Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kurš ieņems Štelmahera vietu? Meklējam vīriešu basketbola izlases treneri

Jānis Celmiņš

Kurš ieņems Štelmahera vietu? Meklējam vīriešu basketbola izlases treneri
Roberts Štelmahers un Latvijas izlase. Foto: basket.lv

Latvijas basketbola savienība meklē jaunu vīriešu izlases treneri. Vietējais vai ārzemnieks? Pieredzējis vai jaunais daudzsološais? Šis būs versijas, ko var uztvert nopietni, bet var uztvert arī kā izklaidējošu atelpu sarežģītā brīdī.

Kārlis Muižnieks
Laiku pa laikam parādās ar savu viedokli par aktualitātēm basketbolā, tad nu jādomā, ka būtu gatavs ne tikai runāt, bet arī strādāt. Ir iepriekšējā pieredze darbā ar izlasi, pie tam laikā, kad tajā spēlēja iepriekšējās paaudzes zvaigznes (Biedriņš, brāļi Valteri u.c.). Rezultāti finālturnīros bija visai bēdīgi, bet kopš tā laika guvis panākumus Polijā un Ukrainā. No darba klubā brīvs, varētu mesties izlases procesos ar pilnu jaudu.

Jānis Gailītis
Labākās Latvijas komandas galvenais treneris. Visai regulāri, īpaši šajā sezonā, izcīna uzvaras pār komandām ar stipri lielākām iespējām. Sācis kā spēlējošais menedžeris, nodarbojies ar video skautingu, bijis vadošais asistents un tagad ir galvenais, kurš turklāt arī veic skrupulozu spēlētāju atlasi - izieta pilna attīstības trepīte. Gailīša trenera kvalitātēs redzama nepārtraukta attīstība, kļuvis nosvērtāks nekā iepriekš. Treneru štābā varētu piesaistīt kādu pieredzējušāku kolēģi konsultanta vai asistenta lomā. Nepamet sajūta, ka vēl pāris sezonas vajadzētu apbružāties Eiropas klubu basketbolā.

Andrejs Lēmanis
Būtu ļoti muļķīgi, ja šādā sarakstā nebūtu Andreja Lēmaņa vārds, jo visiem zināms, ka LBS jau Roberta Štelmahera laikā uzsāka dialogu ar šo latviešu izcelsmes austrāliešu treneri. Lēmaņa CV ir iespaidīgs ieraksts - sešus gadus vadījis Austrālijas izlasi (citiem vārdiem - strādājis ar pasaules basketbola superzvaigznēm), izcīnot ceturto vietu Rio olimpiskajās spēlēs un ceturto vietu 2019. gada Pasaules kausā. Būs tādi, kas teiks: “Izgāšanās! Ar tādu sastāvu netikt līdz medaļām!” Sportacentrs.com priekšgājējs eSports.lv jau 2008. gadā parunājās ar Lēmani, un sarunā speciālists atzinās mīlestībā Eiropas basketbolam un Latvijai. Vai šīs rozā brilles paliktu uz deguna arī tad, ja nāktos strādāt kvalifikācijas logos ar spēlētājiem, kuri nespēlē Eiropas un ASV augstākajā līmenī?

Andrea Trinkjēri
LBS ģenerālsekretārs saka: “Ja gribam ārzemnieku, viņam jābūt galvas tiesu pārākam par vietējo.” Lai atvaino visi pašmāju speciālisti, bet Andrea Trinkjēri darbu saraksts tomēr ir jaudīgāks. Bija kandidāts jau 2019. gadā, taču vienoties neizdevās. Dzirdētas dažādas atsauksmes no tiem, kas ar viņu sastrādājušies - no “fantastisks basketbola prāts” līdz “ļoti odioza personība”. Ir tikai viena maza problēma - Trinkjēri ir aizņemts darbā Minhenes “Bayern” jeb klubā, kas piedalās Eirolīgā, līdz ar to itālietis kā pilnvērtīgs treneris visa cikla garumā nav reāla kandidatūra. Ja vien LBS nav gatava nolikt divus naudas maisus - vienu, lai izpirktu Trinkjēri līgumu; otru - lai trenerim darbs ar svešzemju izlasi būtu lielāka motivācija nekā iespēja cīnīties par Eirolīgas virsotnēm klubā, kas piedāvā tam atbilstošu nodrošinājumu.

