Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Itāliešu preses reakcija: Itālijai aizvainojošs nokauts pret Latviju

Itāliešu preses reakcija: Itālijai aizvainojošs nokauts pret Latviju
Ieva Krastiņa spēlē pret Itāliju
Foto: fiba.com

Itālijas vadošie sporta mediji sestdien, 24. jūnijā, pauda neapmierinātību ar Latvijas un Itālijas sieviešu basketbola valstsvienību cīņas iznākumu.

Corriere Dello Sport: Latvija uzvar ekstrēmā cīņā, Itālijā netiek uz 2018. gada pasaules čempionātu
Europeo Femminile, la Lettonia vince in...

"Cecilijai Zandalasini piešķirtā nesportiskā piezīme pēdējās sekundēs ļāva Latvijai uzvarēt ar 68:67 un nodrošināt ceļazīmi uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņu.

Neko darīt. Itālija atvadījās no iespējas piedalīties 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, mazajā pusfinālā par piekto vietu zaudējot Latvijai un tādējādi netika pie spēlēšanas nākamā gada galvenajā FIBA turnīrā.

Sakāve atstāja milzīgu rūgtuma garšu “zilo” (Azzurre – Itālijas iesauka) mutēs. Itālietes atspēlēja deviņu punktu starpību un izvirzījās vadībā ar +1, taču šķietami nevainīga sadursme starp Ceciliju Zandalasini un Aneti Šteinbergu beidzās ar nesportisko piezīmi.

Divdesmit sešus gadus vecā latviete nelika ilgi gaidīt uz labdarības līnijas, divas reizes raidot bumbu grozā un ar to izrādījās pietiekami, lai viņas tautietes nodrošinātu braucienu uz Pasaules kausa izcīņu.

Treneris Andrea Kapobjanko neslēpa sarūgtinājumu, taču vienlaikus slavēja Itālijas sniegumu un meiteņu drosmi. "Aizvadījām teicamu spēli, taču ar to nepietika. Viena apšaubāma epizode nolēma mūs nepelnītam zaudējumam. Manām meitenēm jāpateicas par paveikto no pirmās treniņnometnes dienas un šeit, Eiropas čempionātā. Turnīra gaitā mūs ārpus laukumā skāra daudz likstu un nevarējām tās kontrolēt. Gulēt iešu mierīgs, jo spēlētājas un treneri izdarīja visu iespējamo.""

Repubblica: Itālijai aizvainojošs nokauts pret Latviju, pasaules čempionāts vējā
Basket donne, Europeo: Italia, che beffa. Ko...

""Azzurre" cieta sakāvi ar 67:68, bet beigu rezultātu izšķīra neeksistējoša (inesistente) , nnesportiskā piezīme Zandalasini brīdī, kad līdz spēles beigām palika deviņas sekundes. Itālijas basketbola prezidents Petruki: “Neesam apmierināti ar to, ko redzēja ikviens.” Džordžija Sotana vērsās pie tiesneša: “Es gribu tev pastāstīt, kā jūtos...”

Nav nekādu šaubu, ka pret Ceciliju Zandalasini tika nosvilpta neeksistējoša nesportiskā piezīme, nolemjot Itāliju sakāvei pret Latviju. Rūgtā sakāve liegs Itālijai iespēju kvalificēties 2018. gada pasaules čempionātam. Panākuma gadījumā itālietes piedalītos cīņā par piekto un sesto vietu – abas ir derīgas braucienam uz Pasaules kausa izcīu Spānijā. Itālija pabeigs turnīru ar spēli pret Slovākiju.

“Līdz šim esam bijuši samiernieciski un ļoti klusi, taču skaidrs, ka neesam priecīgi,” teica FIP prezidents Džovanni Petruki (Giovanni Petrucci). “Šodien notika kārtējā neglītā tiesāšanas epizode Eiropā. Sākumā, kad (Kvanitra) Hollingsvorta salauza Lauras Maki (Chicca Macchi) žokli, svilpes spēlē pret Turciju skanēja mums par labu, taču pēdējās sekundēs viss pavērsās otrādi.”

"Šodien notikušo redzēja visi," turpināja Petruki. "Nezinu, vai tiesnesis, kurš cīņas izskaņā nosvilpa piezīmi pret Zandalasini, varēs mierīgi gulēt. Spriežot pēc laukumā redzētā, mēs bijām pilnībā pelnījuši piedalīties Pasaules kausa izcīņā.""

