Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bagatskis: "Svarīgi redzēt, vai vēl varu kaut ko dot Latvijas izlasei"

Bagatskis: "Svarīgi redzēt, vai vēl varu kaut ko dot Latvijas izlasei"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis intervijā žurnālam "Sporta Avīze" dalījies pārdomās par aizvadīto Eiropas čempionāta finālturnīru, kā arī savām pozīcijām pie izlases stūres.

"Spēlē pret Beļģiju man kā trenerim bija sāpīgākais zaudējums karjerā," atzina Bagatskis. "Tajā pašā laikā, es uzskatu, ka čempionāts tika aizvadīts pozitīvi. Tas, ko mēs ieguvām, ko ieguva spēlētāji, ko ieguva treneri un Latvijas izlase kā komanda – tur ir daudz vairāk pozitīvā. Nav jārunā par zaudējumiem. Kā jau es iepriekš teicu, šeit nav futbols, kur var sēdēt aizsardzībā, neielaist nevienus vārtus un dabūt punktu. Šeit tā nav. Brīžiem tomēr ar veselo saprātu saprotu, ka
noticis ir tas, kas noticis, un to nevar mainīt. Dzīve turpinās."

Bagatskis atcerējās izšķirošo turnīra spēli pret Beļģiju: "Basketbols tādā ziņā ir vienkāršs – vari spēlēt cik labi vien gribi aizsardzībā, vari izveidot ļoti labu uzbrukumu, rotēt un darīt visas tās lietas, par ko mēs tikko runājām, bet – ja nevari dabūt bumbu grozā... Ir tādas dienas. Negribu teikt, ka tā bija kāda psiholoģiska problēma – ne­sagatavošanās spēlei. Tā bija kārtējā spēle, jauna diena, tikai cits pretinieks. Tikpat labi mums šādi metieni varēja krist garām gro­zam pret Melnkalni, Bosniju. Tad mēs nekur nebūtu tikuši. Esmu to pārdomājis no visām pusēm. Es tiešām uztrauktos spēlē pret Beļģi­ju, ja mums būt maz brīvu metienu uzbruku­mā, mēs pie tiem netiktu. Vai – ja beļģi mums pēkšņi iemestu 80 un vairāk punktu. Grūti ir meklēt mūsu vājumu vai to, ka man par kaut ko būtu ļoti jāuztraucas vai kardināli jāmai­na – tā taču nebija."

Iekļūšana ceturtdaļfinālā ļautu cīnīties arī par vietu nākamā gada Pasaules kausā, un Bagatskis atzīst, ka tāds mērķis komandā bijis: "Es esmu pārliecināts, ka visi zināja, kas ir jāizdara, lai tiktu uz pasaules čempionātu. Mēs, protams, plānojām, ka tur varam būt. Bet tagad – varbūt tas ir garām, varbūt vēl varam dabūt brīvbiļeti "wild card", ja tā va­ram teikt, un tiekam caur kvalifikāciju. Pro­tams, tas bija mērķis, ko mēs sev uzstādījām. Mēs gan to neizvirzījām publiski, bet paši sev. Man bija tāda pārliecība, ka mēs varam tur tikt.[..] Tas, kas man patīk – it kā mēs izdarījām lielu darbu, bet mēs visi esam neapmierināti ar to. Tas parāda, ka mums, komandai, ir ambīcijas. Pēc tādiem zaudējumiem, kad esi uz ceļiem, ir jāparāda, cik stiprs esi, kā tu pēc tam piecelsies. Ja ar to samierinies un uztver kā likumsakarību...Bet es esmu pārliecināts, ka mēs kļūsim tikai stiprāki. Tikai un vienīgi stiprāki."

"Man ir svarīgi redzēt, vai es vēl varu kaut ko dot Latvijas izlasei. Un vēl ir svarīgi, vai LBS man vispār piedāvās
jaunu līgumu. Es vēl gribu mierīgi padomāt par to. Un vajadzētu padomāt arī par to, kā mēs varam izlasi pastiprināt, jo ir pozīcijas, kur mēs tomēr krītam iekšā, tas bija redzams arī šajā EČ," par savu nākotni Latvijas valstsvienībā sprieda treneris.