Zorans Lukičs
Sen Latvijas izlašu basketbolā nav bijis neviens serbs (sveicieni Trajkovičam, Jankovam un pārējiem). Ja vēl nav, tad Zoranam Lukičam vajadzētu būt Ņižņijnogorodas apgabala goda pilsonim. Šīs pilsētas komandā sāka darbu 2008. gadā un sešu sezonu laikā no Krievijas pēc spēka otrās līgas aizveda komandu līdz ULEB Eiropas kausa pusfinālam un VTB līgas finālam, tādējādi nodrošinot ceļazīmi uz Eirolīgu. Pats gan iespēju debitēt Eirolīgā nomainīja pret peļņas braucienu uz Bandirmu, tādējādi ļaujot Ainaram Bagatskim atgriezties Eirolīgas treneru kopienā. Vēlāk Ņižņijā atgriezās kā sporta direktors, taču 2017. gadā izspēra no galvenā trenera krēsla Artūru Štālbergu un atkal iesēdās tajā pats. Lukiča komandas spēlē agresīvu, pretiniekiem pretīgu basketbolu, bet ar vidusmēra līmeņa spēlētājiem sasniedz pieklājīgus (nejaukt ar - ļoti labus) rezultātus (pērn Čempionu līgas astotdaļfināls, šosezon 4-2 grupu turnīrā, bet VTB līgā raksta tapšanas brīdī 8-6 un 5. vieta).

Ramūns Butauts... Rims Kurtinaitis
Ja pieminam serbus, nedrīkstam neminēt arī brāļus lietuviešus, kuriem bijusi pieredze darbā pie ziemeļu kaimiņiem dažādos līmeņos. Ja ārzemniekam jāpazīst vietējie spēlētāji un arī treneri kā potenciālie asistenti, tad labākas kandidatūras par Butautu nav. Ilga pieredze klubos, Latvijas čempiontituli, pamatotu cerību pilni starti Eiropas turnīros. Kā Lietuvas izlases treneris izcīnījis Eiropas bronzu un ceturto vietu Pekinas olimpiādē. Neilgais darbs ar Libānas izlasi noteikti bija aizraujoša pieredze. Taču profesors Butauts šobrīd vada treneru attīstības programmu Lietuvā un runā, ka kandidēs federācijas prezidenta vēlēšanās. Butauta čoms Kurtinaitis gada sākumā atkal kļuva par bezdarbnieku. Īsi jau pastrādājis Latvijā (VEF 2010/2011), trīsreiz izcīnījis ULEB Eirokausu (2009, 2012, 2015), ir svaiga pieredze Eirolīgā. Latvija var piedāvāt vadīt komandu bez Alekseja Šveda sastāvā.

Žuans Penjarroja
Kas? Jā, Žuans Penjarroja. Visi dievina spāņu basketbolu, viņi spēlē ātri, skrien un met, un atkal spēlē ātri, atkal skrien un atkal met. Tā, kā oranžo bumbu spēlē arī latvieši. Penjarroja aizveda Andoras komandu no Spānijas 3. līgas līdz ACB sestajai vietai un dalībai ULEB Eirokausā. 2019. gadā pārņēma Burgosas komandu un jau pirmajā sezonā aizveda Spānijas vidusmēra komandu līdz ceturtajai vietai ACB un uzvarai FIBA Čempionu līgā. Pavisam drīz viesosies Rīgā, jo VEF Top16 kārtā ielozēta vienā grupā ar Penjarrojas vadīto komandu. Izskatās, ka kaut ko dara pareizi, būtu vērts noskaidrot, ko un kā to paveikt arī Latvijā. Treneru štābs Penjarroja, Gailītis, Mazurs, Visockis-Rubenis - mūsdienīgi domājošu basketbola prātu savienojums, kuri pie tam prot uzturēt labas attiecības ar spēlētājiem.

