Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Adomaitim palīdzēs leģendārais Šiškausks, Izraēla spēlēs pret trīs Latvijas pretiniecēm

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Adomaitim palīdzēs leģendārais Šiškausks, Izraēla spēlēs pret trīs Latvijas pretiniecēm
Ramūns Šiškausks: četri Eirolīgas fināli (2007, 2008, 2009, 2012), divi tituli ar "Panathinaikos" un CSKA
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas un Lietuvas vīriešu basketbola valstsvienības februāra pēdējā nedēļā atklāja gatavošanās plānus 2017. gada Eiropas čempionātam.

Izraēlas basketbola federācijas pārstāvji 2016. gada 28. oktobrī preses konferencē Kauņā paziņoja, ka izvēlas Lietuvu par “EuroBasket 2017” partneri. Abas komandas B grupā Telavivā sacentīsies pret Vāciju, Gruziju, Itāliju un Ukrainu.

Pirmdien, 20. februārī, izraēlieši iepazīstināja ar sagatavošanās plānu. Treniņnometne sāksies 18. jūlijā, bet pirms finālturnīra komanda tiksies ar trīs Latvijas pretiniecēm – Krieviju (Sanktpēterburgā), Turciju (Telavivā) un Lielbritāniju (Polijā).

Pārbaudes spēļu maratons sāksies 28.-29. jūlijā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, kur izraēlieši aizvadīs divas spēles pret laukuma saimniekiem. Pirmais pārbaudes turnīrs paredzēts Sanktpēterburgā, sacenšoties pret Krieviju un Somiju.

Turpinājumā sekos viena pārbaudes spēle Ungārijā un vēl divi turnīri – no 17. līdz 20. augustam izraēlieši Telavivas arēnā uzņems Turciju un Slovēniju, bet nākamajā nedēļā Polijā mērosies spēkiem ar laukuma saimniekiem, Ungāriju un Lielbritāniju.

Lietuvas valstsvienība sagatavošanās laikā aizvadīs treniņnometnes tradicionālajās bāzes vietās Palangā (21. jūlijs – 3. augusts) un Kauņā (7.-28. augusts). Paredzētas deviņas pārbaudes spēles, tai skaitā piecas cīņas Klaipēdā, Kauņā, Šauļos un Viļņā.

Vispirms lietuvieši 4.-5. augustā Klaipēdā rīkos četru komandu turnīru ar Latvijas, Polijas un Gruzijas piedalīšanos. Sekos viesošanās Francijas pilsētā Orleānā, 9.-10. augustā tiekoties ar Horvātiju un laukuma saimniekiem.

Piecas dienas vēlāk, 15. augustā, lietuvieši Kauņā vēlreiz mērosies spēkiem ar Franciju. Nākamā pārbaude ieplānota 18.-19. augustā Rīgā, tiekoties ar Rumāniju un Latviju. Sagatavošanās procesu noslēgs spēles pret Islandi (23. augustā Šauļos) un Latvijas pretinieci Beļģiju (25. augustā Viļņā).

Galvenajam trenerim Daiņum Adomaitim palīdzēs divkārtējais Eirolīgas čempions (Panathinaikos 2007, CSKA 2008) un 2003. gada Eiropas čempions Ramūns Šiškausks. Aizsargs-uzbrucējs 2014. gada 16. maijā tika nosaukts par Eirolīgas basketbola leģendu.

Eiropas čempionāts čempionāts notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim Helsinkos, Kluža Napokā, Stambulā un Telavivā. Katras grupas četras spēcīgākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm Stambulā.

Izmantotie resursi:
Israel to face Turkey, Slovenia and Russia in...
Lietuvos rinktinė atskleidė planą: tarp...