Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pavičevičs atkāpjas no Melnkalnes izlases trenera amata

Andrejs Siliņš

Pavičevičs atkāpjas no Melnkalnes izlases trenera amata
Luka Pavičevičs
Foto: AFP/Scanpix

Melnkalnes basketbola valstsvienība palikusi bez galvenā trenera - federācijas vadība pieņēmusi serbu speciālista Lukas Pavičeviča atlūgumu pēc tam, kad melnkalnieši nespēja kvalificēties nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

46 gadus vecais Pavičevičs vadīja Melnkalnes vīru izlasi kopš 2011. gada un šajā laikā melnkalnieši piedalījās divos Eiropas čempionāta finālturnīros. 2013. gada rudenī divas uzvaras piecos mačos un 17. vieta čempionāta noslēguma tabulā. Šovasar melnkalnieši nespēja kvalificēties nākamā gada finālturnīram, savā grupā palaižot priekšā ne vien Izraēlu, bet arī Nīderlandi.

"Aizeju ar nožēlu, ka neizdevās sasniegt mērķus, kas man, stājoties amatā, tika uzdoti un kas nebija nereāli," komentēja Pavičevičs.

No amata atkāpies arī desmit gadus vecākais uzvārda brālis Mihailo Pavičevičs, kurš pēdējās četras vasaras pēc kārtas vadīja Melnkalnes U20 izlasi. Šovasar Krētā melnkalnieši izcīnīja trīs uzvaras deviņās spēlēs un izkrita uz B divīziju. 2013. gada vasarā Melnkalne Pavičeviča vadībā tika ceturtdaļfinālā, kur atzina nākamās vicečempiones Latvijas pārākumu. Labākais sasniegums bija septītā vieta 2011. gadā.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe