Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars: "Ierindā esot kaut vienam Eirolīgas spēlētājam, zaudējām tikai vienā spēlē"

Andrejs Siliņš

Vecvagars: "Ierindā esot kaut vienam Eirolīgas spēlētājam, zaudējām tikai vienā spēlē"
Arnis Vecvagars. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase šovakar Podgoricā Melnkalni uzvarēja ar pārāk mazu starpību (80:74) un nespēja piepildīt sapni par Pasaules kausa finālturnīru. Pēc cīņas neveiksmi komentēja savienības prezidents Valdis Voins un izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars, kurš uzsvēra, ka pēdējās 48 sekundēs ļoti pietrūcis Jāņa Strēlnieka.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: "Pusotra gada cikls un viss ieguldītais darbs nav vainagojies ar rezultātu, kādu gaidījām. Nevaram pārmest ne treneriem, ne spēlētājiem, vēl mazāk - līdzjutējiem, kuri bija klāt visās spēlēs. Treneriem bija pietiekami grūts uzdevums, jo sastāvs tika variēts. Visā ciklā piedalījās 26 spēlētāji, un Jānis Blūms bja vienīgais, kurš piedalījies visos mačos [šovakar gan viņš palika uz rezervistu soliņa - A.S.]. Šodien sastāvs bija ļoti tuvu optimālajam. Neliels saules stariņš - esam pirmā starp tām Eiropas izlasēm, kuras neiekļuva Pasaules kausā. Ja Eiropas izlases Ķīnā cīnīsies pietiekami sekmīgi, iespējams, varēsim tikt uz olimpisko spēļu kvalifikāciju. Jau rīt pēcpusdienā būs Treneru komisija, tiks uzklausīti viedokļi un izdarīti secinājumi. Šai izlasei nav saukļa "Tagad vai nekad". Šai izlasei vēl būs iespējas realizēt savu potenciālu. Pārdzīvosim šo neveiksmi un turpināsim gatavoties nākamajiem izaicinājumiem."

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars: "Paldies līdzjutējiem, žurnālistiem un citiem iesaistītajiem, kuri mūs šajā ciklā atbalstīja un deva vajadzīgo enerģiju. Darbs bija ļoti sarežģīts. 26 spēlētāji izgāja cauri šim sietam, ir parādījušās jaunas un nu jau gandrīz vai stabilas vērtības izlasei. Tas savā ziņā ir ieguvums, bet, protams, vissāpīgāk, ka nepiepildījām savu sapni un nebrauksim uz Pasaules kausu. Spēlēs, kad piedalījās kaut viens Eirolīgas spēlētājs, zaudējām tikai vienreiz - Spānijā.

Šodien lielākās problēmas, kas neļāva izcīnīt vajadzīgo pārsvaru, bija saistītas ar atlēkušajām bumbām pie sava groza. Lai gan centāmies laukumā turēt garu sastāvu, Melnkalne ar otrajām iespējām tāpat guva tuvu 20 punktiem. Tas bija viens no galvenajiem uzstādījumiem, bet diemžēl to nespējām līdz galam realizēt. Otrajā puslaikā bija problēmas spēlē viens pret vienu. Par to liecina pretinieku tikai piecas rezultatīvas piespēles. Protams, pēdējā minūtē ļoti pietrūka Strēlnieka, jo izšķirošajos momentos ar viņu uzbrukums nesa rezultātu. Par Strēlnieku vainu nojaušu, bet nekomentēšu medicīniskās lietas.