Interviju ar Ainaru Bagatski var izlasīt jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.


Slēpts komentārs: bullzeye
, 2013-09-24 15:06, pirms 11 gadiem
bullzeye rakstīja: Visu cieņu Bagatskim, bet es par Štelmaheru!!
Man gan liekas, lai Bagijs novada izlasi vēl 2 gadus un tad pie stūres jālaiž štelmis vai kāds cits.
, 2013-09-24 15:28, pirms 11 gadiem
Kam negadās vienu spēli zaudēt. Nuu nekrita un viss. Lai Bagijs vēl 2 gadus atstrādā, tad jau manīs kas un kā. Pirms 2 gadiem bija jaunieši un Blūms, tagad jau pieredzējušāka izlase, bet vēl 2 gadi un mums var nospīdēt .... Veiksmi!
, 2013-09-24 15:37, pirms 11 gadiem
bullzeye rakstīja: Visu cieņu Bagatskim, bet es par Štelmaheru!!
kāpēc?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-24 15:51, pirms 11 gadiem
Buhatajs_v1 rakstīja: Man gan liekas, lai Bagijs novada izlasi vēl 2 gadus un tad pie stūres jālaiž štelmis vai kāds cits.
Nevis 2 gadi, bet gan atkarībā no rezultāta, ja progress turpināsies un tiksim top8, kāpēc lai Bagijs nepaliek kaut vai 4 gadus?
, 2013-09-24 16:17, pirms 11 gadiem
Pret Beļģiju bija pretīgi skatīties, ka uz laukuma spēletāji bija ar tādu pohuyu un nekādas atdeves, pat ne meginājumi kautko darīt (Bagija kļūda).Visu laiku tās pašas kļūdas. Tikai meta tupos trīņus, ja nekrīt, tad maini taktiku!! Bet nē, uzmest vajag. Bieži pamanīju, ka saspēles vadītājs nogaida kamēr paliek kadas 8sekundes un tad tikai kautko bezcerībā megina izdarīt (visbiežak samocīts metiens, vai tupa piespēle iekšā) vēl tās daudzās pazaudētās bumbas. Nedrīkst attaisnoties ka nekrīta, cik ilgi var paļauties uz trīņiem ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-24 17:36, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Bagijam vēl jāpaliek - viņš izveidoja šo komandu, būtu pelnījis vēl kādu čempi uzspēlēt. Nav jau "Tagad vai nekad", izņemot, protams, dažus cilvēkus, komanda taču vēl ir jauna un vēl daudz kas priekšā. Ja tur vidējais vecums būtu 30 gadi vai vairāk un puse komanda pateiktu, ka pēdējais čempis, tad cita lieta - lai nāk kāds cits vietā un taisa rebuildu.
, 2013-09-24 17:52, pirms 11 gadiem
ko ar tiem treneriem njemaas treneris ir 10% no komandas! speleetaaji izshkjir visu!
, 2013-09-24 18:03, pirms 11 gadiem
Kopumā komanda un Bagatskis ir progresējuši. Čempionāts uz 3/4 pēc 5 balvu sistēmas. Negatīvi tas, ka pat vēl tagad Bagatskis neredz savas kļūdas izšķirošajā spēlē (kļūda jau sākās mačā ar frančiem!!!). Vai var progresēt objektīvi neizanalizējot savu darbību (un bezdarbību mačā ar Beļģiju!!!) Vai šo maču Bagatskis vispār vadīja??? Kāpēc, redzot, ka nekrīt truļi, nemainīja spēles stilu, atļāva puļīt, nesakarā shēmas zīmēja, kur vajadzēja vienkārši džekus nomierināt un, ņemot vērā beļģu 3 piez jau 1 min 30 sek laikā , vienkārši uzspiest ar caurgājieniem uz apakšu, piezīmes nemotivētiem pretiniekiem likt pelnīt??? Kā progresēs, ja savas kļūdas neredz? Vai tie ir Bagatska griesti? Ja sapratīs un izanalizēs, tad vajadzētu ļaut vēl progresēt, ja viss OK, tad labāk citu meklēt.
