Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas spīdeklis Lengfords saņem Turcijas pilsonību, spēlēs Pasaules kausā

Andrejs Siliņš

Eirolīgas spīdeklis Lengfords saņem Turcijas pilsonību, spēlēs Pasaules kausā
Kīts Lengfords (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

30 gadus vecais amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Kīts Lengfords, kurš pārstāv Milānas "EA7 Emporio Armani" krāsas, saņēmis Turcijas pilsonību un septembrī gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā basketbolā pārstāvēs Turcijas valstsvienību.

193 centimetrus garais un 98 kilogramus smagais Lengfords šajā sezonā Milānas komandas labā ULEB Eirolīgā vidēji guva 17,6 punktus, izprovocēja 6,5 piezīmes, izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas un atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles. Lengfords ir Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs, bet Itālijas A sērijā ar 18,5 punktiem aizsargs ir otrais vidēji rezultatīvākais līgas spēlētājs.

"Emporio Armani" nupat izstājās no Eirolīgas ceturtdaļfināla, sērijā ar 1-3 piekāpjoties Telavivas "Maccabi". Līdz ar to "Final Four" turnīrs tiks aizvadīts bez mājinieku līdzdalības.

Kanzasas universitātes absolvents Lengfords Milānas vienībā aizvada otro sezonu, pēc kuras līgums ar klubu beigsies. Tiek runāts, ka Turcijas pilsonības saņemšanai sekos arī darba piedāvājums no Stambulas "Galatasaray". Turcijas izlases rindās Lengfords spēlēs "Galatasaray" galvenā trenera Ergina Atamana vadībā.

Milānas puse gan liek noprast, ka piedalīsies cīņā par amerikāņa pakalpojumiem. "Zinājām, ka viņam piedāvāta Turcijas pase. Tā ir labāka iespēja arī mums. Viņa vērtība ir ļoti augsta pēc tik veiksmīgas sezonas. Viņš vasarā būs brīvai aģents, mēs runāsim ar viņu," norādīja "Emporio Armani" ģenerālmenedžeris Flavio Portalupi.

Pasaules kausā, kas no 30. augusta līdz 14. septembrim norisināsies sešās Spānijas pilsētās, Turcija ielozēta C grupā, kur spēlēs pret Dominikānu, ASV, Somiju, Jaunzēlandi un Ukrainu. Dalību Pasaules kausā turki nodrošināja, saņemot "wild-card".

     [+] [-]

, 2014-04-24 12:25, pirms 10 gadiem
Cik viņam sapiķoja?

  +1 [+] [-]

, 2014-04-24 12:57, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Cik viņam sapiķoja?
Viņš labs cilvēks. Labi cilvēki grib palīdzēt Turcijai basketbolā!
Labi cilvēki visu dara aiz labas sirds, neprasot par to samaksu.

     [+] [-]

, 2014-04-24 13:00, pirms 10 gadiem
The one and the only rakstīja: Viņš labs cilvēks. Labi cilvēki grib palīdzēt Turcijai basketbolā!
Labi cilvēki visu dara aiz labas sirds, neprasot par to samaksu.
Jā jā un Trojs Ostlers paņēma Latvijas pilsonību lai spēlētu izlasē nevis vairāk nopelnītu ar eiropas pasi

  +1 [+] [-]

, 2014-04-24 20:10, pirms 10 gadiem
Šī ziņa bija zināma jau nedēļas sākumā, operatīvi!