Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Eiropas čempione Francija līdz olimpiskajām spēlēm pagarina līgumu ar Kolē

Eiropas čempione Francija līdz olimpiskajām spēlēm pagarina līgumu ar Kolē
Vensāns Kolē un Francijas izlases līderis Tonijs Pārkers
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Basketbola federācija savā mājaslapā oficiāli paziņojusi par līguma pagarināšanu ar basketbola izlases galveno treneri Vensānu Kolē. Francija vakar finālā uzvarēja Lietuvu (80:66) un pirmo reizi valsts vēsturē kļuva par Eiropas čempioni.

"Piekritām turpināt ar Vensānu iesākto darbu, kas ļāva Francijai izcīnīt pirmo Eiropas čempiones titulu. Pēc sudraba medaļām 2011.gadā, laba snieguma 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs un vēsturiskām zelta medaļām 2013.gadā ceru, ka varēsim lielisko darbu turpināt arī 2016.gada olimpiskajās spēlēs. Vēlos pateikties arī "Strasbourg" prezidentam, ar kuru arī panācām vienošanos," teica Francijas Basketbola federācijas prezidents Žans Pjērs Sjutā.

"Sadarbība ar Vensānu mums ir ļāvusi pēdējos gados progresēt un sasniegt līdz šim nepieredzētus rezultātus. Vēlos, lai Vensāns aizved komandu līdz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Rezultātu kvalitāte, viņa vīzija un citi faktori bija pietiekams iemesls, lai man nebūtu šaubu par savu izvēli turpināt darbu ar Vensānu Kolē," sacīja izlases tehniskais direktors Patriks Bīslijs.

Vensāns Kolē, kuram šovasar apritēja 50 gadi, par Francijas izlases galveno treneri kļuva 2009.gadā, bet kopš 2011.gada viņš vada arī Francijas klubu "Strasbourg". Slovēnijā notikušo finālturnīru Francija sāka ar neveiksmi pret Vāciju (74:80), taču uzvarēja visās pārējās grupas spēlēs - pret Lielbritāniju (88:65), Izraēlu (82:63), Ukrainu (77:71) un Beļģiju (82:65).

Francija grupā ieņēma pirmo vietu un uz otro posmu devās ar divām uzvarām kabatā. Otrajā grupu turnīrā Francija zaudēja gan Lietuvai (62:76), gan Serbijai (65:77) un apspēlēja tikai Latviju (102:91), taču ar trim panākumiem grupā ieguva trešo vietu. Izslēgšanas spēlēs francūži izslēdza mājiniekus slovēņus (72:65), pusfinālā atspēlējās un pagarinājumā uzvarēja nu jau bijušo Eiropas čempioni Spāniju (75:72), bet finālā revanšējās Lietuvai - 80:66.

Izmantotie resursi:
Fédération Franēaise de Basketball


, 2013-09-23 21:57, pirms 11 gadiem
Tikai loģisks lēmums. Bet cik skatījos šiem spēles, tad minūtes pārtraukumos vairāk izskatījās, ka bija komandas apspriede, nevis trenera runa, kā tas reāli bija daudzām citām komandām(tai starpā Latvijai). Kuram tur no balkāniem vispār bija tā, ka, ja kāds kko ierunājās, tad treneris uzreiz pretī- aizveries. Vai nebij Serbiem...
, 2013-09-23 22:09, pirms 11 gadiem
, 2013-09-23 22:09, pirms 11 gadiem
Francija uz doto brīdi dominē Eiropā
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
38

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.