, 2013-09-24 18:05, pirms 11 gadiem
chubaki rakstīja: ko ar tiem treneriem njemaas treneris ir 10% no komandas! speleetaaji izshkjir visu!
Treneris, sevišķi Latvijā, ir 90%. ASV treneris ir mazāk par 5%. Bet mēs neesam ASV.
, 2013-09-24 20:43, pirms 11 gadiem
Nav svarīgi kurš būs galvenais treneris, BET ES ĻOTI GRIBĒTU REDZĒT KĀRLI MUIŽNIEKU LATVIJAS IZLASES TRENERU ŠTĀBĀ!
, 2013-09-24 21:49, pirms 11 gadiem
Pagaidām redzu 2 variantus - Bagatskis vai Muižnieks. Viņi ir pašlaik viennozīmīgi visaugstākās klases LV treneri, manuprāt. Abi ir parādījuši labu sniegumu ar izlasi ierobežotu spēlētaju resursu apstākļos un abi ir moderni, domājoši treneri. Ar laiku varētu nākt arī Štelmahers vai Štālbergs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-25 01:40, pirms 11 gadiem
Bagatskis daudzas lietas pareizi saprot un runā par tām, bet arī mani dara bažīgu tas, ka viņš zaudējumu pret beļģiem grib norakstīt uz bumbas "nekrišanu" grozā. Nē, nē un vēlreiz nē. "Nekrišana" bija viens no ļoti būtiskiem faktoriem, bet ar to nav viss pateikts. Ir jābūt vairākiem variantiem kā spēlēt pret katru konkrētu pretinieku - atkarībā no tā vai esam vadībā vai iedzinējos.
Pret beļģiem nenotika spēles analīze spēles laikā!!! Kļūdu skaits bija milzīgs ne tikai metienos, bet arī piespēlēs. Gandrīz netika izmantotas beļģu vājības. Vēl tagad manas smadzenes atsakās pieņemt un sagremot to, kas notika tajā spēlē. Kļūdu analīzei ir jābūt...
Bet par to, ka Bagatskis ir pelnījis turpināt darbu ar izlasi par to šaubu nav. Tikai viņam pašam ir jāizlemj vai viņš to var un grib. Kopā ar Štālbergu un Vecvagaru cerams viņi līdz galam novedīs iesākto darbu.
, 2013-09-25 09:16, pirms 11 gadiem
Vai Bagatskim jāpaliek, lai spriež kompetentas personas. Šķiet, ka viņš ir perespektīvs treneris! Bet zaudējums Beļģijai pirmkārt ir uz viņa sirdsapziņas. Jā, reizēm viņš spēlētājiem aizrādīja, ka nevajag briesmīgi steigties ar mešanu. Bet spēlētāji to neņēma galvā un tik lidināja bieži pavisam nesagatavotus metienus. Vispār Latvijas veiksmi galvenokārt noteica veiksme trīnīšos, ja tie krita, tad uzvarēt varēja jebkuru, ja nekrita varēja zaudēt jebkuram, kā piemēram Beļģijai. Bagatskis uzskata , ka viņš nekad nekļūdās, nešaubās, to viņš pats atzinis intervijā. Kļūda bija arī šaurais spēlētāju loks sagatavošanas ciklā. Par Jāni Bērziņu. Ja viņu marinēja uz soliņa, vai bija jēga ņemt uz čempionātu? Traumu vēl dabūja Bērzs un ar Beļģiju faktiski iztrūka divi spēlētāji. Ja tik briesmīgi nepatika Kambala(kaut pats Bagatskis nav spējis atbildēt kāpēc), tad varēja paņemt Zaķi, jo centru trūkums bija jūtams. Kas būs pēc diviem gadiem grūti pateikt. Varbūt tā būs pa pusei cita komanda, ar vairākiem citiem spēlētājiem. Bet ši modeļa komandai lielā izdevība bija šis čempionāts un šī izdevība tika palaista garām. Kā teica Dairis Bertāns viņš nezin, vai vispār kādreiz to spēs sagremot. Ja runājam, ka Latvijai bija briesmīgi smaga grupa, tad pajautāšu, ja nākamreiz Latvijai trāpītos šī čempionāta neveiksmnieki- Krievija, Grieķija, Turcija, Izraēla, Vācija - vai tad tāda grupa būtu vieglāka, kaut šoreiz viņi palika aiz Latvijas?
