Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Jāspēlē ātrāk un agresīvāk"

Jānis Pārums

Zvirgzdiņš: "Jāspēlē ātrāk un agresīvāk"
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas sieviešu basketbola izlases bijušais treneris Ainars Zvirgzdiņš sarunā ar basket.lv devis novērtējumu dāmu valstsvienības līdz šim paveiktajam, kā arī minējis lietas, pie kurām vēl vajadzētu piestrādāt.

Treneris uzskata, ka vakardienas spēli bijusi kā mēģinājums pirms grupas izšķirošajiem mačiem, kur noskaidrosies tas, vai Latvijai izdosies iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā: "Šovakar komanda spēlēja ātrāk, lietoja jauktās aizsardzības sistēmas, kas man šķiet simpātiski. Tas nozīmēja, ka tiek gatavotas iestrādes nākamajām pretiniecēm. Ja būs agresivitāte un pārliecība par saviem spēkiem, domāju, ka būs labas spēles gan Izraēlā, gan Rīgā ar Serbiju. Galvenais jautājums: vai spēlētājas ir gatavas tik radikāli mainīt stilu arī pret spēcīgām pretiniecēm. Rumānija tomēr bija klasi vājāka komanda. Īstais rādītājs būs nākamā spēle Izraēlā. Tai būs īpašs psiholoģiskais zemteksts, jo pēc zaudējuma Serbijā arī izraēlietēm ļoti vajadzēs uzvaru. Būs apņēmība, bet būs arī stresiņš. Kura komanda ar to tiks galā veiksmīgāk, tai pavērsies labas izredzes uzvarēt."

Zvirgzdiņš uzskata, ka pirmajās spēlēs basketbolistes bijušas psiholoģiski ļoti pārliecinošas, taču problēma slēpjas tajā, ka spēlētājas ļoti precīzi cenšas izpildīt trenera teikto, kas, iespējams, sasaista komandu. "Tāpēc pazūd laiks un beigās jāizmet nesagatavots metiens," uzsvēra Zvirgzdiņš, piebilstot, ka nepiekrīt viedoklim, ka spēlētājas nav bijušas pietiekami koncentrējušās.

Tāpat Zvirgzdiņš pauda viedokli, ka komandai "neiet labumā lēnā spēle" un jāspēlē ātrs basketbols: "Mums nav tik augstas klases spēlētāju, kuras jebkurā stresa situācijā viens pret vienu iztaisīs spēli. Jāspēlē ātrāk, agresīvāk, ar jauktām aizsardzības sistēmām, kas nes vieglos punktus uzbrukumā. Nevaram spēlēt tikai uz kombinācijām. Arī klubos mūsu spēlētājas, izņemot Guntu, nav tās, kas nosaka rezultātu, un šādā pragmatiskā basketbolā viņām grūti parādīt savas labākās īpašības."

Izmantotie resursi:
basket.lv

  +8 [+] [-]

, 2010-08-24 09:37, pirms 14 gadiem
Zvirgzdiņu par valstsvienības treneri !!!

Tak ,nafig mums tas grieķi vajadzīgs!?

  +7 [+] [-]

, 2010-08-24 09:44, pirms 14 gadiem
Jāpiekrīt, ka garās izspēles mūsējām vēl neiet un tas ir grieķu stils, bet ja nākotnē aizies, tad būs labāk nekā ātrais basis.

Regbist grieķis vismaz neārdās uz meitenēm kā urāls uz sievu!

     [+] [-]

, 2010-08-24 09:55, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Jāpiekrīt, ka garās izspēles mūsējām vēl neiet un tas ir grieķu stils, bet ja nākotnē aizies, tad būs labāk nekā ātrais basis.