Eurosport Italia: Zandalasini: "Mēs būsim atpakaļ, es apsolu"
Zandalasini: "Torneremo, è una promessa"....

"Pēc neveiksmes pret Latviju spēlē, kurā Itālijas basketbolistes varēja atvērt durvis uz pasaules čempionātu, “Azzurro” ģērbtuvēs sakrājās viss zaudējuma rūgtums. Spēli izšķīra pret Ceciliju Zandalasini nosvilptā nesportiskā piezīme.

"Mīlu šo spēli. Mūžīgi. Man nav daudz, ko teikt," notikušo komentēja (2016. gada Eiropas U20 čempionāta vērtīgākā spēlētāja) Zandalasini. "Vienkārši vēlos pateikt visiem paldies. Mēs atgriezīsimies. Tas ir solījums. Uz priekšu, Itālija!"

Sky Sport: Itālija tiek izsmieta un paliek bez pasaules čempionāta
Eurobasket Donne, Italia beffata nel finale:...

"Dedzinoša sakāve “Azzurre” trenerim Kapobjanko pretrunīgā zaudējumā: izgaist iespēja spēlēt Pasaules kausa izcīņā. Cecilija Zandalisini aizvadīja izcilu spēli, guva 25 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet pēc tās parādīja čempiones cienīgu attieksmi.

Slikti, ļoti slikti. Itālija parādīja raksturu, cīnījās ar nagiem un zobiem pret spēcīgu pretinieku un 15 sekundes pirms spēles beigām izvirzījās vadībā pēc neticama Zandalasini groza. Spēle tika izšķirta nākamajā bumbas kontrolē. Zandalasini no aizmugures pieskārās Šteinbergai, taču tiesnesis to novērtēja ar nesportisko piezīmi. Latvietes pēdējie divi neprecīzie brīvmetieni deva itālietēm pēdējo iespēju, taču kapteines Rafaelas Mašadri tālmetiens bija neprecīzs un sapņi par Pasaules kausu izgaisa."

La Gazzetta dello Sport: Latvijas un Itālijas spēle beidzas ar izsmieklu. Atā, pasaules čempionāt.
Basket, Europeo donne: Italia-Lettonia 67-68 con

"Astoņas sekundes pirms spēles beigām “Azzurre” uzbrucējai Zandalasini tika nosvilpta apšaubāma piezīme, kas izšķīra cīņas iznākumu. (Itālijas basketbola federācijas prezidents) Petruki dusmojās: “Nezinu, vai tiesnesis šonakt varēs mierīgi gulēt."


, 2017-06-24 21:00, pirms 7 gadiem
Tikai, tur pilnīgi skaidri bija nesportiskā piezīme Viņa nesniedzās pēc bumbas, bet parāva roku.
, 2017-06-24 21:08, pirms 7 gadiem
Pilnīgi neatbilstoša reakcija, itālieši izrādās tikpat racionāli uz lietām spēj skatīties kā serbi, krievi un tamlīdzīgas nācijas.

Skaidrs, ka vairums tiesnešu tur nebūtu nosvilpuši nesportisko, bet pēc noteikumiem to var īzī interpretēt arī šādi.
, 2017-06-24 21:15, pirms 7 gadiem
Itālija parādīja raksturu, cīnījās ar nagiem un zobiem pret spēcīgu pretinieku un 15 sekundes pirms spēles beigām izvirzījās vadībā pēc neticama Zandalasini groza