Žans Tabaks
Kaspars Cipruss nenoliedz - šis horvātu speciālists ir starp uzrunājamajiem kandidātiem. Par to, ka no Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa Tabaks var izdabūt rezultātu, nav šaubu - to rāda Tabaka vadītās “Zelona Gura” komandas sezona VTB līgā un Polijā. Un tas ir labi, jo izlases kontekstā šie abi spēlētāji pēdējos gados nav tikuši pie lielas teikšanas. Vai Tabaks spētu izdabūt to arī no pārējiem? Droši vien nedrīkst paļauties uz divu spēlētāju viedokli, un spečukiem jāveic padziļināta analīze. Nule kā noslēdzis darbu Slovākijas izlasē, pret ko Latvijai var sanākt spēlēt Pasaules kausa priekškvalifikācijā. NBA un Eirolīgas čempions kā spēlētājs, 1992. gada Barselonas spēlēs Horvātijas sastāvā zaudēja tikai ASV sapņu komandai. Kā treneris strādājis dažādās pozīcijās ACB līgā un Eirolīgā. Jautrs fakts - ar savu 213 cm stāvu būtu garākais treneris Latvijas izlases vēsturē.

Ertugruls Erdogans
Vieni saka, ka bez maz raujoties strādāt ar izlasi, citi - ka koncentrējas uz klubu karjeru. Ģenerālmenedžerim jānoskaidro, kā tad īsti ir. Ak, jā, pareizi, mums ģenerālmenedžera nav. Lielākos panākumus guvis, strādājot kā asistents (vairāki Turcijas tituli un 2010. gada Pasaules kausa sudrabs). Kā galvenais divreiz bijis turku granda “Fenerbahce” pagaidu treneris, un 2010. gadā šādā pozīcijā aizveda komandu līdz čempiontitulam Turcijā, tātad īsā laika posmā spēja savākt iepriekš sabojātu komandu. 2012. gada jūlijā pagarinājumā apspēlēja Štelmahera vadīto U20 izlasi Eiropas čempionātā, bet Turcijas pieaugušo izlasē bija asistents ne tikai 2010. gada Pasaules kausā (sudrabs), bet arī trijos ļoti neveiksmīgos finālturnīros (2011. gadā 11. vieta, 2013. gadā - 17. vieta, 2017. gadā - 14. vieta). Pēdējā no tiem dabūja pa muti arī no Bagatska, Porziņģa un Latvijas. Pāris pēedējos gados vadīja “Galatasaray”, kas šosezon ar ambīcijām ienāca Čempionu līgā, bet sāpīgi piezemējās uz muguras (1-5 un pēdējā vieta grupā, zaudējot arī dāņu “Bakken Bears”). Tiesa, Erdogana pirksts pie tā netika pielikts vairāk par pirmssezonu, jo tika atbrīvots jau pirms Čempionu līgas starta - pēc pieciem zaudējumiem pirmajās septiņās Turcijas līgas spēlēs. Taču “Žalgiris” vasarā esot Erdoganu izskatījuši kā kandidātu sava lepnuma trenēšanā - LBS jāzvana Pauļum Motejūnam, iespējams, lietuvieši zina kaut ko vairāk.

Latvijas izlasi jāvada:

  • 81

  • 369


  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 16:29, pirms 3 gadiem
No šiem visiem der izskatīt Tabaku un Lemani bet no vietējiem tik Gailītis ja asistenti būtu Visockis-Rubenis un Mazurs

  +6 [+] [-]

, 2021-02-24 16:34, pirms 3 gadiem
Neviens no latviešu treneriem.
Nepietiek tikai ar to, ka esi kaut kad spēlējis basketu. Lai kļūtu par galveno treneri ir jābūt arī atbilstošai izglītībai, psiholoģijā, fizioterapijā, u.c. zinībās. Lūk, ļoti labs piemērs - Višņēvics. Kamēr mums būs bijušie basketbolisti (bezdarbnieki) par treneriem neko labu nesasniegsim

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 16:36, pirms 3 gadiem
Gan jau ''uzpeldēs'', kāds treneris ,kurš vadījis nesenā pagātnē kādu Eirolīgas klubu .

  -1 [+] [-]

, 2021-02-24 16:39, pirms 3 gadiem
Viennozīmīgi sportacentra pau#s zzz

  -3 [+] [-]

, 2021-02-24 16:42, pirms 3 gadiem
Labākais kandidāts ir Andrea Trinkjēri, jo viņš spēj pacelt komandu. Nākamais kandidāts - Lēmanis. Bet arī nevar pārāk sacerēties, jo Aus jau uz papīra bija 2.pasaules labākais sastāvs aiz Asv.

