Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ukrainas kandidātos naturalizētais Džeters, formāli izsaukts arī NBA centrs Leņs

Ukrainas kandidātos naturalizētais Džeters, formāli izsaukts arī NBA centrs Leņs
Oleksijs Leņs saķeras ar Keilebu Svonigenu
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris Jevhens Murzins nosaucis kandidātu sarakstu gaidāmajām Pasaules kausa atlases spēlēm pret Zviedriju un Turciju. Šajā grupā spēlēs arī Latvija, kura Ukrainu uzņems 23. februārī.

Ukrainas Basketbola federācija FIBA nosūtīja 24 kandidātu sarakstu, taču tajā iekļauti arī četri amerikāņi, kuri ierasties nevarēs. Starp viņiem ir 2013. gada Nacionālās basketbola asociācijas drafta piektais numurs Oleksijs Leņs, kurš šosezon Fīniksas "Suns" sastāvā piedalījies divās spēlēs, vidēji aizvadījis 23 minūtes, guvis 9,5 punktus un izcīnījis 7,0 atlēkušās bumbas. Tāpat palīdzēt nevarēs arī 20 gadus vecais aizsargs Svjatoslavs Mihaiļuks no Kanzasas universitātes, kā arī 30 gadus vecais uzbrucējs Maksims Pustozvonovs un 23 gadus vecais garais spēlētājs Džoels Bolombojs, kuri pirms dažām dienām pievienojās attiecīgi Klīvlendas "Cavaliers" un Milvoki "Bucks" G līgas komandām.

Pustozvonovs ir tikai viens no diviem spēlētājiem no šā gada Eiropas čempionāta sastāva, kuru nav reālajā kandidātu sarakstā (vēl arī Ruslans Otverčenko no Kijevas "Budivelnyk"). Toties no tiem, kuri nepiedalījās finālturnīrā, izsaukumus saņēmuši, piemēram, Serhijs Gladirs, Jūdžins Džeters un šā gada Spānijas čempions Kirilo Fesenko, kurš Jūtas "Jazz" un Indianas "Pacers" rindās aizvadījis 135 spēles NBA. Vasarā viņš pārgāja uz Itālijas "Avellino".

"Rēķināmies ar vairākiem pieredzējušajiem spēlētājiem, kuru finālturnīrā nebija. Tas ir gan Gladirs, gan Džeters, tāpat vēlos redzēt arī [perspektīvo "Barcelona" sistēmas centru] Herunu," sacīja Murzins. "Visi šie spēlētāji ir saņēmuši izsaukumu, ar viņiem ir bijis kontakts. Domāju, ka Gladiru izlasē redzēsim, turklāt "Monaco" galvenais treneris ir jaunais Melnkalnes izlases vadītājs [Zvezdans Mitrovičs] – viņš saprot, cik svarīgs šis posms būs izlasēm. Ķīnas čempionātā [kur spēlē Džeters] būs pauze, jo tolaik notiks arī Āzijas kvalifikācija, tomēr daudz kas būs atkarīgs no kluba. Sarakstā ir arī daži jaunie spēlētāji, taču ne visi tiks sastāvā – neaizmirsīsim, ka mums ir jākomplektē arī Ukrainas 3x3 izlase."

Ukrainas kandidāti

PozīcijaSpēlētājsGadsKlubs
AizsargsDeniss Lukašovs1989.Vytaytas (Lietuva)
Oleksandrs Koļčenko1988.Cherkaski Mavpy
Oleksandrs Kobecs1996.Cherkaski Mavpy
Oleksandrs Lipovijs1991.Promitheas (Grieķija)
Oleksandrs Mišula1992.Dnipro
Serhijs Gladirs1988.Monaco (Francija)
Oleksandrs Rjabčuks1988.Khimik
Jūdžins Džeters1983.Tianjin (Ķīna)
UzbrucējsVjačeslavs Bobrovs1992.Pieno žvaigždes (Lietuva)
Ihors Zaicevs1989.Rosa Radom (Polija)
Volodimirs Koņevs1989.Cherkaski Mavpy
Maksims Kornijenko1987.Juventus (Lietuva)
Serhijs Pavlovs1997.Khimik
Ivans Tkačenko1997.Cherkaski Mavpy
Volodimirs Orlovs1995.Ourense (Spānija-2)
CentrsVjačeslavs Kravcovs1987.Eskisehir (Turcija)
Artems Pustovijs1992.Obradoiro (Spānija)
Vjačeslavs Petrovs1994.Khimik
Volodimirs Heruns1994.Barcelona B (Spānija-2)
Kirilo Fesenko1986.Avellino (Itālija)

Izmantotie resursi:
Названо розширений список збірної України на...


, 2017-10-23 17:42, pirms 7 gadiem
Jā katra augumus pašiem jāmeklē))
, 2017-10-23 18:18, pirms 7 gadiem
Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris Jevhens Murzins nosaucis kandidātu sarakstu gaidāmajām Pasaules kausa atlases spēlēm pret Zviedriju un Ukrainu.
, 2017-10-23 18:20, pirms 7 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris Jevhens Murzins nosaucis kandidātu sarakstu gaidāmajām Pasaules kausa atlases spēlēm pret Zviedriju un Ukrainu.
Paldies.
, 2017-10-24 13:38, pirms 7 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Paldies.
Nav par ko!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.