Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Argentīnai izgāšanās savā laukumā, Krusa un Peresa 46 punkti neglābj Meksiku

Argentīnai izgāšanās savā laukumā, Krusa un Peresa 46 punkti neglābj Meksiku
Urugvajas prieki par uzvaru Argentīnā
Foto: FIBA

FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas Amerikas zonas spēlēs Meksika ar 80:100 savā laukumā atzina Puertoriko pārākumu, savukārt ASV izlase neatstāja cerības Kubai, pieveicot to ar 84:48.

Meksikas izlasei šis bija otrais zaudējums atlases grupā, jo iepriekš tika ciesta neveiksme arī pret ASV. Puertoriko jau pirmajā ceturtdaļā iemeta 30 punktus un ieguva 15 punktu pārsvaru, ko Meksikai vairs neizdevās sadeldēt. Meksikas izlases rindās ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja bijušais „VEF Rīga” aizsargs Fransisko Kruss, kuram 32 punkti, bet pašreizējais VEF aizsargs Alekss Peress pievienoja 14 punktus, tiesa, tieši Peresam arī pārliecinoši sliktākais +/- rādītājs komandā (-35). Puertoriko sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Izraēlā spēlējošais Gerijs Brauns.

Otrajā C grupas spēlē ASV bez problēmām guva savu trešo uzvaru, pieveicot Kubu ar 36 punktu pārsvaru. Amerikāņiem, kuri, protams, šajā atlases turnīrā iztiek bez NBA spēlētājiem, rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Rodnijs Purviss no G-līgas komandas „Magic”, bet Deivids Stoktons, NBA leģendas Džona Stoktona dēls, guva desmit punktus.

A grupā Urugvaja negaidīti pārspēja Argentīnu izbraukuma spēlē (88:83), sarūpējot titulētajiem pretiniekiem pirmo zaudējumu grupā. Argentīna bija izteikta mača favorīte un pirmajā ceturtdaļā ieguva 11 punktu pārsvaru, taču ar daudz pieticīgāku spēles turpinājumu piedzīvoja neveiksmi. Urugvajas izlases sastāvā uzvaru lielā mērā kaldināja Fitipaldo 25 gūtie punkti, kamēr Argentīnu neglāba arī veterāna Luisa Skolas un Brusino 23 gūtie punkti. Otrā A grupas spēlē Panamai droša uzvara pār Paragvaju

PK kvalifikācija, Amerika, 24. februāra spēles

KomandasRez.
Argentīna-Urugvaja83:88
Panama-Paragvaja82:62
Meksika-Puertoriko80:100
ASV-Kuba84:48
V.A grupaU-ZV.C grupaU-Z
1.Urugvaja3-01.ASV3-0
2.Argentīna2-12.Puertoriko2-1
3.Panama1-23.Meksika1-2
4.Paragvaja0-34.Kuba0-3

Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
39

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.