Visas spēles garumā spēlējām diezgan veiksmīgi un turējāmies tuvu vajadzīgajam pārsvaram. Spēlētāji, kuri bija laukumā, izpildīja savas lomas, un pēc spēles ritējuma neprasījās rotācijā iesaistīt vēl kādu spēlētāju. Spēles temps nebija tik augsts, lai spēlētājos radītu milzīgu nogurumu. Gala rezultātā piezīmju problēmas nesagādāja izšķiršanās, lai būtu jāpāriet uz plānu C. Visas situācijas paredzēt nevaram. Ja kādam no ārējiem būtu neveiksmīgāka diena vai spēles temps būtu augstāks, tad varbūt būtu nepieciešams iesaistīt vēl kādu. Katram no spēlētājiem ir savas labākās īpašības. Cits, piemēram, Lomažs, var labi nospēlēt aizsardzībā, kas sagādā lielākas problēmas ārējās līnijas spēlētājiem. Jānim Blūmam galvenais ierocis ir tālmetiens. Ja spēles gaitā vajadzētu ātrus tālmetiens, varbūt būtu jāiesaista viņš. Šodien spēles gaitā tas neprasījās. Strēlniekam uzticējām segt mazā agresīvus spēlētājus, lai nebūtu jāsedz tiešais pretspēlētājs.

Mums izdevās labs spēles sākums. Galvenokārt ar veiksmīgu aizsardzību vajadzīgais punktu skaits bija ļoti tuvu vai pat tika pārsniegts, tāpēc speciāli paātrināt tempu nebija vajadzības. Ja spēle būtu sākusies citādi, iespējams, vajadzētu paātrināt spēles tempu vēl vairāk, bet skriešana nozīmētu lielāku risku - spēles tempa izvēle bija pareiza. Jāņem vērā, kāda tempā spēlētāji spēlē savos klubos. "Olympiacos" nav tā komanda, kas skrien un met pie pirmās iespējas. Šāds spēles temps bija piemērotāks arī mūsu spēlētājiem.

Pret Melnkalni Rīgā ielaidām pārāk daudz - varējām nospēlēt veiksmīgāk un ja ne uzvarēt, tad vismaz zaudēt ar mazāku starpību. Teikt, ka šo ciklu izteikti zaudējām kādā vienā spēlē nevar. Sīkumi sakrājās visa cikla laikā. Atlēkušās bumbas bija problēma visa cikla garumā - gan auguma centimetri, gan meistarība. Jāskatās, kāda ir spēlētāju statistika klubos. No spēlētājiem mēs prasām to, ko viņi ikdienā savos klubos tik daudz nemaz nedara. Cenšamies piespiest to darīt mūsu interesēs, bet ne vienmēr tas izdodas."

1 2 3 4 5 6 182 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2019-02-25 23:32, pirms 5 gadiem
VECAIS ATKĀPES

 +15 [+] [-]

, 2019-02-25 23:32, pirms 5 gadiem
ūdens liesašana un praktiski nekādas vainas uzņemšanās....Un Voins nevaino trenerus? Daudzām izlasēm bija liela spēlētāju rotācija, mēs nebijām vienīgie. Kapēc Spānijas varēja pielāgoties, bet mēs nē? Kāpēc?

 +17 [+] [-]

, 2019-02-25 23:33, pirms 5 gadiem
Laikam kaut ko palaidu garām. Bet ne Vecais ne Voins neizskatās, ka vainīgi justos.

Bet es tikmēr gaidu atlūgumus no šiem abiem un Šnepa.

 +22 [+] [-]

, 2019-02-25 23:34, pirms 5 gadiem
Tad jau sanāk, ka abi divi intervētie kungi ir gatavi turpināt darbu un atkāpties neplāno?

 +23 [+] [-]

, 2019-02-25 23:34, pirms 5 gadiem
Vienīgais ko vēlējos dzirdēt šajā intervijā no Vecvagara - uzņemos atbildību un atkāpjos.
Nedod Dievs viņš tiks paturēts kā galvenais treneris!

 +19 [+] [-]

, 2019-02-25 23:37, pirms 5 gadiem
Vai šajā ciklā bija kāda spēle, pēc kuras Vecais atzina un norādīja uz kādu savu kļūdu???

