Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

FIBA: Eirolīga netraucēs spēlētājiem ziemā pārstāvēt valstsvienības

FIBA: Eirolīga netraucēs spēlētājiem ziemā pārstāvēt valstsvienības
FIBA Europe pārstāvji: komunikāciju direktors Sakis Kontos, ģenerālsekretārs Kamils Novaks, prezidents Turgajs Demirels
Foto: Eurohoops

"FIBA Europe" prezidents Turgajs Demirels un ģenerālsekretārs Kamils Novaks trešdien, 23. novembrī, žurnālistu brokastīs Stambulā apstiprināja, ka Eirolīga neliks šķēršļus spēlētāju dalībai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies 2017. gada novembrī.

“Esam saņēmuši oficiālu vēstuli no Eirolīgas, kurā Hordi Bertomeu (Jordi Bertomeu, Eirolīgas prezidents) uzsver, ka no savas puses neradīs traucējumus valstsvienību kvalifikācijas spēlēm. Pat, ja daži basketbolisti neatbrauks, šīs spēles būs nozīmīgas visai valstij. Atsaucoties uz futbolu, kāpēc Mesi atstāj Barselonu, lai pārstāvētu Argentīnu?”

FIBA pārstāvis turpināja. “Hordi Bertomeu nesen izteicās par šo tematu un atkārtoti apstiprināja, ka NBA spēlētāji novembrī un februārī nevarēs piedalīties valstsvienību spēlēs. Viņi nebūs nepieejami visu laiku. Skaidrs, ka viņi nespēlēs novembrī un februārī, taču, iespējams, daži būs klāt septembrī un, vairākums, jūnijā. Ir acīmredzams, ka nevaram sacensties ar līgu, kurai gadā ir ienākumi astoņu miljardu ASV dolāru apmērā.”

Eirokauss

Starptautiskā basketbola federācija atkārtoti noliedza, ka izdarījusi spiedienu uz klubiem, kuri izvēlējās spēlēt (ULEB) Eirokausā. Tiesa, FIBA apstiprināja, ka līdz 25. novembrim gaida atbildi no nacionālajām federācijām, kā tās gatavojas rīkoties ar minētajiem klubiem.

FIBA nostāja ir sekojoša. “Mēs necietīsim interešu konfliktu, pieņemot un īstenojot prettiesiskus tiesību aktus un vispārēji nelikumīgu politiku. Uzsveram, ka FIBA nav nevienu šantāžējusi, vienkārši neatlaidīgi prasījusi noteikumu ievērošanu.”

Ženēva nevēlas, lai Eirolīga saglabātu Eirokausā pašreizējo “status-quo”. “Kas notiktu gadījumā, ja trešā puse rītdien izveidotu citu turnīru? Pieprasām cienīt noteikumus, radīt vienlīdzīgus un godīgus apstākļus, kurā cita starpā tiktu aizstāvēti sportiskie kritēriji, kā notiek UEFA Čempionu līgā. Skatoties pēc Eirolīgas loģikas, kāda jēga Itālijas klubiem cīnīties Itālijas līgā, saņemot negatīvu atbildi par Itālijas otrās komandas iespējamo uzņemšanu Eirolīgā?”

Čempionu līgas kalendārs

Basketbola Čempionu līgas un Eirolīgas kalendāru savietošana radījusi problēmas Grieķijas un Turcijas līgām, īpaši gadījumos, ja Čempionu līgas komandām nacionālā čempionāta spēles ieplānotas pirmdienās.

FIBA ir gatava risināt šo jautājumu, lai aizsargātu Čempionu līgas komandas. “Pēc divām nedēļām tiksimies ar Čempionu līgas klubiem nolūkā pārrunāt šo jautājumu.”

Jaunais FIBA sacensību kalendārs

Starptautiskā Basketbola federācija 2015. gada 15. septembrī preses konferencē Lillē publiskoja valstsvienību “logus” 2017.-2021. gadā paredzētajiem turnīriem. Pasaules kausa kvalifikācijas spēles notiks sešos “logos” no 2017. gada novembra līdz 2019. gada februārim.

1) 2017. gada 20.-28. novembris;
2) 2018. gada 19.-27. februāris, 25. jūnijs-3. jūlijs, 10.-18. septembris, 26. novembris-4.decembris;
3) 2019. gada 18.-26. februāris;
4) 2019. gada septembris – Pasaules kausa izcīņa Ķīnā (maksimums 28 dienas treniņiem un divas dienas ceļošanai).

Katra "loga" garums būs deviņas dienas, no pirmdienas līdz nākamajai otrdienai. Šajā laikā paredzēts aizvadīt 1-2 spēles. Pirmā spēle paredzēta ceturtdien vai piektdien, otrā spēle svētdien vai pirmdien. “Logā” ierēķināts arī ceļošanai paredzētais laiks.

Eiropas 32 labākās komandas tiks sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā (A, B, C, D, E, F, G, H). Trīs labākās izlases no katras apakšgrupas iekļūs otrajā kārtā, kur 24 komandas tiks sadalītas četrās grupās pa sešām izlasēm katrā (I, J, K, L). Katras grupas trīs spēcīgākās komandas kvalificēsies finālturnīram. Olimpiskajām spēlēm varēs kvalificēties tikai PK dalībnieces.

Četri no sešiem “logiem” pārklāsies ar NBA sezonu. Vienīgie izņēmumi paredzēti 2018. gada jūnijā un septembrī. Profesionālo līgu spēles “logu” laikā tiks pārtrauktas, taču NBA īpašnieki tādu iespēju vienprātīgi noraidījuši. Īsu brīdi pastāvēja iecere atbrīvot spēlētājus NBA Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē, taču vēlāk tā tika izņemta no dienas kārtības.

Izmantotie resursi:
eurohoops.net


, 2016-11-23 18:06, pirms 7 gadiem
Mafijas kantoris ierunājās
, 2016-11-23 18:25, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Mafijas kantoris ierunājās
Uuuu, melnās mafijas, aka Jaunupēna kantora līdzskrējējs, aka klēpjsunīts ievaukšķējās!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.