Kādu raksturu parādīja? Drīzāk Latvija parādīja raksturu, atspēlēja 11 pt deficītu, pēc tam galotni nospēlēja labāk. šā kā tā tur pārkāpums bija , sportisks vai nesportisks bet piezīme šā kā tā bija.
, 2017-06-24 21:20, pirms 7 gadiem
Nē, nu tie komenti, mēs esam 2 mēnešus grūti strādājuši un bijām pelnījuši spēlēt pasaules čempī, jā un Latvija laikam 2 mēnešus sauļojās un nebija pelnījuši, smieklī nāk. Un iespējams, ka tās bija kaut kādas sekas, varbūt palaida muti vairākās epizodēs un tur mērs bija pilns, varbūt. Bet par to epizodi, mūsējā būtu aigājusi uz grozu, tā bija ieķeršanās rokā un liedza mums 100% 2 p.
, 2017-06-24 21:39, pirms 7 gadiem
To pašu teiktu Zīberts:
=Treneris Zīberts neslēpa sarūgtinājumu, taču vienlaikus slavēja Latvijas sniegumu un meiteņu drosmi. "Aizvadījām teicamu spēli, taču ar to nepietika. Viena apšaubāma epizode nolēma mūs nepelnītam zaudējumam. Manām meitenēm jāpateicas par paveikto no pirmās treniņnometnes dienas un šeit, Eiropas čempionātā. Turnīra gaitā mūs ārpus laukumā skāra daudz likstu un nevarējām tās kontrolēt. Gulēt iešu mierīgs, jo spēlētājas un treneri izdarīja visu iespējamo.""=
, 2017-06-24 21:42, pirms 7 gadiem
TRīS lietas Labas LIETAS!!!!
Būsim PASAULES Kausā!!!!!!!
, 2017-06-24 21:48, pirms 7 gadiem
Nu,ja Itālijas vietā būtu Latvija,tad viss būtu diametrāli pretēji.Tad mēs
uzskatītu,ka esam notiesāti.Tā sportā mēdz būt.Butībā viss godīgi.Vienreiz mūs itālietes nepalaida uz pasaules čempi,šoreiz laime uzsmaidīja mums.Dots devējam atdodās.
, 2017-06-24 22:10, pirms 7 gadiem
Neviens jau netraucēja itālietēm savlaicīgi noturēt uzvarētu rezultātu, ja jau tik pārliecinoši bija pelnījušas uzvarēt.Apdirsās un vēl ar negodu izbazūnēja savu nespēju samierināties ar sportiski normālu zaudējumu.Phē...
, 2017-06-24 22:11, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Nu,ja Itālijas vietā būtu Latvija,tad viss būtu diametrāli pretēji.Tad mēs
uzskatītu,ka esam notiesāti.Tā sportā mēdz būt.Butībā viss godīgi.Vienreiz mūs itālietes nepalaida uz pasaules čempi,šoreiz laime uzsmaidīja mums.Dots devējam atdodās.
Uzliec okulārus un izlasi, ko saka Itālijas prese. Mums būtu lohu masa komentāros, kas kliegtu, ka tiesneša kļūda, bet presē vai treneri šitādu sūdu nedzītu. Diskutabls lēmums nav nepareizs lēmums, kā to prezentē itālieši, kas vienā medijā stāsta, ka tur pat piezīme nebija. Pilnīgs absurds.
, 2017-06-24 22:19, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Nu,ja Itālijas vietā būtu Latvija,tad viss būtu diametrāli pretēji.Tad mēs
uzskatītu,ka esam notiesāti.Tā sportā mēdz būt.Butībā viss godīgi.Vienreiz mūs itālietes nepalaida uz pasaules čempi,šoreiz laime uzsmaidīja mums.Dots devējam atdodās.
Neesi apmaldījies basketbola sadaļā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-24 22:53, pirms 7 gadiem
Vispār interesanti... visām lielajām nācijām (vienalga, vai izmēru vai basketbola sasniegumu ziņā) zaudējums pret Latviju liekas kā lielākā neveiksme, kāda iespējama...

Nesportiskā vai kāda, bet piezīme tur bija - pie tam, Šteinberga beigās vēl deva iespēju itālietēm izglābties, aizmetot garām 2 sodus... un vēl beigās viņām bija uzbrukums - pašas šādu dāvanu neizmantoja, pašas vainīgas...
, 2017-06-24 22:56, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Vispār interesanti... visām lielajām nācijām (vienalga, vai izmēru vai basketbola sasniegumu ziņā) zaudējums pret Latviju liekas kā lielākā neveiksme, kāda iespējama...

Nesportiskā vai kāda, bet piezīme tur bija - pie tam, Šteinberga beigās vēl deva iespēju itālietēm izglābties, aizmetot garām 2 sodus... un vēl beigās viņām bija uzbrukums - pašas šādu dāvanu neizmantoja, pašas vainīgas...
Viņiem ir Eirolīgas komanda, profesionāla līga, līdzekļus basketbolā iegulda vairāk, bet skatoties pēc izlasēm, tad Latvija ir jau spēlējusi OS, kamēr Itālijai tas būtu tikai pirmais turnīrs(20 gadu laikā) un šoreiz uzvarēja spēcīgākais!
, 2017-06-24 22:58, pirms 7 gadiem
Tada sajutaka Noviks pats tos virsrakstus izdoma!
, 2017-06-24 23:12, pirms 7 gadiem
nē es tiešām nesaprotu šito, viņa tak beigās tos divus sodiņus vien iemeta, kuri būtu arī par parastu pārkāpumu (varbūt kāds domā, ka tur vispār nebija sods?). Vienīgi tur tā nepilnā sekunde iztērējās līdz nākamajam sodam, kurus aizlidināja garām, tā visa bēda
, 2017-06-24 23:41, pirms 7 gadiem
MachimoI rakstīja: Pilnīgi neatbilstoša reakcija, itālieši izrādās tikpat racionāli uz lietām spēj skatīties kā serbi, krievi un tamlīdzīgas nācijas.