 +17 [+] [-]

, 2019-02-25 23:39, pirms 5 gadiem
Jāteic, ka šī bija Vecvagara labākā spēle, tomēr Dairim Bertānam nebija īstā diena. Kamēr Ate krampēja Nīdiju, aizsardzība bija laba. Dairis gan netika galā ar šo uzdevumu, arī nekrita šodien. Bet tas trenerim ir jājūt un jāredz. Ja Spānijas spēles laikā varēja nosēdināt Jāni Blūmu uz beņķa, pēc tā, ka Blūms iebilda par kādu kombināciju, vajadzēja pietikt drosmei arī Dairi nosēdināt. Tiesa, visa cikla laikā tā arī grozu nepaņēmām.
Voins un Šneps deva iespēju izaugt vēl vienam latviešu trenerim par PK cenu. Ne jau Vecvagaram ir jāatkāpjas, bet tiem, kas Vecvagaru ielika par galveno. Kādu dienu viņš tam būs gatavs, bet ne šobrīd.
Novēlēšu večiem nenokārt degunus - Jūs vēl esiet jauni, jūsu PK un OS ir priekšā. Bet Jānim Blūmam ir jāsarīko ļoti cienījama atvadu spēle. Ļoti cienījama. Paldies, Kapteini!

  +5 [+] [-]

, 2019-02-25 23:39, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai šajā ciklā bija kāda spēle, pēc kuras Vecais atzina un norādīja uz kādu savu kļūdu???
Atceries, cik reizes, visā ciklā, Vecvagars tika ar tiesnešiem nopietni runājis?

 +15 [+] [-]

, 2019-02-25 23:41, pirms 5 gadiem
Jau tanī pašā brīdī, kad Šneps iecēla Vecvagaru par galveno treneri, iespēja aizbraukt uz Pasaules čempionātu bija pazaudēta,

  +5 [+] [-]

, 2019-02-25 23:43, pirms 5 gadiem
Blūms beigs karjeru izlasē es domāju, un viņs ir pelnījis kārtīgu atvadu spēli, par to ko viņš ir izdarījis Latvijas basketbola labā, un ko viņš paveicis vispār cieņa un gods pret šo spēlētāju,jo tas ir īstais kapteinis bet vienkārši man ļoti ļoti gribējās, lai olimpiskajās spēlēs,lai Blūms varētu nest Latvijas valsts karogu atklāšanās ceremonija, jo viņš to būtu pelnījis, bet diemžēl

 +14 [+] [-]

, 2019-02-25 23:45, pirms 5 gadiem
Tad šito spēli viņs pieskaita pie uzvarētām????? Wtf?Personīgi man tā sāp šī spēle ,ka aizmigt pat nevaru,kaut gan jau sen bija jāguļ.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-25 23:46, pirms 5 gadiem
skarbākais ir tas, ka gandrīz visos sporta veidos (lai tiktu play-off, uz PČ utt...) jācer uz pretinieku neveksmēm, jo paši zaudējam tiešajiem konkurentiem...

protams, neskaitot futbolu... tur mēs zaudējam visiem...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-25 23:49, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: ūdens liesašana un praktiski nekādas vainas uzņemšanās....Un Voins nevaino trenerus? Daudzām izlasēm bija liela spēlētāju rotācija, mēs nebijām vienīgie. Kapēc Spānijas varēja pielāgoties, bet mēs nē? Kāpēc?
Tāpēc ka ACB līga ir spēcīgaka par LBL.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 23:50, pirms 5 gadiem
Blūms bija pelnījis iznākt olimpiskajas spēles atklāšanas ceremonijā ar Latvijas karogu

  +1 [+] [-]

, 2019-02-25 23:54, pirms 5 gadiem
mtz08 rakstīja: Tāpēc ka ACB līga ir spēcīgaka par LBL.
Bet liela daļa mūsu spēlētāju praktiski spēlē tādā vai tuvu tādam līmenim. Tāpat izlases, kas bija zem Spānijas, kāpēc tās varēja?
Slēpts komentārs: otins

  +8 [+] [-]

, 2019-02-25 23:55, pirms 5 gadiem
Pirmo reiz kādu no lielajiem FIBA rurnīriem gaidīšu ar nepatiku,riebumu un sāpi. nespēju samierināties,ka piemēram ,poļi ,čehi tur būs ,bet mēs ne.Savācot max kaujas sastāvu spētu cīnieties ar jebkuru ,atskaitot ASV.

