Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva izglābjas ar 18:0 izrāvienu, turkiem fiasko Zviedrijā, briti pārsteidz Vāciju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lietuva izglābjas ar 18:0 izrāvienu, turkiem fiasko Zviedrijā, briti pārsteidz Vāciju
Eimants Bendžuss čehu grozā iemeta 26 punktus. Foto: FIBA

2021. gada Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas otrās spēļu kārtas noslēgumā ar ceturtajā ceturtdaļā veiktā 18 punktu atrāviena palīdzību Lietuvai izdevās atspēlēties un veikt izšķirošu grūdienu uzvarā 97:89 pār sīksto Čehijas izlasi. Savukārt savu otro neveiksmi piedzīvoja Turcija, kas izbraukumā piedzīvoja izgāšanos Zviedrijā - 80:87.

Lietuviešiem šovakar Viļņā pietika ar teicami nospēlētu pēdējo ceturtdaļu (35:22), lai gūtu savu pirmo panākumu šajā kvalifikācijas ciklā. Ar 26 punktiem par komandas līderi kļuva Eimants Bendžuss, kamēr 17 punktus guva Laurins Birutis. Čehijas izlasē 26 punkti Vojteha Hrubana rēķinā. Abām komandām nu ir pa vienai uzvarai un zaudējumam.

Savukārt svarīgu otro panākumu šajā grupā guva Beļģija, viesos ar 88:72 apspēlējot pastarīti Dāniju. "Triple-double" rādītājiem beļģu sastāvā pietuvojās Žonatāns Tabu, kurš 22 punktiem pievienoja astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Dāņiem labākais ar 20 punktiem bija Kevins Larsens.

Ja beļģi pārliecinoši soļo uz finālturnīru, tad krietni smagāka situācija ir Turcijai, kas D apakšgrupā pēc piektdien mājās piedzīvotā kaunpilnā zaudējuma (65:72) Nīderlandei šovakar Stokholmā ar 80:87 kapitulēja pie pirmās uzvaras tikušajiem zviedriem. Zviedrijas spožo panākumu ar 23 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Ludvigs Hakansons, kamēr turkus no apkaunojuma neglāba arī Sertača Šanli 23 punkti. Zīmīgi, ka Zviedrija turkus savā laukumā pieveica (59:58) arī 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē.

D grupā komfortabli var justies Horvātija, kas aizvadīja izcilu pēdējo ceturksni (22:8), ar 69:59 izbraukumā nolaužot sīksto Nīderlandes valstsvienību. Horvātu otro uzvaru ar 14 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm sekmēja pieredzējušais Roko-Leni Ukičs.

A grupā vadību pārņēmusi Izraēla, kas Telavivā ar 87:63 komfortabli sakāva pastarīti Rumāniju. Ar līdera cienīgu sniegumu izcēlās 19 gadus vecais Deni Avdija, kurš guva 21 punktu un savāca astoņas bumbas zem groziem.

Visbeidzot G apakšgrupā pēc negaidīti smaga zaudējuma (69:83) Vācijā reabilitējusies Francija, savā laukumā ar 85:66 pieveicot Melnkalni. Melnkalniešus neglāba Nikolas Ivanoviča 24 punkti, savukārt francūžiem ar 15 punktiem izcēlās Gēršons Jabusele.

Pa uzvarai un zaudējumam ir arī Lielbritānijai un Vācijai, šovakar Ņūkāslā britiem vāciešus pieveicot ar 81:73. Lielisks mājinieku rindās ar 26 punktiem bija Lūks Nelsons. Savukārt 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas Ovī Soko. Vācijas labā 24 punktus guva Andreass Obsts.

EuroBasket 2021 atlases spēles 24. februārī

IzlasesRezultātsIzlasesRezultāts
Bulgārija - Latvija110:104 2.PBosnija un Hercegovina - Grieķija65:70
Izraēla - Rumānija87:63Lietuva - Čehija97:89
Dānija - Beļģija72:88Zviedrija - Turcija87:80
Francija - Melnkalne85:66Lielbritānija - Vācija81:73
Nīderlande - Horvātija59:69

EuroBasket 2021 kvalifikācijas apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupaG grupaH grupa
SpānijaKrievijaLietuvaHorvātijaSerbijaSlovēnijaFrancijaGrieķija
PolijaItālijaČehijaTurcijaSomijaUkrainaVācijaLatvija
IzraēlaZiemeļmaķedonijaBeļģijaNīderlandeGruzijaUngārijaMelnkalneBosnija
RumānijaIgaunijaDānijaZviedrijaŠveiceAustrijaLielbritānijaBulgārija

     [+] [-]

, 2020-02-25 00:05, pirms 4 gadiem
Turkiem neveicās kā latviešiem.

     [+] [-]

, 2020-02-25 00:09, pirms 4 gadiem
Turkiem fiasko, ja netiks uz čempi galvas ripos

  +5 [+] [-]

, 2020-02-25 00:10, pirms 4 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Turkiem neveicās kā latviešiem.
kopš kura laika nemākulība tiek pielīdzinata neveiksmei ? 30 sekundes +7, par kādu veiskmi iet runa?

     [+] [-]

, 2020-02-25 01:35, pirms 4 gadiem
Kamēr FIBA ar ULEB nevienosies par kādu kompromisu, Eiropas Top valstis (to skaitā arī mēs) turpinās knapināties un nekur daži arī netiks itkā milzu pārsteiguma pēc, bet patiesībā jau realitātē ir skaidrs, ka tie paši serbi vakar ar pusoptimālu sastāvu ar vienu roku uzvarētu un ari turki un friči šodien nenolietu, tāpat arī mūsējie. Pietiek ar 2-3 pirmā 5nieka sastāva spēlētājiem visā komandā un spēles svara grozi nostāsies pareizajās vietās.
Par Latviju runājot, jau PK atlasē redzējām ko viena Strēlnieka vai Daira Bertāna iesaistīšana izlasē dod. Neiet runa par maču pret Melnkalni.