Skaidrs, ka vairums tiesnešu tur nebūtu nosvilpuši nesportisko, bet pēc noteikumiem to var īzī interpretēt arī šādi.
Nu, nu. Palasi kaut vai šo te Kāda reakcija soc. tīklos pēc tiesneša...

Žurnālisti, viedokļu līderi, cilvēki, kuri ko saprot no sporta. Ja Celmiņa pārcitētais taisnība, tad arī amatpersonas un treneri.

Toreiz 100% bija gols? Šķiet tepat sportacentrā bija tiesnešu viedoklis, ka golam nebija jābūt.
, 2017-06-24 23:52, pirms 7 gadiem
Sry, Zviedrītis teica, ka golam jābūt, bet video varēja neskatīties. Jebkurā gadījumā, saprotu itāļus, latvieši darītu tāpat un oi kā darītu.
, 2017-06-24 23:57, pirms 7 gadiem
"Sakāve atstāja milzīgu rūgtuma garšu “zilo” (Azzurre – Itālijas iesauka) mutēs" Māri Novik, izcils tulkojums! Rūgtuma garša zilo mutēs!
, 2017-06-25 00:12, pirms 7 gadiem
pleesonja rakstīja: Nu, nu. Palasi kaut vai šo te Kāda reakcija soc. tīklos pēc tiesneša...

Žurnālisti, viedokļu līderi, cilvēki, kuri ko saprot no sporta. Ja Celmiņa pārcitētais taisnība, tad arī amatpersonas un treneri.

