Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Igaunijai būs sešas konkurentes uz 2021. gada Eiropas čempionāta rīkošanu

Ints Megnis
Ints Megnis

Igaunijai būs sešas konkurentes uz 2021. gada Eiropas čempionāta rīkošanu
Eiropas čempionāta spēle Stambulā. Foto: FIBA

Uz 2021. gada Eiropas čempionāta basketbolā rīkošanu kandidēs Čehija, Igaunija, Gruzija, Itālija, Slovēnija, Ungārija un Vācija, pirmdien pavēstīja "FIBA Europe". Jau tagad ir zināms, ka čempionāts tiks aizvadīts četrās valstīs.

Šī mēneša sākumā pēc FIBA Eiropas daļas valdes sēde tika paziņots, ka 13 valstis izrādījušas interesi par „EuroBasket 2021” vīriešu finālturnīra rīkošanu, bet astoņas valstis paudušas interesi par sieviešu finālturnīra sarīkošanu 2021. gadā. Konkrētas valstis FIBA paziņojumā netika minētas, bet Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadība apliecināja, ka Latvija šoreiz to vidū nav, prezidentam Valdim Voinam sarunā ar Sportacentrs.com sakot, ka tas darīts, lai nekonkurētu ar Igauniju.

Pirmdien paziņots, kuras septiņas būs galējās kandidātes, turklāt atklāts, ka neviena no šīm valstīm nevēlas rīkot visu finālturnīru, līdz ar to tas tiks aizvadīts četrās dažādās valstīs, vienai no tām uzņemot arī izšķirošo posmu.

Pirmoreiz četras valstis Eiropas čempionāta finālturnīru uzņēma 2015. gadā, kad Horvātijā, Francijā, Latvijā un Vācijā notika sacensības, kuras kara dēļ nevarēja rīkot Ukrainā, bet 2017. gadā spēles notika Izraēlā, Rumānijā, Somijā un Turcijā. Pēc tā finālturnīra tika mainīts sacensību cikls un tagad Eiropas čempionātu aizvadīs reizi četros gados.

"Milzīgais skaitlis Eiropas federāciju, kas vēlas rīkot finālturnīru, parāda, ka sacensības būs tikpat stipras kā vienmēr, ja ne stiprākas. Mēs esam vairāk nekā droši, ka starp kandidātēm atradīsim četras lieliskas rīkotājas, kā to paveicām arī iepriekšējās divas reizes," saka FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novāks.

Rīkotāji tiks nosaukti šī gada jūlijā. Savukārt uz 2021. gada Eiropas sieviešu čempionāta rīkošanu pieteikšanās pagarināta līdz 15. aprīlim, lai dotu federācijām vairāk laika izrādīt savu interesi. Kā zināms, šogad daļa no finālturnīra tiks aizvadīta arī "Arēnā Rīga".

     [+] [-]

, 2019-03-25 15:53, pirms 5 gadiem
Slovēņi nebūs nesen vēl bija (2013)
Vācija nebūs nesen ar vairāk kopā rīkoja (2015)
1981.gadā čehi rīkojuši, šausmas cik ilgs [posms pagājis!
Itāļi jau trīs reizes rīkojuši 1969, 1979, 1991 gadā!
Nezinu, bet Igaunijai jau ir reālas izredzes, nekad nav bijis čempis te!
Bet ja pēc insfraktuktūras skatās, tad Itāļi ir parāki! Vācija jā ir forši bet neticas ka tik bieži viņiem dos iespēju rīkot!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-25 17:57, pirms 5 gadiem
Tātad, kandidē septiņas valstis, rīkos četras? Ja atslēdz Slovēniju un Vāciju, paliek..

Čehija, Itālija, Gruzija - regulāras Eurobasket dalībnieces, un Ungārija/Igaunija - Eurobasket eksotika. Laikam būs jābrīnās, ja pie rīkošanas tiks abas pēdējās divas

  -4 [+] [-]

, 2019-03-25 17:58, pirms 5 gadiem
Nepieteicāmies, lai netraucētu igauņiem - mīkstie latvieši ...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 18:00, pirms 5 gadiem
boswel rakstīja: Nepieteicāmies, lai netraucētu igauņiem - mīkstie latvieši ...
Lūdzu, nosauc kādu gadījumu pēdējo 30 gadu laikā (kopš Dzelzs priekškara krišanas), kad viena valsts ir uzņēmusi divas no pēdējām trim kontinenta meistarsacīkstēm kādā sporta veidā.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 18:01, pirms 5 gadiem
Ungārija, Igaunija, Čehija un Gruzija. Šīm varētu iedot tiesības rīkot, lai makaroni iet dillēs.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 18:12, pirms 5 gadiem
asinsdesa rakstīja: Tātad, kandidē septiņas valstis, rīkos četras? Ja atslēdz Slovēniju un Vāciju, paliek..

Čehija, Itālija, Gruzija - regulāras Eurobasket dalībnieces, un Ungārija/Igaunija - Eurobasket eksotika. Laikam būs jābrīnās, ja pie rīkošanas tiks abas pēdējās divas
Kādā ziņā - eksotika? Igaunija 90. gadu pirmajā pusē bija Eiropas Top10 blice. Ungārijai ir gana senas basketa tradīcijas. Lūk, ja Albānija vai Malta rīkotu, tad varētu tā teikt.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-25 20:02, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kādā ziņā - eksotika? Igaunija 90. gadu pirmajā pusē bija Eiropas Top10 blice. Ungārijai ir gana senas basketa tradīcijas. Lūk, ja Albānija vai Malta rīkotu, tad varētu tā teikt.
Igaunija kopš 1993. gada (13 turnīri) ir piedalījusies trijos finālturnīros, Ungārija divos. Eksotika tādā ziņā, ka ir gadījušies eksotiski izņēmumi, kad tādas izlases Eurobasketā vismaz ir piedalījušās. Nē, gan jau kāds maltietis reiz ir iemaldījies tribīnēs kādas Itālijas izlases spēlē, nenoliedzu tādu iespēju.

Kas arī interesanti, gan igauņu, gan ungāru valodas pieder pie somugru valodu grupas.