Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lucis: "Universiāde ir kā mazā olimpiāde"

Andrejs Siliņš

Lucis: "Universiāde ir kā mazā olimpiāde"
Oskars Lucis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Tiesāju arī Somijas un Norvēģijas maču un, tā kā abas ir kaimiņvalstis, laukumā spēlētāji gandrīz reāli kāvās," pēc pirmajām trim spēļu dienām vīriešu basketbola turnīrā Pasaules Universiādē Taivānā sacīja Latvijas tiesnesis Oskars Lucis, kurš pirmo reizi karjerā nozīmēts apkalpot šādu turnīru.

"Jau marta mēnesī FIBA mani nozīmēja dalībai šajā turnīrā. Bija jāaizpilda dažādas programmas un anketas, lai sakārtotu dokumentus un uz šejieni varētu atbraukt. Pirmo reizi manā 14 gadus ilgajā FIBA kategorijas tiesneša karjerā esmu nozīmēts uz Pasaules Universiādi. Šī ir kā tāda mazā olimpiāde. Te ir sabraukuši ļoti daudz tiesneši no 40 valstīm un visiem kontinentiem," Oskars neslēpa gandarījumu par piedalīšanos šajā pasākumā.

Universiādē piedalās visu kontinentu valstu komandas, un Lucis atzīst, ka tiesāt vienības, kas nāk ne no Eiropas, ir citādāk: "Lai gan visi studenti spēlē līdzīgi - ātri skrien un ātri met, spēlē agresīvi un ļoti aktīvi. Ir ļoti daudz dažādu interesantu spēles situāciju, kas prasa milzīgu koncentrēšanos visu 40 minūšu garumā."

Latvijas tiesnesim tika uzticēta atklāšanas spēle lielākajā arēnā starp ASV un Argentīnas komandām. "Bija aptuveni desmit tūkstoši skatītāju, no tribīnēm nāca fantastisks atbalsts, ASV komanda demonstrēja lielisku basketbolu, bet Argentīna centās neatpalikt," atcerējās Lucis. "Vakar tiesāju Izraēlas un Austrālijas spēli. Bija vairākas nesportiskas piezīmes, jo komandas spēlēja agresīvi. Iepriekš tiesāju arī Somijas un Norvēģijas maču un, tā kā abas ir kaimiņvalstis, laukumā spēlētāji gandrīz reāli kāvās. Instruktors pēc mača teica, ka tā bijusi bez maz kā handbola spēle."

Šovakar Lucis rūpēsies par kārtību Kanādas un Japānas spēlē. "Būs atšķirīgs basketbols, bet būs interesanti. Strādāšu kopā ar argentīniešu tiesnesi-dāmu un tiesnesi no Ugandas Āfrikā," sajūsmu neslēpa Oskars, kurš atzina, ka pieticis laika arī atpūtai, lai apskatītu vietējo zooloģisko dārzu.