, 2013-09-25 09:50, pirms 11 gadiem
Bagatskis ir audzis kā treneris kopā ar izlasi. Ir progresējusi visa sistēma. Aug arī citi treneri - drīz būs reāla kokurence uz izlases trenera vietu. Tīri cilvēciski Bagatskim ir grūti tagad atteikties no šī sevis izveidotā projekta.
, 2013-09-25 10:30, pirms 11 gadiem
Nevar teikt, ka Latvijā kādreiz bijis treneru trūkums. Tagad salīdzinoši jaunie Bagatskis, Štelmahers, Galvanovskis, Štālbergs, nedaudz vecākie Muižnieks,Krūmiņš, Zvirgzdiņš, Vētra, vnu jau seniors Krauliņš, vēl snākos laikos Valdmanis, Altbergs, Raubens, Pētersons, Krauklis.
Vēl jau ir Valdis Valters, gan daudzu ļoti kritizēts un nievāts. Bet , manuprāt, viņš ir visu laiku labākais Latvijas basketbolists, kurš ir izaudzinājis arī divus dēlus-starptautiskas klases spēlētājus. Nepatīk raksturi? Daudziem labiem sportistiem raksturi ir sarežģīti un reizēm arī disciplīna nav nevainojama.
, 2013-09-25 10:47, pirms 11 gadiem
Piekrītu šoreiz Namejam tajā ziņā, ja būs labi rezultāti nākotnē, tad Bagatskis var strādāt kaut 4,8 vai pat 10 un vairāk gadu. Pagaidām ir tikai cerības, ka nākotnē varam sasniegt kaut ko vairāk. Latvija tomēr ir basketbola valsts , ar bagātām tradīcijām un teicamiem sasniegumiem pagātnē un apmierināties un gavilēt par vietām desmitnieka beigās vai vēl tālāk nav nopietni.
Nenoniecinot Bagatska trenera spējas, viņš jau šo labo spēlētāju izaugsmē nav roku pielicis, viņa Budevilnikā mazliet paspēlēja Kuksiks, tagad Stēlnieks. Protams sagatavošanās posmā - mēnesi- pusotra koptreniņi notiek, bet tā ir vairāk kopdarbības noslīpēšana, fiziskās formas forsēšana. Galvenais jau ir spēlētāju atlase un spēja turēt grožos un atrast pareizos risinājumus čempionāta gaitā.
Cerams, ka nākotnē progresēs un nāks klāt centri Porziņģis, Pasečniks, Šmits, Dāvis Bertāns, jaunais Vecvagars, Žvīgurs, Siliņš, bet tā jau būs cita paaudze un cita komanda, kurai no šis izlases būs palikuši pāris varbūt tikai puse. Labi būtu, ja Bagatskis savu trenera talantu liktu lietā Latvijā un vismaz daļu no šiem jauniem talantiem ņemtu savā paspārnē kādā Latvijas komandā. Tā tad arī būtu īstā mēraukla viņa spēju novērtēšanā.
