Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Izraēlas izlases treneris iesūdz tiesā federāciju

Andrejs Siliņš

Izraēlas izlases treneris iesūdz tiesā federāciju
Odeds Katašs. Foto: FIBA

Izraēlas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Odeds Katašs iesūdzējis tiesā Izraēlas basketbola federāciju par vienpusēji pārtrauktu līgumu koronavīrusa pandēmijas laikā un pieprasījis kompensāciju 75 000 eiro apmērā.

Katašs ir Izraēlas vīru valstsvienības galvenais treneris kopš 2017. gada un līgums ar federāciju trenerim bija spēkā līdz 2021. gadam jeb Eiropas čempionāta finālturnīra beigām. Pandēmijas laikā federācija vienpusēji pārtraukusi līgumu, taču Kataša pārstāvji norāda, ka tas paveikts bez likumiska iemesla, jo no februāra beigām līdz novembrim izlasei nav paredzētas spēles. Katašs uzsvēris, ka turpinājis darbu pie izlases darbiem, turklāt federācija informējusi treneri par līguma pārtraukšanu, nosūtot vēstuli uz e-pastu, ko treneris nelieto.

Izraēlas federācija izplatījusi atbildes ziņojumu, atklājot, ka pandēmijas izraisītās ekonomiskās krīzes dēļ tā bijusi spiesta kopumā atbrīvot pat 530 darbiniekus. "Mums žēl, ka Katašs, kurš saņēma iespēju strādāt prestižākajā amatā Izraēlas basketbolā un labākos iespējamos apstākļus, nolēma vērsties pret mums un darīt to publiski, lai arī abām pusēm jau iepriekš bija tikšanās par šo tēmu."

Kataša vadībā Izraēla "EuroBasket 2021" kampaņu sāka ar diviem panākumiem februāra kvalifikācijas turnīrā. Polijas (75:71) un Rumānijas (87:63) apspēlēšana ļāvusi izraēliešiem pēc pirmajām divām spēļu kārtām ieņemt pirmo vietu A grupā.

45 gadus vecais Katašs ir arī Jeruzalemes "Hapoel" galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.sport5.co.il/