Regbist grieķis vismaz neārdās uz meitenēm kā urāls uz sievu!
bet redz, ka neārdās, tā nesaprot un nesanāk, moš meitenes nemaz nemāk savādāk spēlēt, ja kāds nekritizē un nebļauj virsū!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-24 10:01, pirms 14 gadiem
experts - LAT rakstīja: bet redz, ka neārdās, tā nesaprot un nesanāk, moš meitenes nemaz nemāk savādāk spēlēt, ja kāds nekritizē un nebļauj virsū!
Varētu Tev piekrist, manuprāt, kombinācijas pie grieķa ir krietni sarežģītākas, tāpēc arī neizdodas, bet kā jau teicu ilglaicīgākā perspektīvā tas varētu izrādīties mūsu trumpis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-24 10:31, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Varētu Tev piekrist, manuprāt, kombinācijas pie grieķa ir krietni sarežģītākas, tāpēc arī neizdodas, bet kā jau teicu ilglaicīgākā perspektīvā tas varētu izrādīties mūsu trumpis.
ko tad mees dariisim ar to perspektiivo griekju stilu ja netiksim uz finaalturniiru? Mums tak daudzaam meiteneem ir brieduma gadi, jaaspeelee tagad, nevis kaut kaadaa perspektiivaa.... tas ir muusu stilaa visu laiku skatiities perspektiivaa... jaanjem tagad un tuliit, it sevinjshkji meichaam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-24 10:39, pirms 14 gadiem
rabis rakstīja: ko tad mees dariisim ar to perspektiivo griekju stilu ja netiksim uz finaalturniiru? Mums tak daudzaam meiteneem ir brieduma gadi, jaaspeelee tagad, nevis kaut kaadaa perspektiivaa.... tas ir muusu stilaa visu laiku skatiities perspektiivaa... jaanjem tagad un tuliit, it sevinjshkji meichaam!
Dzīve pierāda, ka ātrie varianti bieži vien ir tikai tādas spekulācijas un vienalga piedzīvo fiasko, bet long - term domāšana palīdz nostiprināties un attīstīties!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 10:41, pirms 14 gadiem
arhivs X rakstīja: Vēl pasaki Tagad vai nekad!
es nesaku tagad vai nekad.... bet daudzaam meichaam tieshaam vairs nav daudz palicis izciiniit lielas uzvaras, taa ka tam griekjim beidzot ir jaasaak raadiit savs potenciaals, jo ja netiks taalaak, tad noteikti nepaliks tur kur tagad ir un kaarteejo reizi pieraadiisies Kraulinja vaardi par to ka... NAFIG MUMS VISI TIE LIELIE UN KRUTIE AARZEMJU SPECIAALISTI????

     [+] [-]

, 2010-08-24 10:49, pirms 14 gadiem
gan jau viss aizies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-08-24 12:31, pirms 14 gadiem
arhivs X rakstīja: Vienīgi tāda zvaigzne kā Anete Jēkabsone varētu tik drīz arī neparādīties
ja Niedola biedzot pieradiis pie jaunaas pozicijas. ar gadiem vinja var kljuut diezgan produktiiva

  +6 [+] [-]

, 2010-08-24 13:36, pirms 14 gadiem
Zvirgzdiņam kā trennerim nav te vainas , visu cieņu, bet pret spēlētājām gan viņšizturas ne visai labi, piemēram pret ex latvijas izlases spēlētāju Ievu Tāri , spēles laikā viņu nosaucot dažnedažādos lamu vārdos.. Šaubos vai tā ir pareizā attieksme.