, 2013-09-25 14:52, pirms 11 gadiem
balts rakstīja: Kopumā komanda un Bagatskis ir progresējuši. Čempionāts uz 3/4 pēc 5 balvu sistēmas. Negatīvi tas, ka pat vēl tagad Bagatskis neredz savas kļūdas izšķirošajā spēlē (kļūda jau sākās mačā ar frančiem!!!). Vai var progresēt objektīvi neizanalizējot savu darbību (un bezdarbību mačā ar Beļģiju!!!) Vai šo maču Bagatskis vispār vadīja??? Kāpēc, redzot, ka nekrīt truļi, nemainīja spēles stilu, atļāva puļīt, nesakarā shēmas zīmēja, kur vajadzēja vienkārši džekus nomierināt un, ņemot vērā beļģu 3 piez jau 1 min 30 sek laikā , vienkārši uzspiest ar caurgājieniem uz apakšu, piezīmes nemotivētiem pretiniekiem likt pelnīt??? Kā progresēs, ja savas kļūdas neredz? Vai tie ir Bagatska griesti? Ja sapratīs un izanalizēs, tad vajadzētu ļaut vēl progresēt, ja viss OK, tad labāk citu meklēt.
un kas tu domaa, ka Bagatskis to speli atkartojumaa nav noskatijies jau vismaz 5as reizes un nesaprot kas par kludam bija???!!!
Ne jau vins pec cempja uzreiz atkorkeja alu, uzlika kajas uz blukisa un skatijas Dinamo speles. Protams, ka vins zin gan savas, gan speletaju kludas. Bet c'mon nav tada diena, kad nekrit 3 punktnieki pilnigi visiem - nu nav.... Taa nebija tikai trennera vaina - shemas bija pareizas un izspeles arii (neba jau viens cilveks tos 3 puntniekus laadeeja), un vini bija izspeleti lidz galam, taa lai ir brivi un viegli butu mest, bet nekaa... tu gribi teikt ka pilnigi brivs neiemest 3 pt metiens ir trennera vaina???? Vins komandu netrennee visu gadu un sezonu no sezonas, bet gan paris menesus gadaa... nav vina vaina ka rokas isas un kajas nevieklas, ka nevar iemest brivu metienu. Protams, jaa tagad jau visi gudri un prot nolikt kaa pagadaas, bet tapec jau nevajag domat, ka Bagatskis neredz ne savas ne speletaju kludas. absurds. Spele notiek uzreiz un ne vienmer sanak izdarit pilnigi pareizos lemumus ne trennerim, ne speletajiem.. ja kludas 5-8 personas komandaa reizee, tad tas arii bija rezultats. + eiropas cempii nemotiveetu pretinieku nav, un tiem pasiem belgiem arii bija svarigak palikt pec iespejas augstakaa vietaa. Tu laikam esi viens no tiem Briseles dedzinatajiem pec maca, kas uzskata, ka vini bija tik nemotiveti, ka vineim vajadzeja atlaut mums vinnet.
, 2013-09-25 14:56, pirms 11 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Piekrītu šoreiz Namejam tajā ziņā, ja būs labi rezultāti nākotnē, tad Bagatskis var strādāt kaut 4,8 vai pat 10 un vairāk gadu. Pagaidām ir tikai cerības, ka nākotnē varam sasniegt kaut ko vairāk. Latvija tomēr ir basketbola valsts , ar bagātām tradīcijām un teicamiem sasniegumiem pagātnē un apmierināties un gavilēt par vietām desmitnieka beigās vai vēl tālāk nav nopietni.
Nenoniecinot Bagatska trenera spējas, viņš jau šo labo spēlētāju izaugsmē nav roku pielicis, viņa Budevilnikā mazliet paspēlēja Kuksiks, tagad Stēlnieks. Protams sagatavošanās posmā - mēnesi- pusotra koptreniņi notiek, bet tā ir vairāk kopdarbības noslīpēšana, fiziskās formas forsēšana. Galvenais jau ir spēlētāju atlase un spēja turēt grožos un atrast pareizos risinājumus čempionāta gaitā.
