Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Štālbergs: "Gan Štelmahers, gan Mahmuti var nest Latvijai lielas uzvaras"

Andrejs Siliņš

Štālbergs: "Gan Štelmahers, gan Mahmuti var nest Latvijai lielas uzvaras"
Oktajs Mahmuti. Foto: AFP / Scanpix

"Oktajs Mahmuti šobrīd nemeklē klubu jaunajai sezonai. Viņš vēlas iesākt sezonu ar Latvijas izlasi," Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs Sportacentrs.com skaidroja, kāpēc nojukusi Andrea Trinkjēri kandidatūra uz galvenā trenera amatu, kā arī to, kāpēc kā otrs kandidāts līdzās Robertam Štelmaheram izvirzīts turks Oktajs Mahmuti.

"Kopš 6. jūnijā tiku apstiprināts par izlases ģenerālmenedžeri pagājis pusotrs mēnesis. Kopš pirmās dienas kā vienu no prioritātēm bija galvenā trenera izvēle. Tika meklētas kandidatūras starp latviešiem, kur nonācu līdz Roberta Štelmahera kandidatūrai, un ārzemju treneriem, kuriem būtu liela pieredze Eiropas basketbolā, uzvarētāju mentalitāte un cits nepieciešamās īpašības. Treneri, kuri atbilda šādam aprakstam un kuri ir pieejami, visi tika apsināti. Uzsveru - visi!" stāstīja Štālbergs.

"[Andrea] Trinkjēri līdz pēdējam brīdim bija reāls kandidāts, jo tiešām pats gribēja šo darbu. Bijām vienojušies jau par līguma detaļām, tostarp atalgojumu. Tāpat kā ar Štelmaheru. Nebija nekāda pamata uzskatīt, ka Trinkjēri varētu nekandidēt. Diemžēl pēdējā brīdī [Trinkjēri pārstāvētais klubs] "Partizan" uzlika veto, līdz ar to viņš kā kandidāts tika izslēgts," situāciju ar Trinkjēri skaidroja ģenerālmenedžeris.

"Kā jau teicu iepriekš tavā podkāstā, jebkurā situācijā biju gatavs arī šādam pavērsienam, ja kāds atsaka. Kā rezerves variants bija Oktajs Mahmuti. Viņš ir treneris ar ļoti lielu pieredzi Turcijas un Eiropas basketbolā. Ja paskatāmies viņa biogrāfijā, kopējais uzvaru skaits karjerā ir tuvu 70% no aizvadītajām spēlēm. Eirolīgā viņa vadītas komandas uzveikušas daudz grandu ar Maskavas CSKA un Madrides "Real" priekšgalā. Taču pie tā Eirolīgas formāta, kāds tolaik bija, bieži vien palika aiz "Final Four" strīpas. Arī pēdējos gados strādājis veiksmīgi gan ar "Darussafaka", gan "Galatasaray". Jā, nav izcīnītas trofejas, bet komandām bijušas labas uzvaru un zaudējumu bilances, vienmēr bijušas cīņā par godalgām," Mahmuti kandidatūru aizstāvēja Štālbergs.

"Ļoti svarīgi, ka treneris Mahmuti šobrīd nemeklē klubu jaunajai sezonai. Viņš vēlas iesākt sezonu ar Latvijas izlasi. Mahmuti ir gatavs trīs četrus mēnešus dzīvot Latvijā, iepazīt situāciju, kandidātus, skatīties spēles, tikties ar spēlētājiem un treneriem, novadīt seminārus. Tikai tad, ja sezonas laikā pie pirmajām treneru atlaišanām, viņam parādīsies iespēja, tad viņš būtu gatavs doties pie kāda kluba. Tas ir liels pluss šajā situācijā."

"Jā, sanāca izmaiņas pēdējā brīdī pirms valdes sēdes, bet kandidāts tika izvirzīts, tāpat kā Roberts Štelmahers. Valdē bija diskusijas, viedokļi dalījās. Galvenais uzsvars tika likts uz to, ka, lai lēmumu pieņemtu, jāiepazīstas ar turku speciālistu tuvāk. Tika lūgts laiks vēl nedēļa un ceru, ka 1. augustā tiks apstiprināts izlases galvenais treneris, " to, kāpēc treneris netika izvēlēts jau šodien, stāstīja Štālbergs. "Atkārtošos - ir ieguldīts liels darbs, ilgas pārrunas ar speciālistiem, aģentiem, klubu vadībām. Bija kandidāti, kurus neapmierināja finansiālie nosacījumi. Bija treneri, kuri pateica, ka klubu basketbolā viņiem ir pārak laba situācija, lai vispār ietu prasīt savu klubu vadībām iespēju paralēli trenēt izlasi. Treneru loks bija plašs, bet šobrīd uzskatu, ka abi palikušie kandidāti - gan Štelmahers, gan Mahmuti - ir treneri, kuri mums var atnest lielas uzvaras un pacelt Latvijas izlasi citā līmenī."

