Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā zināmas 29 no 32 dalībniecēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules kausā zināmas 29 no 32 dalībniecēm
Japānas izlase. Foto: FIBA

2019. gada Pasaules kauss basketbolā augusta beigās norisināsies Ķīnā. Šobrīd zināmas 29 no 32 dalībniecēm. Divas nezināmās jānoskaidro Amerikas kvalifikācijā, bet vienu ceļazīmi šovakar izspēlēs Latvijas un Melnkalnes valstsvienības.

Vakar par pēdējo Āfrikas komandu, kas kvalificējusies Pasaules kausam, kļuva Kotdivuāra, kas savā laukumā ar 69:49 pieveica Mali. Laukuma saimniekiem bija nepieciešama uzvara ar vismaz 13 punktu pārsvaru, lai labāko trešo vietu neklātienes sacensībās uzvarētu Kamerūnu, kurai bija identiska bilance – septiņas uzvaras un pieci zaudējumi.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Suleimans Diabatē, kurš realizēja četrus no sešiem tālmetieniem un guva 16 punktus. Kotdivuāra iepriekšējo reizi Pasaules kausā piedalījās 2010. gadā, kad turnīrs notika Turcijā. Toreiz ceļazīme tika iegūta, pateicoties sudrabam Āfrikas čempionātā.

Āzijā neskaidrību pirms pēdējās kārtas bija vairāk – brīvas bija četras vietas. Tās savāca Japāna (96:48 pret Kataru), Filipīnas (93:75 pret Kazahstānu), Jordānija (86:80 pret Jaunzēlandi) un Irāna (85:74 pret Austrāliju). Savukārt Austrālija, Jaunzēlande un Dienvidkoreja ceļazīmes bija ieguvušas jau iepriekš.

Eiropā pēdējo biļeti izspēlēs Melnkalnes un Latvijas izlases, un mūsējiem nepieciešama uzvara izbraukumā ar vismaz deviņu punktu pārsvaru. Savukārt Amerikas zonā brīvas ir divas vietas, tādējādi būs viena liekā komanda (Puertoriko, Urugvaja un Dominikāna).

Savā starpā tiksies Urugvaja un Puertoriko, un uzvarētāja brauks uz Pasaules kausu. Tiesa, Puertoriko var iegūt ceļazīmi arī zaudējuma gadījumā – ja Dominikāna zaudēs Brazīlijai un Puertoriko būs labāka punktu starpība nekā Dominikānai (Dominikānai tā šobrīd ir +66, Puertoriko +24). Ja Dominikāna uzvarēs Brazīliju, tad uz Pasaules kausu brauks tā, kā arī Puertoriko un Urugvajas mača uzvarētāja.

Pasaules kausa dalībnieces

ZonaKomandas
RīkotājaĶīna
Āfrika (5/5)Angola; Kotdivuāra; Nigērija; Senegāla; Tunisija
Amerika (5/7)Argentīna; Brazīlija; Kanāda; ASV; Venecuēla
Āzija (7/7)Austrālija; Irāna; Japanā; Jordānija; Dienvidkoreja; Jaunzēlande; Filipīnas
Eiropa (11/12)Čehija; Francija; Vācija; Grieķija; Itālija; Lietuva; Polija; Krievija; Serbija; Spānija; Turcija

     [+] [-]

, 2019-02-25 18:01, pirms 5 gadiem
Japāna pasaules kausā šausmas...... žēl ka Eiropā tik augsts un līdzvertīgs meistarības līmenis ka netiek daudzas labas izlases uz kausu, bet āzijas basketbols ir krietni zemāk kā eiropas, tur tikai Ķīna, Austrālija un Filipīnas ir saucamas par pasaules kausa izlasēm, pārējas izlases ir parodijas, daudzi ganjau iebildīs, bet tā tas ir...... Dievs dod, lai Latvija tiktu uz pasaules kausu, 99,9% ka tur bez uzvaras nepaliksim ja tiksimies tur ar āzisjas izlasi kādu un mošk āfrikas, izņemot Nigēriju kas ir gana stipra un no āzisjas Ķīna un Austrālija.....Bet jā, lai Dieviņš dod mums to laimi tikt uz Pasaules kausu, turam īkšķus šovakar 20:00 pa tv6 vai arī TvPlay