  +5 [+] [-]

, 2021-02-24 16:46, pirms 3 gadiem
Es Vecvagara un Štelmahera iecelšanu galvenā trenera amatā uzskatu par centieniem ietaupīt - atceros, bija izskanējis, ka Vecvagaram maksāja ļoti maz šāda statusa amatam. Tad nu skopajam (LBS) nāksies maksāt stipri vairāk un tagad būtu jācenšas piesaistīt augstas klases treneris, īsti nežēlojot naudu un ejot uz pilnu banku. Taisnība būs arī tiem, kas teiks, ka šo naudu var ieguldīt jauniešu trenēšanā - ja būtu izveidota normāla sistēma, tad es atbalstītu arī tādu pieeju, jo pēdējo gadu U-izlašu rezultāti arī ir liela problēma.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-24 16:57, pirms 3 gadiem
Īstais veids kā augt mūsu treneriem ir piesaistīt viņus kā asistentus. Modelis ārzemnieks + Gailītis, Mazurs, Visockis-Rubenis ļautu mums iespējams arī izaudzināt kādu no viņiem par nākamo treneri. Bet ir skaidrs, ka dotajā brīdī ir vajadzīgs jau gatavs galvenais treneris.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 16:58, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Labākais kandidāts ir Andrea Trinkjēri, jo viņš spēj pacelt komandu. Nākamais kandidāts - Lēmanis. Bet arī nevar pārāk sacerēties, jo Aus jau uz papīra bija 2.pasaules labākais sastāvs aiz Asv.
Galīgi nebija... spāņiem sastāvs bija labāks kopumā, arī serbiem. Austrāļiem bija vairāki NBA rezervisti.

  -4 [+] [-]

, 2021-02-24 17:03, pirms 3 gadiem
Papis_Diane rakstīja: Neviens no latviešu treneriem.
Nepietiek tikai ar to, ka esi kaut kad spēlējis basketu. Lai kļūtu par galveno treneri ir jābūt arī atbilstošai izglītībai, psiholoģijā, fizioterapijā, u.c. zinībās. Lūk, ļoti labs piemērs - Višņēvics. Kamēr mums būs bijušie basketbolisti (bezdarbnieki) par treneriem neko labu nesasniegsim
Ja paņemsim ārzemju treneri, tad tiešām būsim padevušies... Kārtīgas izlases paļaujas uz saviem spēlētājiem, nevis kaut kādiem uber ārzemju treneriem tikai tādēļ, ka viņi ir ārzemnieki.

Hokejā esam viduvējība, tādēļ jāņem labi treneri no labām valstīm, tas pats futbolā (tikai neviens normāls nevēlas mūs trennēt jo esam pasaules lejasgals).

Derētu vēl, vismaz pāris gadus, cerēt, ka neesam izkrituši no Eiropas elites basketbolā, un tikai tad var skatīties uz ārzemju treneriem.
Slēpts komentārs: Latvis

  +3 [+] [-]

, 2021-02-24 17:35, pirms 3 gadiem
Sarakstā minētos latviešus un leišus var droši svītrot ārā. Vismaz latviešus kā galvenos noteikti.

  +5 [+] [-]

, 2021-02-24 17:56, pirms 3 gadiem
Spēcīgs ārzemnieks ar pierādītu uzvarētāja CV + letiņu pašreizējais spējīgāko treneru zieds par asistentiem: Gailītis, Mazurs, Visockis-Rubenis. Nu, tas minētais spānis izklausās gana piemērots, jo Trinkjēri mums nedabūt... Neviens mūsējais par galveno vairs dotajā brīdī nepavilks, arī Gailītis nē. Daudzi te minēja, ka mūsējiem jāaug kā treneriem? Nu, lūdzu, lai sāk kā asistenti, pamācās, kā lietas notiek un tad nākotnē - par galvenajiem. Pagaidām vēl nē.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 19:10, pirms 3 gadiem
Tikai ne Erdoganu, jo šim tipam galvenā trenera loma pieaugošo komandā ir īsa, tomēr vēl nav bijusi slavas flokšiem klāta. A visādu asistentu un jauniešu treneru mums pašiem pāris maisi un ķeļega piedevām.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-24 19:49, pirms 3 gadiem
Vētra + Gailītis👍

  -2 [+] [-]

, 2021-02-24 20:36, pirms 3 gadiem
Ja aizņemtie arī skaitās, tad kāpēc sarakstā nav Bagatskis? Mierīgi viņam atkal uzticētu izlasi.