Toreiz 100% bija gols? Šķiet tepat sportacentrā bija tiesnešu viedoklis, ka golam nebija jābūt.
Tur bija 100% vārti. Nederīgs salīdzinājums.
, 2017-06-25 00:13, pirms 7 gadiem
pleesonja rakstīja: Sry, Zviedrītis teica, ka golam jābūt, bet video varēja neskatīties. Jebkurā gadījumā, saprotu itāļus, latvieši darītu tāpat un oi kā darītu.
Parādi kaut vienu piemēru.
, 2017-06-25 00:17, pirms 7 gadiem
Tas butu loti nesmuki, zaudet gan Spanijai, gan Italijai pec kartas, riktigi vertiga vajadziga uzvara
, 2017-06-25 00:23, pirms 7 gadiem
Makaronu tinēji laikam uzskata, ka Latvijā vēl feodālisms pilnziedā, ja tā pārdzīvo savējo zaudējumu.
, 2017-06-25 00:24, pirms 7 gadiem
Atkārtojumu nekur nerāda. Piezīme bija, jo itāliete pati atzina un pacēla roku. Nesportiska, diez vai..., bet Latvijai uzbrukumā būtu 8 sek. Arī pašām itālietēm bija šis 8 sek. Tā kā viss OK.
, 2017-06-25 00:28, pirms 7 gadiem
MachimoI rakstīja: Parādi kaut vienu piemēru.
es tev linku ieliku.
kāds nederīgs salīdzinājums - tāpēc, ka cietēji toreiz bija mūsējie?
toreiz bija noteikumu interpretācijā pēc burta, ko neviens cits tiesnesis tajā situācijā nedarītu.
, 2017-06-25 00:34, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Atkārtojumu nekur nerāda. Piezīme bija, jo itāliete pati atzina un pacēla roku. Nesportiska, diez vai..., bet Latvijai uzbrukumā būtu 8 sek. Arī pašām itālietēm bija šis 8 sek. Tā kā viss OK.
Nebija tā, ka itālietēm vēl nebija iekrāta piezīmju norma?
, 2017-06-25 02:03, pirms 7 gadiem
pleesonja rakstīja: Nebija tā, ka itālietēm vēl nebija iekrāta piezīmju norma?
Jā, vēl nebija norma, tāpēc tīšām sita. Bet diez vai nesportiska...
, 2017-06-25 08:08, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Jā, vēl nebija norma, tāpēc tīšām sita. Bet diez vai nesportiska...
Nesportiska ir ne tikai tad kad ar kulaku zem acs! Šinī gadījumā var salīdzināt ar sodu hokejā ja pretinieks iziet viens pret viens ar vārtsargu!Nebūtu pretiniece kavējusi Šteinberga gandrīz 100% būtu iemetusi. Piešķirt vienkārši piezīmi lai ievada no sāniem arī nebūtu pareizi! Pēdējās cerības sods! Pilnīgi objektīvi!
, 2017-06-25 08:55, pirms 7 gadiem
disciplīns rakstīja: nē es tiešām nesaprotu šito, viņa tak beigās tos divus sodiņus vien iemeta, kuri būtu arī par parastu pārkāpumu (varbūt kāds domā, ka tur vispār nebija sods?). Vienīgi tur tā nepilnā sekunde iztērējās līdz nākamajam sodam, kurus aizlidināja garām, tā visa bēda
ITA vēl nebija piezīmju norma. Pie pirmā soda nebūtu jāmet. Tāpēc jau itāliete tik droši taisīja pārkāpumu.
, 2017-06-25 09:31, pirms 7 gadiem
Pilnīgi lohi tie makaroni
Ja jau šīs bija tik spēcīgas, tad kā viena spēles epizode (kurā netiek nosista vai satraumēta viņu spēlētaja) var izšķirt iznākumu?
Kas tad liedza iekrāt norm pārsvaru, lai tā viena epizode neko nemainītu?
Pie tam beigās pašām bija iespēja, bet to pakāsa
Tā kā vienlīdzīgu pretinieku cīņa ar šoreiz rezultātu, kas makaroniem nebij par labu.
, 2017-06-25 10:40, pirms 7 gadiem
2 punkti tā, vai varbūt 2 no spēles, bet izskatās ka tā arī būtu, jo Anete jau bija tikusi priekšā. Un nosvilpa 8,9 sec- ja būtu uzbrukums līdz beigām savas 1.5 sekundes paietu toch. Tā ka Itālijai paliktu tikpat laika uzbrukumam cik arī pēc neveiksmigajiem Anetes sodiem. Lielakais cepiens jau ir par to kā būtu ja būtu , bet ir tā kā ir.
, 2017-06-25 11:18, pirms 7 gadiem
ITA vienīgais zaudējums no tā soda, ja bijis nepatiess, ka uzbrukums bija jasāk no AB, nevis auta izspēles.
, 2017-06-25 12:11, pirms 7 gadiem
bla,bla,bla-ja būtu pelnījuši uzvarēt,tad nebūtu ļāvuši sevi pie +11 panākt un uzvarēt,tagad tik vien atliek kā pukstēt...
, 2017-06-25 13:22, pirms 7 gadiem
Maigonis_Papīrs rakstīja: "Sakāve atstāja milzīgu rūgtuma garšu “zilo” (Azzurre – Itālijas iesauka) mutēs" Māri Novik, izcils tulkojums! Rūgtuma garša zilo mutēs!
un squadra azzurra "zilo komanda"
Gintare Petronīte: 158 spēles Lietuvas valstsvienībā. Foto: FIBA
1

Lietuvas leģenda Petronīte paziņo par karjeras beigām

Gintare Petronīte nedēļas vidū Turcijā aizvadīja pēdējo spēli karjerā. Viena no visu laiku labākajām Lietuvas basketbolistēm nolēma beigt spēlētājas gaitas, ceturtdien, 21. martā, vēstīja kaimiņvalsts mediji.
Rihards Lomažs, Rodions Kurucs un Kristers Zoriks 2024. gada 25. februārī. Foto: Mārtiņš Goldbergs
29

Entonijs ielozē Rīgas turnīra uzvarētāju pret Vāciju, Franciju un Japānu

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā. Rīgas kvalifikācijas turnīra uzvarētāja tika ielozēta B grupā pret Vāciju, Franciju un Japānu. Vīriešu turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.
Beļģijas saspēles vadītāja Žulī Alemāna. Foto: EuroBasket Women

Eiropas čempione Beļģija nonāk Parīzes "nāves grupā" sievietēm

Otrdien, 19. martā, FIBA mītnē Ženēvā notika Parīzes Olimpisko spēļu izloze basketbolā sievietēm. Tokijas spēļu čempione ASV tika ielozēta C grupā pret vicečempioni Japānu, Eiropas čempioni Beļģiju un strauji progresējošo Vāciju.