situācija volejbolā esot neskaidra un, visticamāk, tiks atcelti ieplānotie pasākumi. Tāpat pozitīvi testi bijuši Nikolam Jokičam un tenisa megazvaigznei Novakam Džokovičam.

Uz basketbola izlases treniņometni bija plānojuši ierasties 31 spēlētājs, to starpā arī zvaigznes Milošs Teodosičs, Vasilije Micičs, Nemaņa Nedovičs, Stefans Jovičs, Nikola Kaliničs, Miroslavs Raduļica un citi.

Tiesa, klāt nebūtu bijis galvenais treneris Igors Kokoškovs, kurš aizņemts pamatdarbā Sakramento "Kings" klubā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Lai gan "Kings" ieņem vien 11. vietu Rietumu konferencē, tā iekļauta 22 komandu skaitā, kas atsāks sezonu Orlando esošajā Disnejlendā.

Kokoškovs pie izlases stūres stājās pērnā gada rudenī pēc Sašas Džordževiča atkāpšanās no amata. Kokoškovs, kurš 2017. gada septembrī aizveda līdz Eiropas čempiontitulam Slovēniju, debitēja pie Serbijas izlases stūres februārī pirmajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs (uzvara pret Somiju, zaudējums Gruzijai). Vasarā bija plānots aizvadīt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, taču tagad tas pārcelts gadu uz priekšu.