  -4 [+] [-]

, 2021-02-24 21:24, pirms 3 gadiem
Ne mazāk svarīgs ir jautājums par to, kādi spēlētāji šim jaunajam trenerim būs pieejami. Ja tie paši, kas bija tagad, tad arī rezultāti būs līdzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 21:41, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Ja aizņemtie arī skaitās, tad kāpēc sarakstā nav Bagatskis? Mierīgi viņam atkal uzticētu izlasi.
Bagatskis pie LV izlases stūres ir sevi pilnībā izsmēlis. Nekādu Bagatski!

     [+] [-]

, 2021-02-24 22:15, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Bagatskis pie LV izlases stūres ir sevi pilnībā izsmēlis. Nekādu Bagatski!
Atskaitot EČ spēli pret Slovēniju, kur tās kļūdas nebija tik acīmredzamas (un slovēņiem arī ļoti veicās, bet mums nekrita iekšā), pārējās EČ spēlēs tika paņemts maksimums un pat notika varonīgas atspēlēšanās pret spēcīgiem pretiniekiem, rādot SAVU basketbolu. Bagatskim bija savs stils, kura galvenais trūkums bija vāja aizsardzība un paļaušanās uz 3p. Spēlētājiem bija pārliecība par to, ko dara, un to, kas jādara.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-24 22:21, pirms 3 gadiem
Marcello92 rakstīja: Atskaitot EČ spēli pret Slovēniju, kur tās kļūdas nebija tik acīmredzamas (un slovēņiem arī ļoti veicās, bet mums nekrita iekšā), pārējās EČ spēlēs tika paņemts maksimums un pat notika varonīgas atspēlēšanās pret spēcīgiem pretiniekiem, rādot SAVU basketbolu. Bagatskim bija savs stils, kura galvenais trūkums bija vāja aizsardzība un paļaušanās uz 3p. Spēlētājiem bija pārliecība par to, ko dara, un to, kas jādara.
Vāji aizvadīto Rīgas/Lilles čempi vairs neatceramies? Knapi vinnēto spēli pret estiņiem un drausmīgo posmu Lillē ar 17 punktu pārsvara izlaišanu pret Grieķiju un briesmīgo spēli pret Čehiju. Rio pirmsolimp.spēļu turnīra Belgradā drausmīgā spēle pret Puertoriko. Tas viss ir piemirsies?!? Jokaini gan.🤔

     [+] [-]

, 2021-02-24 23:54, pirms 3 gadiem
Stipras aizdomas,ka te lielākā daļa ir no koka novēlušies un nesaprot ko raksta.Kāds ārzemju treneris un vēl priekškvalī kamēr iepazīs mūsu 3.ešelona varēšanu tas viss jau var mums beigties līdz netikšanai kvalī.Tas pats Muižnieks ar Zvirgzdu tandēmā to mierīgi varētu iziet tālāk tad var skatīties pēc spēles un reziem.Viss jau slēpjas naudā nu nav mums viņas priekš elites līmeņa trenera,nekad nav bijis un diez vai būs(esošajā ekonomiskā situācijā te liela daļa murgo kā pēc vīrusa izslimošanas).

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 06:41, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Nākamais kandidāts - Lēmanis. Bet arī nevar pārāk sacerēties, jo Aus jau uz papīra bija 2.pasaules labākais sastāvs aiz Asv.
Otrais spēcīgākais točna nebija, drīzāk dalīts piektais. Lēmaņa laiku austrāļiem lielākais trūkums - PČ un OS darīja to pašu, ko LV 2017. g. EČ - nospēlēja labas priekšsacīkstes, bet zaudēja visas cīņas par medaļām.

Bet Lēmanis par galveno negribot, CIpruss teica, ka viņam nav laika uz visiem logiem pāri puspasaulei izbraukāt.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-25 09:24, pirms 3 gadiem
'Tomēr ārzemju treneri, vietējiem parasti savi mīluļi un nemīluļi. Vajag treneri kurš neitrāli paskatīsies un izvērtēs katru spēlētāju.
Latviešu treneriem trūkst elastības spēles gaitā, kad mainīt ko, kad paņemt minūti.
Un vāja spēle pēdējā ceturtdaļā, pārsvara izlaišana pēdējās minūtēs jau kļuvusi par izlases klasiku visiem pēdējo gadu treneriem- Bagatskim, Vecvagaram, Štelmaheram. Vienīgi atšķirība kādi spēlētāji bija treneru rīcībā. Vecvagaram vispieticīgākā izvēle, Štelmaheram jau laba, Bagatskim maksimāli labākā.

