Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ar četrām spēlēm sācies 2019. gada Pasaules kausa atlases cikls

Ar četrām spēlēm sācies 2019. gada Pasaules kausa atlases cikls
Foto: FIBA

Āzijā un Okeānijā oficiāli sākusies 2019. gada Pasaules kausa atlase, kurā šodien aizvadītas pirmās četras spēles.

No Āzijas un Okeānijas zonas FIBA Pasaules kausā iekļūs astoņas izlases – septiņas kvalifikācijas veiksminieces un Ķīna, kura vietu finālturnīrā nodrošinājusi jau kā mājiniece, taču tāpat piedalās kvalifikācijas turnīrā. Atlases sistēma pēc būtības ir līdzīga kā Eiropā – komandas sadalītas apakšgrupās pa četri, no kurām izkļūs trīs labākās izlases, pēc tam tiekot saliktas kopā sešu komandu grupās.

Šodien izspēlētas A un C grupas spēles. A grupā Ķīna 13 tūkstošu skatītāju klātbūtnē savā laukumā ar 52 punktu pārsvaru pārspēja Honkongu. Ķīna kopš 2002. gada izlaidusi tikai vienu pasaules čempionātu/Pasaules kausu un 2002. gadā ieguva astoto vietu.

Otrā A grupas spēlē Jaunzēlande piekāpās Dienvidkorejai ar 80:86. Abas komandas iepriekš satikās arī Āzijas kausa bronzas spēlē, un arī toreiz pārāka bija Dienvidkoreja. 22 punktus šodienas mačā guva Junbeoms Jeons.

C grupā savukārt novērotas divas lielas sagrāves. Jordānija ar 109:72 pārspēja Sīriju, kamēr Libāna ar 107:72 tika galā ar Indiju.

Rīt B grupā sacentīsies Japāna un Filipīnu salas, kamēr vienu no favorītēm Austrāliju gaida tikšanās ar Taivānu, bet D grupā spēlēs Katara pret Kazahstānu un Irāka pret Irānu.

Pasaules kausa atlases spēles, Āzija/Okeānija, 1. kārta

KomandasRez.
Jaunzēlande-Dienvidkoreja80:86
Ķīna-Honkonga96:44
Sīrija-Jordānija72:109
Libāna-Indija107:72

Izmantotie resursi:
FIBA Basketball World Cup 2019 Asian Qualifiers...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-24 12:11, pirms 6 gadiem
Cikls vai cirks?
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.