Uzskatu, ka jaunais ārzemju trenneris ir ļoti disciplinēts pret meitenēm. Jauna pieredze nenāk par sliktu !
Lai veicas !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-24 14:02, pirms 14 gadiem
Pēc kāsiena Izraēlai šķiet teicu apmēram to pašu, ko Zvirgzdiņš. Tas gan vairāk bija intuītīvi...
"serso, 2010-08-18 11:38, pirms 6 dienām
+3AtceltZiņot
Neesmu basketbola spečuks, bet man kā lajam "krita" acīs sekojošais:
1) kas tā par taktiku - nekustīgi stāvēt uz perimetra un laist apkārt bumbu? It īpaši, ja pie ūsiņām nav neviena un židietes visur paspēj?
2) kur ir LV izlases ātrums, ātrie uzbrukumi? Kā pusātrajā pāriet pāri centram tā apstājas un gaida partneres... Izskatās jau pēc trenera uzstādījumiem, lai gan pats burkšķ, ka ātro punktu nebija vispār... Vai tad savulaik izdevīgās situācijās "skrien un met" nebija viens no mūsu trumpjiem?
3) Neredzēju, ka tiktu izmantotas garās spēlētājas, ka būtu kaut kādas jēdzīgas kombinācijas caur viņām.Manuprāt Tamane un Kubliņa vispār netiek izmantotas atbilstoši viņu spējām un plusiem.
4) Niedolas stiprā puse - saņemt bumbu pie soda laukuma un iziet cauri līdz gozam arī netika izmantota vispār.
5) Dīvaini bija pie neizšķirta rezultāta turēt laukumā Babkinu, kura regulāri atbildīgos brīžos rupji kļūdās, bet Eglīti palaist laukumā pēdējā minūtē, kad tam vairs nebija jēgas. Zanei tomēr ir lielāka pieredze.
Kopsvailkums - manuprāt grieķis ar savu lēno lēno helēņu basketbola skolu, ilgajām izspēlēm vienkārši noraka spēli - man negribas vainot nevienu no mūsu meitenēm, jo bija grūti atrast kompromisu starp trenera uzstādījumiem un tām lietām, ko viņas māk un ir pieradušas darīt...
Šobrīd izskatās ka treneris grib pilnībā lauzt LV izlases spēles stilu, ka viņš nav iepazinies ar visu mūsu meiteņu stiprajām pusēm vai arī nevēlas / negrib tās izmantot..."

  +1 [+] [-]

, 2010-08-24 14:24, pirms 14 gadiem
Zvirgzdiņš būs vēl pie sieviešu izlases stūres, viss priekša.. šāda līmeņa trenneri LV ir ļoooooti maz

  +2 [+] [-]

, 2010-08-24 14:50, pirms 14 gadiem
Zvirgzdiņam taisnība,bet mums jau tā pieņemts,ka viss vecais bija slikts un ceļam jaunu,neizmantojot nekādus vecos pamatus un pozitīvās pieredzes.
Neviens jau ar varu nespieda treneri pamest izlasi, vajadzēja turpināt,lai cik grūti tad likās...

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 18:42, pirms 14 gadiem
viss, kas notiek, notiek uz labu. Treneris Zvirgzdiņš skatoties uz izlasi no malas redz reālo situāciju basketbolā. 2 gadi un mūsu sieviešu izlasei būs labu labais pašu treneris, protams, kandidātos arī Zvirgzdiņš ar priekšrocībām, utt.
Man jau liekas, ka Gundars Vētra mūsu izlasei būtu ļoti labs treneris, ja tik neaizies to pašu taciņu kā Anete Jēkabsone.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-24 19:41, pirms 14 gadiem
ornel rakstīja: viss, kas notiek, notiek uz labu. Treneris Zvirgzdiņš skatoties uz izlasi no malas redz reālo situāciju basketbolā. 2 gadi un mūsu sieviešu izlasei būs labu labais pašu treneris, protams, kandidātos arī Zvirgzdiņš ar priekšrocībām, utt.
Man jau liekas, ka Gundars Vētra mūsu izlasei būtu ļoti labs treneris, ja tik neaizies to pašu taciņu kā Anete Jēkabsone.
es domāju, ka Gundars labrāt trenētu (un pat pabīdītu citas lietas malā), kad kodols būs no pašreizējā U20. Tas protams pie nosacījuma, ka vismaz puse no šīs komandas vēl spēlēs basi pēc gadiem 4triem. Ainars ar varētu būt, bet ļoti svētīgi būtu, ja viņam uznāktu apgaismība un pārstātu baurot uz skuķiem bez iemesla (uzmanību - es saku "bez iemesla" )