     [+] [-]

, 2021-02-25 10:56, pirms 3 gadiem
Ja raksta Gailīti, Muižnieku utt., kāpēc tad nepiemin Gunti Endzelu vai Gintu Fogelu? Viņi arī grib būt izlasē!

     [+] [-]

, 2021-02-25 10:57, pirms 3 gadiem
Ir jaatmet domā ka mums republikā ir kaut viens izlasi trennēt varošs speciālists....bet ir griboši,kuru spējas salīdzinot ar Eiropas līmeni ir tuvas nullei.
Jauni Karnīši....Kauliņi ...Zeltiņ vienkārši nav.Lietuvā ir tāda pat problēma un vadošās komands izvēlās ārzemniekus

     [+] [-]

, 2021-02-25 10:59, pirms 3 gadiem
Ar niķiem,tizlumu un princešu sindromu lieliski tiktu galā Butauts.Pēc spēles ar Bulgāriju šī modeļa izlase ir pelnījusi Butauta tipa treneri.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 11:01, pirms 3 gadiem
Bagatskis ir analogs Štelmaheram...jo arī ar pasaules klases basketbolistiem noraka medaļas....un jāpiekrīt Sabonim-teicams spēlētājs bet Žaļģirim nederīgs treneris....

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 11:37, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: No šiem visiem der izskatīt Tabaku un Lemani bet no vietējiem tik Gailītis ja asistenti būtu Visockis-Rubenis un Mazurs
Stipri par zaļu Tevis pieminētais mūsu treneru trio..

Tas Burgosas spānis šķiet interesants!

     [+] [-]

, 2021-02-25 16:27, pirms 3 gadiem
Kā mēs redzam lielākā problēma jau kuro gadu un kuro turnīru ir izsēts pārsvars, panika un zaudētas galotnes. Basketbolā trenera faktors ir milzīgs. Trenerim ir visa teikšana ko nomainīt, ko uzmainīt, to var darīt neskaitāmas reizes. It īpaši spēles galotnē - paņemt pārtraukumu, ļaut atpūsties, neļaut iestāties panikai, kādu kombināciju spēlēt, kurš, kam piespēlēs, kurš metīs, mest truli, divīti vai iet uz sodu, sist piezīmi vai nē utt. To visu izlemj treneris .. vai, pareizāk sakot, var izlemt, ja ir sajēga.
Te nav jāskatās kā treneris trenē ikdienā, ko viņš panāk ar klubu ilgtermiņā utt. Izlase nav klubs. Spēlētāji ir tādi kādi viņi ir un trenerim jāstrādā ar tiem, kuri dotajā brīdī ir pieejami, nevar nopirkt papildinājumu sāpīgā pozīcijā. Jāmeklē tāds treneris, kurš ir pierādījis, ka spēj tiešām vadīt komandu izšķirošos brīžos

     [+] [-]

, 2021-02-25 17:35, pirms 3 gadiem
Latvijas valstsvienības galvenie treneri pēc neatkarības atjaunošanas

Maigonis Valdmanis (1992; bilance 0-3)
Armands Krauliņš (1992–1993, 1999–2003; 62-45)
Ainars Zvirgzdiņš (1993; 0-1)
Pēteris Višņēvičs (1993–1995; 2-10)
Jānis Zeltiņš (1996–1997, 1998– 1999; 11-6)
Igors Miglinieks (1997; 2-11)
Valdis Valters (1997–1998; 2-5)
Kārlis Muižnieks (2004–2007; 39-22)
Nenads Trajkovičs, Serbija (2008; 9-9)
Ķēstutis Kemzūra, Lietuva (2009; 5-8)
Ainars Bagatskis (2010–2017; 56-56)
Arnis Vecvagars (2017–2019; 8-8)
Roberts Štelmahers (2019–2021; 1-7)

Avots: https://www.diena.lv/raksts/sports/...