Cerams, ka nākotnē progresēs un nāks klāt centri Porziņģis, Pasečniks, Šmits, Dāvis Bertāns, jaunais Vecvagars, Žvīgurs, Siliņš, bet tā jau būs cita paaudze un cita komanda, kurai no šis izlases būs palikuši pāris varbūt tikai puse. Labi būtu, ja Bagatskis savu trenera talantu liktu lietā Latvijā un vismaz daļu no šiem jauniem talantiem ņemtu savā paspārnē kādā Latvijas komandā. Tā tad arī būtu īstā mēraukla viņa spēju novērtēšanā.
pilnigs absurds arii. Latvijaa, konkreti kuraa klubaa tu gribetu, lai vins stradaa?? Valmieraa??? kas tavuprat trennerim nav jaaug? 200 reizu labak ir, ka vins trenne augstas klases klubu, kas cinas par augstakajiem apbalvojumiem eiropaaa. Ne vina darbs ir audzinat talantus... vina darbs ir salikt kopaa to, kas izaug... ja vins gribetu nodarboties ar talantu skolosanu Latvijaa, tad taa arii daritu un vaditu liepajas jaunatnes skolu.. Bet tagad ir loti labi, ka vins vada augstus klubus ar ambizioziem speletajiem. Ir jau piesaistijis sev divus latviesus, nevar tak formet latviesu klubu Ukrainaa, neviens to nepielaus.
, 2013-09-25 19:00, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: un kas tu domaa, ka Bagatskis to speli atkartojumaa nav noskatijies jau vismaz 5as reizes un nesaprot kas par kludam bija???!!!
Ne jau vins pec cempja uzreiz atkorkeja alu, uzlika kajas uz blukisa un skatijas Dinamo speles. Protams, ka vins zin gan savas, gan speletaju kludas. Bet c'mon nav tada diena, kad nekrit 3 punktnieki pilnigi visiem - nu nav.... Taa nebija tikai trennera vaina - shemas bija pareizas un izspeles arii (neba jau viens cilveks tos 3 puntniekus laadeeja), un vini bija izspeleti lidz galam, taa lai ir brivi un viegli butu mest, bet nekaa... tu gribi teikt ka pilnigi brivs neiemest 3 pt metiens ir trennera vaina???? Vins komandu netrennee visu gadu un sezonu no sezonas, bet gan paris menesus gadaa... nav vina vaina ka rokas isas un kajas nevieklas, ka nevar iemest brivu metienu. Protams, jaa tagad jau visi gudri un prot nolikt kaa pagadaas, bet tapec jau nevajag domat, ka Bagatskis neredz ne savas ne speletaju kludas. absurds. Spele notiek uzreiz un ne vienmer sanak izdarit pilnigi pareizos lemumus ne trennerim, ne speletajiem.. ja kludas 5-8 personas komandaa reizee, tad tas arii bija rezultats. + eiropas cempii nemotiveetu pretinieku nav, un tiem pasiem belgiem arii bija svarigak palikt pec iespejas augstakaa vietaa. Tu laikam esi viens no tiem Briseles dedzinatajiem pec maca, kas uzskata, ka vini bija tik nemotiveti, ka vineim vajadzeja atlaut mums vinnet.
Tu spēli vispār redzēji??? No baša ko saproti???Piem. Bertāns pārdriblē un pūš no 9 m? Pretiniekam 4 piez., kāda jēga??? Blūms, Janičenoks, tie bija sagatvoti metieni?? Ko Baqatskis stāstīja min pārtraukumos dzirdēji? Galīgs sviests!!! Bagatska interviju lasīji??? Viņš kaut vienu savu kļūdu redz?
, 2013-09-26 09:38, pirms 11 gadiem
Jā, škiet Bagatskis jau sevi iedomājies par basketbola supertreneri, kurš nekad nekļūdās. Tas var piebremzēt viņa izaugsmi. Bet par sasniegumiem- vēl jau nekas būtisks nav sasniegts, netika pat izmantoti ļoti labvēlīgie apstākļi ,lai tiktu ceturtdaļfinālā un iespējams arī uz pasaules čempionātu, kurā būtu iespēja pacīnīties par labu vietu, jo pasaules čempionātā, ievērojot ģeogrāfisko principu, spēlē arī vairākas viduvējas komandas.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.