Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lasenbergs: "Vajadzēja noticēt sev un izmantot savas iespējas"

Andrejs Siliņš

Lasenbergs: "Vajadzēja noticēt sev un izmantot savas iespējas"
Edgars Lasenbergs
Foto: Māris Greidāns

"Tā kā mūsu garie spēlētāji labi nospēlēja iepriekšējos mačus, varbūt ungāri lielāku spiedienu izdarīja uz viņiem. Tas vairāk atraisīja rokas mazajiem, un mēs savus metienus iemetām," pēc uzvaras pār Ungāriju Pasaules Universiādes grupu turnīra priekšpēdējā spēlē sacīja Latvijas studentu basketbola izlases aizsargs Edgars Lasenbergs.

"Pirms pēdējās ceturtdaļas treneris neteica neko īpaši citādāku kā pirms visām citām. Vienkārši mums pašiem vajadzēja noticēt sev, saprast to, ka esam labāki par pretiniekiem un izmantot savas iespējas, ko neizdarījām visas spēles garumā līdz šim brīdim," izrāvienu pēdējās ceturtdaļas sākumā komentēja Lasenbergs. "Ja mēs būtu trāpījuši savus metienus otrajā un trešajā ceturtdaļā, iespējams, uz pēdējo ceturtdaļu jau varētu doties ar stabilāku sajūtu, mazliet mierīgāki."

Lasenbergs pēdējā ceturtdaļā guva 12 punktus, vēl astoņus pievienoja cits latviešu aizsargs Kristaps Pļavnieks, tomēr Edgars uzsvēra, ka tas izrietējis no spēles gaitas. "Līdz šim rezultatīvāk bija spēlējuši garie spēlētāji - vienā spēlē vairāk iemet viens, nākamajā - jau kāds cits. Tā kā mūsu garie spēlētāji labi nospēlēja iepriekšējos mačus, varbūt ungāri lielāku spiedienu izdarīja uz viņiem. Tas vairāk atraisīja rokas mazajiem, un mēs savus metienus iemetām."

Šobrīd Latvija B grupā ieņem trešo vietu, bet priekšā esošajai Meksikai, kas šodien pieveica līderi Serbiju, ir tāda pati bilance. Pēdējā spēļu kārtā Latvijai jātiekas ar pēdējā vietā esošo Dienvidkoreju, savukārt meksikāņiem jāspēlē pret Ungāriju.

"Noteikti cīnīsimies par uzvaru," vaicāts, ar kādām domām ies uz pēdējo grupas spēli, atbildēja Lasenbergs. Tiesa, uzreiz sevi izlaboja: "Nevis cīnīsimies, bet vienkārši uzvarēsim! Izdarīsim to, kas atkarīgs no mums un cerēsim uz veiksmi - lai pārējās komandas nospēlētu tā, ka mēs varam tikt ceturtdaļfinālā."

Edgars Lasenbergs pēc uzvaras pār Ungāriju