 +10 [+] [-]

, 2019-02-25 23:57, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Jāteic, ka šī bija Vecvagara labākā spēle, tomēr Dairim Bertānam nebija īstā diena. Kamēr Ate krampēja Nīdiju, aizsardzība bija laba. Dairis gan netika galā ar šo uzdevumu, arī nekrita šodien. Bet tas trenerim ir jājūt un jāredz. Ja Spānijas spēles laikā varēja nosēdināt Jāni Blūmu uz beņķa, pēc tā, ka Blūms iebilda par kādu kombināciju, vajadzēja pietikt drosmei arī Dairi nosēdināt. Tiesa, visa cikla laikā tā arī grozu nepaņēmām.
Voins un Šneps deva iespēju izaugt vēl vienam latviešu trenerim par PK cenu. Ne jau Vecvagaram ir jāatkāpjas, bet tiem, kas Vecvagaru ielika par galveno. Kādu dienu viņš tam būs gatavs, bet ne šobrīd.
Novēlēšu večiem nenokārt degunus - Jūs vēl esiet jauni, jūsu PK un OS ir priekšā. Bet Jānim Blūmam ir jāsarīko ļoti cienījama atvadu spēle. Ļoti cienījama. Paldies, Kapteini!
Pilnībā piekrītu. LBS ir jāuzņemas vaina, jo likme bija ļoti augsta, ir jādod arī kaut kas no sevis. Ja vajadzēja sapiķot Bagijam, tad nevajadzēja žēlot. Novembrī sāksies atlase uz EČ 2021, bet sanāk dīvaina situācija - Vecais aug, bet izlase pa šiem gadiem jau ir izaugusi un ir krietni priekšā. Jādabū Bagijs atpakaļ vai jāņem kāds blakus Vecajam, kaut gan jāvērtē arī spēlētāju nostāja - es vairākkārt spēļu laikā pamanīju, ka taktiski bieži spēlētāji runā pretī.

 +19 [+] [-]

, 2019-02-25 23:58, pirms 5 gadiem
Spēlētāju meistarība neatsvēra trenera trūkumu...

     [+] [-]

, 2019-02-25 23:59, pirms 5 gadiem
Ja autoritāte jāņem tuvākais treneris, kas ir spēlētājs bijis, ka autoritāte, un tagad ir treneris autoritāte tad jāmēģina piesaistīt Latvijas basketbola izlasei Šaras

  +5 [+] [-]

, 2019-02-26 00:00, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Vecvagars uzņemas gan atbildību. Pievērsiet uzmanību - intervijā viņš visu laiku saka "mēs spēlējām", "mēs ielaidām" utt. Tātad viņš sevi nenodala no spēlētājiem, kā to dara daudzi līdzjutēji, kas tikai viņu uzskata par vainīgu, ka nekvalificējāmies PK. Atlases turnīra laikā Vecvagars ir ieguvis nenovērtējamu pieredzi un domāju, ka var turpināt darbu ar izlasi, augot kopā ar spēlētājiem.
Tā nav individuāla atbildība, piemēram, par komplektāciju, primāri būs galvenā trenera atbildība.Tas pats par spēles stratēgiju, rotacijām utt. Ir jāmāk nodalīt. Vai teiksim tas, ka spēlētaji regulāri norāda par izspēlēm, kas nestrādā.
Slēpts komentārs: Džonijs Bī

     [+] [-]

, 2019-02-26 00:10, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Blūms beigs karjeru izlasē es domāju, un viņs ir pelnījis kārtīgu atvadu spēli, par to ko viņš ir izdarījis Latvijas basketbola labā, un ko viņš paveicis vispār cieņa un gods pret šo spēlētāju,jo tas ir īstais kapteinis bet vienkārši man ļoti ļoti gribējās, lai olimpiskajās spēlēs,lai Blūms varētu nest Latvijas valsts karogu atklāšanās ceremonija, jo viņš to būtu pelnījis, bet diemžēl
Draudziņ, neesi iegājis pareizajā sadaļā, kādas OS ??

  +4 [+] [-]

, 2019-02-26 00:13, pirms 5 gadiem
Baigā tukšuma sajūta...