  +2 [+] [-]

, 2019-07-24 22:23, pirms 5 gadiem
protams, loģisks teksts. neteiks taču, ka līdzekļu pietiek tikai viduvējam trenerim.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-24 22:26, pirms 5 gadiem
Štelmahers nevar nest .. viņš nav galotņu speciālists

  -1 [+] [-]

, 2019-07-24 22:35, pirms 5 gadiem
Mahmuts var!👹

  +1 [+] [-]

, 2019-07-24 23:08, pirms 5 gadiem
Ajj, sāpīgi, ka tā aiziet mūsu labākie talanti bez sasniegumiem ar izlasi.. 5vieta - bravo, bet vai tas bija maksimums..
Slēpts komentārs: Latvis

     [+] [-]

, 2019-07-24 23:43, pirms 5 gadiem
Mums nevajag "lielās" uzvaras. Pietiks ja uzvarēs tos kas jāuzvar un nesačakarēs spēles pret salagām...

  +2 [+] [-]

, 2019-07-24 23:50, pirms 5 gadiem
Latvis rakstīja: es tiešām ceru ka tas viss ir tikai cirks ar to turku, lai būtu vēl viens kandidāts... patīk vai nepatīk tas, nacionalitātei tomēr ir nozīme arī sportā... ja šis joks tiešām īstenotos ar viņa apstiprināšanu, netaisos vairs doties uz arēnu atbalstīt nacionālo vīriešu izlasi nacionālajā sportā ko vadītu kkāds turks, pat ja viņš būtu ļoti labs treneris...
tātad tu liec nacionalitāti priekšā profesionālismam un pieredzei? Izskaidro KĀ tu iedomājies Štelmaheru trenējot Eirolīgas un NBA čaļus, ja viņa lielākais sasniegums ir LBL uzvara ar spēlētajiem no kuriem 90% nav spēlējuši nekur ārpus Latvijas?

  +2 [+] [-]

, 2019-07-25 07:12, pirms 5 gadiem
Kaut kā šaubīgi tas stāsts par Trinkjeri izklausās.
Turks? - CV jau nav slikts, taču tur laika gaitā var izpeldēt kaudze problēmu.
Štelmahers - neapšaubāmi labākais no LV, taču viņam ir izteiktas vājās vietas!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-25 08:13, pirms 5 gadiem
Turks -bet péc bûtîbas serbs,jo dzimis tur.Ko iegûstam,ja ir Mahmuts"Tikai kaut ko jaunu gan izlasei,gan Latvijas treneriem.Domâju,ka turku serbs bûtu veiksmîgs lémums

     [+] [-]

, 2019-07-25 09:50, pirms 5 gadiem
Sākuma pasakiet mums, cik jāmaksā turkam! Un cik prasītu Štelmaheru nolīgt! Vai arī abiem ir vienāda alga solīta? Tad varēsim muldēt komentāros tālāk!

Tā ir ļoti būtiska detaļa, kas pietrūkst rakstā!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 10:06, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Sākuma pasakiet mums, cik jāmaksā turkam! Un cik prasītu Štelmaheru nolīgt! Vai arī abiem ir vienāda alga solīta? Tad varēsim muldēt komentāros tālāk!

Tā ir ļoti būtiska detaļa, kas pietrūkst rakstā!
Vīriešu izlase ir Latvijas basketbola seja, tur taupīt nevajadzētu. Ietaupīt varētu, piemēram, samazinot funkcionāru štatu, komandējumu izmaksas u.c.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-25 10:44, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Vīriešu izlase ir Latvijas basketbola seja, tur taupīt nevajadzētu. Ietaupīt varētu, piemēram, samazinot funkcionāru štatu, komandējumu izmaksas u.c.
Es neprasītu par ietaupījumu, bet par to, ko par konkrētu naudas summu var dot pretī tas, kurš tiek nolīgts par atbilstošu naudu. Lai to zinātu, jāzina sākumā nauda.