Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U19 basketbolistu treneris Graudiņš: "Sniegumu uzlabojām ar katru ceturtdaļu"

Ints Megnis
Ints Megnis

U19 basketbolistu treneris Graudiņš: "Sniegumu uzlabojām ar katru ceturtdaļu"
Latvijas U19 basketbolistes pēc uzvaras Pasaules kausa apakšgrupā. Foto: FIBA

Latvijas U19 dāmu basketbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Mozambiku ar katru ceturtdaļu darbojusies arvien drošāk, saka komandas galvenais treneris Matīss Graudiņš. Vienībai divos mačos pēc kārtas būs jāspēlē ar pagājušā gada spēcīgākajām U18 izlasēm Āfrikā, jo astotdaļfinālā pretim stāsies Mali izlase.

Kā zināms, trešajā apakšgrupas mačā Latvija pirmdienas rītā ar 68:54 pieveica Mozambiku, kaut pārliecinoši (47-62) zaudēja cīņu zem groziem. Latvija uzvarēja visās trijās apakšgrupas spēlēs.

"Gaidījām un arī sagaidījām nopietnu spiedienu uz groza apakšu, pretiniecēm liekot lietā viņu milzīgo cīņassparu un fizisko sagatavotību. Divcīņās meitenēm negāja viegli un kopumā cīņā par atlēkušajām bumbām zaudējām. Tomēr ar katru ceturtdaļu darbojāmies labāk," izteicies Graudiņš. "Pirmo minūšu neveiksmes nav saistītas ar pretinieču nenovērtēšanu vai paviršību. Bija atsevišķas kļūdas, pretinieces sākumā bija precīzākas. Taču viens no mūsu trumpjiem šajā čempionātā ir garais “soliņš”. Trīs Mozambikas izlases spēlētājas pirmajā puslaikā nospēlēja bez maiņām un bija skaidrs, ka agri vai vēlu viņām darbību kvalitāte kritīsies. Savukārt mums bija iespēja gan pastiprināt spēli, gan vienmērīgi sadalīt slodzi."

"Pērn Āfrikas čempionāta finālspēlē Mali sagrāva Mozambiku ar 86:33 un šis rezultāts palīdzēs mobilizēties astotdaļfināla spēlei (pērn Mozambikas izlasē nespēlēja pašreizējā līdere Šanaja Pintu). Jābūt gataviem pretinieču fiziskajam pārspēkam un emocionālajam spēles stilam, jārealizē pārsvars taktikā un tehnikā," Graudiņš teica par gaidāmo astotdaļfinālu, kas trešdien sāksies plkst. 8:00 pēc Latvijas laika. Šīs spēles uzvarētājas iekļūs pirmajā astotniekā, bet zaudētājām būs jāspēlē par 9.-16. vietu.

Izmantotie resursi:
U19 Pasaules kauss: Latvijai trešā uzvara un 1....