 +11 [+] [-]

, 2019-02-26 00:20, pirms 5 gadiem
Vecais... esi Vecis un lasies prom no izlases... Protams, ka tagad emocijās viss ir traki, bet Tu neesi tāda līmeņa treneris.. Atkāpies, atzīsti, ka nepavilki līmeni un pazūdi...
Brīnums, ka dēlu neatvilka uz pēdējo spēli... Milzīga rūgtuma sajūta iekšā.. parasti nevienu nenolieku, bet tagad milzīga sajūta, ka Vecais nepavelkot līmeni izčakarēja visu Bagija sēklu....

  +7 [+] [-]

, 2019-02-26 00:23, pirms 5 gadiem
iemesls tātad skaidrs un man interesē viens jautājums:
- vai FIBA vadības vēlēšanās mūsu LBS vīri balsoja par esošo FIBA vadību?

  +8 [+] [-]

, 2019-02-26 00:24, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: iemesls tātad skaidrs un man interesē viens jautājums:
- vai FIBA vadības vēlēšanās mūsu LBS vīri balsoja par esošo FIBA vadību?
Tu vēl jautā?

  +5 [+] [-]

, 2019-02-26 00:29, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu vēl jautā?
es zinu, bet publiski šo īsti neredzu.

vienkārši viss kopā liecina par šauru domāšanu, nespēj pārredzēt "laukumu" kopumā un ilgtermiņā .. kas neko labu nesola arī nākotnei

  +7 [+] [-]

, 2019-02-26 00:29, pirms 5 gadiem
Parādās Vecā taktika - gan jau EL čaļi izvilks...
Dairis visu sezonu vājš, bet šo tik baro.
Zaķi vispār nepaņem.
Vai tad sava čomaka Bagija kļūdu no EČ nevar paņemt prātā, kur pret SLO bija beigas, tiklīdz KP un Meiers sapelnīja piženes.

 +14 [+] [-]

, 2019-02-26 00:38, pirms 5 gadiem
Nu nebija te spēlētāju meistarības potenciāla problēma. Te vajadzēja atlasīties uz PK un viss. Treneris bij līmeni zem spēlētājiem. Pa liels kumoss priekš Arņa šitais bij. Bet nu te izskatās, ka vadībai viss ir ok...nepaveicās...

  +3 [+] [-]

, 2019-02-26 00:41, pirms 5 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu nebija te spēlētāju meistarības potenciāla problēma. Te vajadzēja atlasīties uz PK un viss. Treneris bij līmeni zem spēlētājiem. Pa liels kumoss priekš Arņa šitais bij. Bet nu te izskatās, ka vadībai viss ir ok...nepaveicās...
Kāpēc lai kāds atstātu savas siltās vietas?

  +2 [+] [-]

, 2019-02-26 00:43, pirms 5 gadiem
Ja jau ar Eirolīgas večiem gandrīz tikai uzvaras, kāpēc pret Spāniju nespēlēja vismaz trīs no viņiem, vismaz divi??? te sēdēja uz beņķa ilgi, tur dabūtu izspēlēties un atnestu uzvaru, bet te varētu šķēle ar Blūmu savu pienesumu dot, Zaķis...

  +7 [+] [-]

, 2019-02-26 00:44, pirms 5 gadiem
Tak bija skaidrs, ka Spāniju neuzvarot, tikt uz ķīnu ir super sarežģīti, bet mūsu basketbola vadība to nespēja nokārtot diemžēl...

  +3 [+] [-]

, 2019-02-26 00:44, pirms 5 gadiem
Bija labi, bet mērķis nav izpildīts. Vecvagaram jāatkāpjas!

     [+] [-]

, 2019-02-26 00:44, pirms 5 gadiem
Cik paredzams rezultāts, pretinieks nospēlēja tieši tik, cik tam vajadzēja. Tak izmetiet to basi pa logu ārā. Cik var šādas izšķirošas spēles skatīties????? Gadu no gada, no turnīra uz turnīru, galotnē pa muguru!!!! Zeme!!!!!
1 2 3 4 5 6 182 komentāri