Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jokičs apsola spēlēt Pasaules kausa izcīņā Serbijas izlases sastāvā

Rolands Eliņš

Jokičs apsola spēlēt Pasaules kausa izcīņā Serbijas izlases sastāvā
Nikola Jokičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA kluba Denveras „Nuggets” zvaigzne Nikola Jokičs publiski apliecinājis, ka vasarā palīdzēs Serbijas izlasei Pasaules kausa izcīņā.

„Esmu ļoti apmierināts ar visu, ko šosezon paveicu NBA,” Jokiču citē Serbijas nacionālā ziņu aģentūra. „Man bija lielisks gads, kurā piedalījos Zvaigžņu spēlē un tiku iekļauts simboliskajā izlasē. Man personīgi ķirsis uz tortes būtu medaļa kopā ar nacionālo izlasi Pasaules kausā. Esmu pilnībā gatavs parādīt savu labāko sniegumu, lai sasniegtu šo mērķi.”

24 gadus vecais serbu centrs Serbijas izlasē nebija spēlējis kopš 2016. gada olimpiskajām spēlēm, kur viņš kopā ar izlasi ieguva sudraba medaļas. Eiropas čempionātā 2017. gadā Jokičs nespēlēja, tāpat arī Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Jokičs NBA aizvadījis četras sezonas, visas Denveras „Nuggets” sastāvā. Jokičam tikai tagad beigsies debitanta līgums, bet viņš līguma pagarinājumu nokārtoja jau pagājušajā vasarā, vienojoties ar „Nuggets” par sadarbību uz pieciem gadiem, kas viņam ienesīs 148 miljonus dolāru.

Jokičs sezonu pēc lielā līguma aprakstīšanas aizvadīja gandrīz izcili, attaisnojot un pārspējot „Nuggets” bosu cerības. Jokičs vidēji spēlē guva 20.1 punktu, savāca 10.8 atlēkušās bumbas un veica 7.3 rezultatīvas piespēles, visos rādītājos labojot karjeras rekordus. Jokiča paveiktais izslēgšanas spēlēs bija vēl iespaidīgāks (25.1 punkts, 13.0 atlēkušās bumbas un 8.4 rezultatīvas piespēles), kas palīdzēja pieveikt Dāvja Bertāna „Spurs”, bet pret Portlendu tomēr nācās sērijā zaudēt.

Serbijas izlase ir pašreizējā pasaules un Eiropas vicečempione. Pirms pieciem gadiem Spānijā serbiem izcīnīt sudraba medaļas nepatraucēja arī trīs zaudējumi jau grupu turnīrā, kam sekoja trīs uzvaras pēc kārtas izslēgšanas spēlēs. Finālā ASV pārākums tika atzīts ar 37 punktu starpību.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...

     [+] [-]

, 2019-05-25 01:41, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!