Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Puertoriko pievienosies "Magic" saspēles vadītājs Neipīrs

Puertoriko pievienosies "Magic" saspēles vadītājs Neipīrs
Šabezs Neipīrs (pirmajā rindā pirmais no labās) pieņemšanā Baltajā namā 2014. gada 9. jūnijā
Foto: AP/Scanpix

"Orlando Magic" saspēles vadītājs Šabezs Neipīrs (Shabazz Bozie Napier) ceturtdien, 2. jūnijā, pievienosies Puertoriko basketbola valstsvienībai, lai palīdzētu tai Centrālamerikas čempionātā un Rio kvalifikācijas turnīrā.

Neipīra māte un menedžere Karmena Velaskesa (Carmen Velasquez) ir puertorikāniete, tāpēc spēlētājām nav nepieciešama naturalizācijas procedūra, lai iekļautos izlases sastāvā. Neipīrs jau 2012. gadā apsvēra iespēju pārstāvēt komandu Centrālamerikas čempionātā, taču nevarēja to izdarīt savainojuma dēļ.

2013. gada decembrī toreizējais Puertoriko valstsvienības galvenais treneris Pako Olmoss (Paco Olmos) tikās ar Neipīru un Velaskesu, izstāstot viņiem savu nākotnes redzējumu. Neipīrs vēlāk izteicās, ka “viņa māte būtu lepna par spēlēšanu Puertoriko kreklā”.

Aizsargam izdevās spīdoša karjera četrkārtējo valsts čempionu “UConn Huskies” sastāvā. Kopā ar studiju biedriem Taileru Olanderu (Tyler Olander) un Nilsu Gifiju (Niels Giffey) viņi ir vienīgie NCAA spēlētāji vīriešu konkurencē, kuri pirmajā un pēdējā gadā spējuši uzvarēt nacionālajā čempionātā (2011, 2014).

Neipīrs karjeru “UConn” rindās pabeidza ar 1959 punktiem (ceturtā vieta), 260 tālmetieniem (otrā vieta), 251 pārķertu bumbu (otrā vieta) un 646 rezultatīvām piespēlēm (trešā vieta). Ceturtā gada noslēgumā viņš saņēma Boba Kuzī (Bob Cousy) balvu, kura pienākas NCAA labākajam saspēles vadītājam.

2014. gada NBA draftā Neipīru ar 24. numuru izvēlējās “Charlotte Hornets”, tajā pašā vakarā aiztirgojot viņu “Miami Heat”. Neipīrs vasaras līgas spēlēs vidēji guva 10,2 punktus un 18. jūlijā noslēdza līgumu ar Floridas klubu. Gadu vēlāk viņš tika aiztirgots uz Orlando.

Neipīrs šosezon 55 spēlēs vidēji 10,9 minūtēs guvis 3,7 punktus, izcīnījis 1,0 atlēkušo bumbu un izdarījis 1,8 rezultatīvas piespēles. Pērn “Heat” sastāvā aizsargs 51 spēlē vidēji 19,8 minūtēs sameta 5,1 punktu, izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,5 piespēles.

Puertoriko kvalifikācijas cīņas sāks B apakšgrupā, sacenšoties pret Angolu un Serbiju. A grupā spēlēs Latvija, Japāna un Čehija. Katras grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet uz Rio brauks tikai turnīra uzvarētāji.

Izmantotie resursi:
basket4us.com


, 2016-05-24 14:03, pirms 8 gadiem
Visi uz kvalifikāciju domā, ka pretinieki ir tikai Serbi, bet Puerteriko ārējā līnija ir pat labāka nekā Serbiem. Barea un Napiers tadu Teodosichu un Bogdanovichu atstās jaņos, ja vēl kāds garais viņiem būs, kas labi defa kapās viņi tiks uz RIO.
, 2016-05-24 14:47, pirms 8 gadiem
Napiers neko nav sasniedzis! Tas NCAA tituls pupu mizas ir, lielaakaa dalja nespeej savas kvalitaates paarnest uz viiru basketbolu, kursh ir daudz fiziskaaks. Vinjs Teo var uudeni pienest!
, 2016-05-24 15:28, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Visi uz kvalifikāciju domā, ka pretinieki ir tikai Serbi, bet Puerteriko ārējā līnija ir pat labāka nekā Serbiem. Barea un Napiers tadu Teodosichu un Bogdanovichu atstās jaņos, ja vēl kāds garais viņiem būs, kas labi defa kapās viņi tiks uz RIO.
Ko tu muldi, iemesls tam, ka viņi spēlē nba?
, 2016-05-24 16:08, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Ko tu muldi, iemesls tam, ka viņi spēlē nba?
Nu Barea vispār ir ļoti labs. Tikai viņa loma komandā kur spēlē nav tik liela.
, 2016-05-24 16:26, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Visi uz kvalifikāciju domā, ka pretinieki ir tikai Serbi, bet Puerteriko ārējā līnija ir pat labāka nekā Serbiem. Barea un Napiers tadu Teodosichu un Bogdanovichu atstās jaņos, ja vēl kāds garais viņiem būs, kas labi defa kapās viņi tiks uz RIO.
Garais gals viņiem tāds knapāks. https://en.wikipedia.org/wiki/Jorge...
šis laikam vienīgais tāds īstais centrs.
, 2016-05-24 16:34, pirms 8 gadiem
Edgars rakstīja: Garais gals viņiem tāds knapāks. https://en.wikipedia.org/wiki/Jorge...
šis laikam vienīgais tāds īstais centrs.
Mums gan Meiers ir NBA zvaigzne vai ne?
, 2016-05-24 16:35, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Ko tu muldi, iemesls tam, ka viņi spēlē nba?
Nu Barea šogad dabūjis NBA ir nedēļas balvu, viņu nosegt neviens nevar. Viņi uz papīra noteikti ir spēcīgāki. Maiņa varbūt švakāka un vairums nespēlē pie Eiropas noteikumiem!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.