     [+] [-]

, 2020-02-25 01:53, pirms 4 gadiem
vanagz rakstīja: Kamēr FIBA ar ULEB nevienosies par kādu kompromisu, Eiropas Top valstis (to skaitā arī mēs) turpinās knapināties un nekur daži arī netiks itkā milzu pārsteiguma pēc, bet patiesībā jau realitātē ir skaidrs, ka tie paši serbi vakar ar pusoptimālu sastāvu ar vienu roku uzvarētu un ari turki un friči šodien nenolietu, tāpat arī mūsējie. Pietiek ar 2-3 pirmā 5nieka sastāva spēlētājiem visā komandā un spēles svara grozi nostāsies pareizajās vietās.
Par Latviju runājot, jau PK atlasē redzējām ko viena Strēlnieka vai Daira Bertāna iesaistīšana izlasē dod. Neiet runa par maču pret Melnkalni.
Nu pret Melnkalni jau arī uzvarējām ar +9

     [+] [-]

, 2020-02-25 03:37, pirms 4 gadiem
Ja FIBA un Eirolīgas vadība nespēs vienoties, daudzas potenciāli stiprākās Eiropas izlases var palikt bez biksēm. Un daudzi labākie Eiropas spēlētāji netiks uz finālturnīriem. To būtu beidzot jāsaprot ne tikai FIBA, bet arī tām valstīm, kuru klubi spēlē Eirolīgā. Ir jāatrod saprātīgs kompromiss, velns parāvis!!!

     [+] [-]

, 2020-02-25 07:07, pirms 4 gadiem
Kāpēc abus pagarinājumus uzsāka bulgāri?

     [+] [-]

, 2020-02-25 09:23, pirms 4 gadiem
Ja netiktu kādas 3 top izlases uz EČ, tad varbūt arī kaut kas mainītos. Piemēram, turki, serbi un francūži. Nesaprotu, kāpēc eirolīgā nevar uztaisīt sezonā 2 pārtraukumus katru nedēļu garu!?

     [+] [-]

, 2020-02-25 09:38, pirms 4 gadiem
Veči! Esmu tik pat samulsis, kā lielākā daļa no Jums. Kā var šādi zaudēt.
Mēs varam vainot trenerus, spēlētājus utt. Bet lielākie vainīgie ir FIBA, kas faktiski iznīcināja iespēju stiprākajiem pārstāvēt izlasi un tas ļooti sāpīgi sit tieši mums, kuriem stiprākie nespēlē otrās šķiras klubos, bet gan NBA un Eirolīgā.Pie vecās sistēmas mēs jau būtu spēlējuši Pasaules čempī, Olimpiskajā atleses ciklā un Eiropas čempī bez kvalifikācijas.
Šāda sistēma ir derīga tām izlasēm, kuras vai nu ir ar milzīgiem cilvēkresursiem vai arī izlasēm, kurās ir viduvējības, proti, spēlētājiem, kas nav tik labi, lai spēlētu NBA vai Eirolīgā.
Mēs, protams, varam turpināt cepties un būt dīvānā pirdēji, kas paši neko nedara. Bet varbūt varam mēģināt kaut kā sākt ietekmēt šo lietu, lai nākotnē šī sistēma tiktu mainīta.
Kas būtu jādara:
1) Jāspiež uz mūsu federāciju, lai tā aktīvi sāk meklēt domubiedrus citu valstu federācijās, lai šo debīlo sistēmu mainītu, sazinātos ar Fiba un ar viņiem runātu
2) pašiem sazināties ar citu valstu faniem un pārciecināt tos iedarboties uz savu valstu federācijām sakt cīnīties pret fiba.
3) Pašiem bombardēt fiba ar protestiem un prasībām mainīt kārtību.
Var jau teikt - mēs neko nepanāksim, diezi vai panāksim utt. Bet kas ir labāk - pirst dīvānā un uzrakstīt kārtējo komentāru, vai tomēr mēģināt šo sistēmu mainīt. Un, ja nu mums izdodas!??
Ja šādi turpināsies, tad diemžēl ar laiku izlases basketbols tiks pilnībā iznīcināts un varēsim priecāties par atsevišķu basketbolistu veiskmēm, pārstāvot svešus, ārzemju klubus. Vai to mums vajag? Domāju, ka ne! Tādēļ mums jāsāk rīkoties!
Tā kā domājat - ir izvēle - turpināt neko nedarīt un tikai klabināt taustiņus un visus vainot, vai pašiem ko darīt, lai mainītu!

     [+] [-]

, 2020-02-25 09:56, pirms 4 gadiem
Moric,
Tak pašas federācija jau arī iebalsoja, lai šāda sistēma būtu! Gan jau ka bija pretinieki, bet vairākums uzvarēja, un, es domāju, zinot mūsējos, ka paši ar nobalsoja, lai tā būtu!!!

Aina izskatas bēdīga, jo ja vairs nevaram tikt starp 24 uz EURO, varam aizmirst par PK, kur tiek 12-14 komandas. Ja vēl uz iepriekšējo PK kv laida spēlētājus šad, tad, tad tagad izskatas, ka nevienu vairs nelaidīs.

Latvija principā ir vienīgais cietējs, ja ņem EURO, pārējie tiks, šobrīd tik Turkiem ir 0-2, bet turki iedarbinās savus klubus, ja vajadzēs ļoti.